GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

**Yurt dışında dil eğitimi**ne başlamadan önce doğru ve özenli yapılması gereken işlemlerin başında vize başvuru süreci geliyor. Öğrencilerin doğru vize türüne başvurması ve belgeleri eksiksiz teslim etmesi çok önemli. Bu aşamada eğitim danışmanları ve vize merkezleriyle öğrencilerin eş zamanlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Her ülkenin planlanan seyahat süresi, gidiş sebebi ve benzeri maddelere göre vize türleri farklılaşabilmektedir. Dolayısıyla bu sürece girmeden önce başvuru yapılacak ülkeye göre araştırma yapmak ve başvuru yapılacak vize türüne göre doküman hazırlamak gerekmektedir. EF dil okulları, öğrenci vizesi süreçlerinde öğrencilerine tüm desteği sağlamaktadır.

İngiltere Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

İngilizce dil eğitimi için tercih edilen ülkelerin başında İngiltere geliyor. Farklı kategoriler içerisinden doğru vizeyi seçmelisiniz. Daha sonrasında ise belirtilen belgeleri eksiksiz toplamalı ve başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz. Seçtiğiniz vizeye göre ödemeniz gereken ücret de değişecektir. Normal şartlarda “Öğrenci Ziyaretçi Vizesi” başvurusu yaptıktan sonra 12-15 iş günü sürmektedir.  Hızlı vize başvurusu yapıp bu sürecin 3-5 iş günü içerisinde sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

“Student Visitor Visa” olarak geçen vize ile İngiltere’de 6 aylık veya 11 aylık eğitim alabilirsiniz. Bu vize türünde çalışma izni bulunmuyor ve vizeyi sponsorunuz değiştiği için uzatmanız gerektiğinde İngiltere’de bu işlemi gerçekleştiremiyorsunuz. Bu durumda ülkenize geri dönmeniz ve işlemleri orada yürütmeniz gerekiyor. Sponsorunuz aynı kalıyorsa ve sadece süreyi uzatacaksanız işlemleri İngiltere içinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu vize için herhangi bir İngilizce yeterlilik şartı bulunmamaktadır.

Uzun dönem İngiltere’de okumak için alınması gereken vize “Tier 4 General Student Visa” vizesidir. Aynı zamanda İngiltere’de staj yapmayı planlıyorsanız mutlaka “Tier 4 General Student Visa” başvurusu yapmak zorunludur. Bu vize ile İngiltere’ye dil eğitimi almaya gidiyorsanız çalışma izniniz olmuyor ancak lisans ya da yüksek lisans eğitimi için gidiyorsanız haftada 10 saat ile sınırlı olarak yarı zamanlı bir şekilde çalışmanız mümkün. Vizenizi uzatmanız gerektiğinde ülkenize dönmeden İngiltere’de de işlemleri yürütebilirsiniz. Başvuru sürecinde ise İngilizce bilginizin en az orta seviyede olduğunu da UKVI onaylı bir test merkezinden aldığınız sınav sonucu ile kanıtlamanız gerekmektedir.

Amerika Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Dil eğitimi denince akla ilk gelen ülkelerden biri olan Amerika da farklı vize türlerine sahip. Öğrencilerin doğru vizeye başvuru yapması ve yönergelere göre belgelerini tam hazırlamaları çok önemli. Buna göre ödeyeceğiniz ücret de değişim gösterecektir. Normal şartlar altında mülakata gidilen gün vize işlemi sonuçlanır fakat pasaporta vizenin işlenmesi ve postalanması ortalama 3 iş gününü bulabilir. İngilizce dil kursuna ya da üniversite programlarına başlamak isteyenlerin başvurduğu vize türü “F-1” olarak geçer. Bu vizeyle gittikleri okulda kampüs içerisinde yarı zamanlı olarak çalışabilirler.

Malta Öğrenci Vizesi (Schengen Öğrenci Vizesi) Nasıl Alınır?

