GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Dünyadan Kahve Kültürü: En İyi Kahve Hangi Şehirde İçilir?

Dünyadan Kahve Kültürü: En İyi Kahve Hangi Şehirde İçilir?

Kimimiz için bir lüks, kimimiz için bir keyif, kimimiz için hayatın değişilmez bir parçası… Evet, konumuz kahve ve kahve kültürü. İstatistiklere göre Türkiye’de son yılların en çok büyüme kaydeden sektörlerinden biri olan kahve endüstrisi, ateşli kahve tutkunlarını kafeden kafeye, şehirden şehre, hatta ülkeden ülkeye sürükleyen bir güç haline geldi. Durum böyle olunca halihazırda doğal bir kahve kültürüne sahip ve kendi yerli kahvesine düşkün Türkiye gibi bir ülkenin sakinleri bile en iyi kahve arayışına girdi. Sizlere yurt dışında rehberlik edecek bu liste ile dünyadan en iyi kahve şehirleri hakkında fazlasıyla bilgi toplayabilirsiniz. Karşınızda sizi mutfağa yolculuk ederek bir fincan kahve koymak için provoke edecek en popüler kahve destinasyonları!

Havana, Küba

Kahvenin bir düşünce değil, içgüdüsel bir reaksiyon olduğu Küba’da kahvesiz tek bir gün bile geçirmemelisiniz. Küba espresso’su olarak bilinen Café Cubano, şekerin cezvenin içine pişirilme esnasında yerleştirildiği eşsiz bir lezzettir. Havana’ya adımınızı attığınız ilk an Café Cubano cezbedici kokularla sizi karşılayacak ve şehirden ayrılana kadar peşinizi bırakmayacaktır.

En iyi kahveciler:  Café Arcángel, Café de los Artistas, Cuba Libro

Seattle, Amerika Birleşik Devletleri

Kuzey Amerika’nın bozulmadan bugünlere kadar gelmeyi başarmış şehirinlerden Seattle’daki kahve kültürü her ne kadar bu şehirde tohumları atılmış Starbucks kahve zinciri ile bilinse de bundan çok daha zengin bir yapıya sahiptir. Bağımsız kafeler kahve mizansenini domine ederek hipster kültürüne muazzam bir katkı sağlamaktadır. Amerika’da road trip yapacak olursanız burada soluklanmadan etmeyin.

En iyi kahveciler: La Marzocco, Elm Coffee Roasters, Analog Coffee

Roma, İtalya

Eminiz Roma’yı bu listeye almasak bir daha insan içine çıkamazdık. İtalyan başkentinin muhteşem espresso’su kahve kindarlarını bile