İklimi ve sunduğu eğlenceli yaşam tarzıyla son zamanların gözde ülkesi Malta da İngilizce eğitimi için fazlasıyla tercih ediliyor. Malta’nın bir diğer özelliği ise Schengen ülkelerine dahil olması ve dolayısıyla bu vize ile diğer Avrupa ülkelerine de çok rahat geçiş hakkı sunmasıdır. Yaklaşık 15 iş günü içerisinde vize süreci sonuçlanır.

Schengen vizesine başvururken genel evraklar belirtildiği gibi hazırlanmalı. Gereken miktarda ödeme yapılıp evrakların doğru şekilde teslim edilmesi gerekir. Buna ek olarak gidilecek olan kurumdan gelen kabul mektubunu da öğrenci olduğunuzu belgelemek adına koymayı unutmamalısınız.

Alacağınız Schengen öğrenci vizesi ile Almanya, İtalya, İspanya gibi ülkelerde de eğitim görme şansına erişeceksiniz.

YURT DIŞI EĞİTİM İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT KATALOGU

Kanada Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Doğal güzellikleriyle tanınan Kanada, öğrenciler için en uygun ülkelerden birisi. Vize alabilmek için dil okuluna, üniversiteye ya da bu tarz eğitimler çerçevesinde bir programa kayıt olmuş olmanız gerekiyor. Alacağınız vize “Study Permit” olarak geçiyor. Eksiksiz olarak vize dosyasını oluşturmak çok önemli. Niyet mektubu da dikkatli bir şekilde hazırlanmalı ve evrakların arasına eklenmeli. Doldurulması gereken formlar da unutulmamalı. Vize süreci ortalama 2-3 hafta sürmektetir. Aynı zamanda 6 aydan kısa bir programa kayıt yaptırırsanız turist vizesi ile eğitim alabilirsiniz.

İrlanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Tarihle doğanın iç içe geçtiği, bol yeşilliğiyle cezbeden İrlanda da dil eğitimi için tercih edilen yerlerden. İrlanda vizesine başvururken dikkat etmeniz gereken nokta eğitim süreniz. 90 günden daha az süren eğitim programları için tercih etmeniz gereken vize “C” tipidir fakat bu vizeyi uzatma şansınızın olmadığını da unutmayın. 90 günden daha fazla eğitim alacaksanız “D” tipi vizeye başvurmanız gerekiyor ve sadece eğitim amaçlı ülkeye geleceğinizi belirtmeniz gerekiyor. Formda bulunan bilgileri doğru ve eksiksiz yazmak da çok önemli. Vize süreci başvuru yaptılan tarihten sonra ortalama 2-3 hafta sürmektedir. Bu sürenin yaz döneminde uzayabileceğini unutmayınız. 25 hafta ve üzeri bir programa katılırsanız yarı zamanlı çalışma iznine sahip olursunuz.

Avustralya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Çöllerden yağmur ormanlarına kadar pek çok egzotik alan sunan Avustralya, İngilizce dil eğitimi için son zamanlarda talep görülen yerlerden bir tanesi. Eğitime gitmeden önce “Student Visa (subclass 500)” olarak belirtilen vizeye başvurmanız gerekmektedir. Lisans, yüksek lisans ve benzeri uzun süren eğitim programlarına katılacaksanız İngilizce bilginizi IELTS, TOEFL gibi sınavlardan aldığınız skorları da sunmanız istenecek. Minimum 12 haftalık bir dil eğitimi programına kayıtlıysanız haftada 20 saatlik yarı zamanlı çalışma iznini de elde edebileceksiniz. Vize başvuruları online yapılmakta ve vize onayı email ile gelmektedir. Diğer ülkelerde olduğu gibi vize etiketi pasaportunuza basılmamaktadır. Öğrenci vizesini orada uzatabildiğiniz gibi turist vizesini de orada öğrenci vizesine dönüştürmek mümkün olabilmektedir.

EF ile öğrenci vizesine sahip olmak çok kolay!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi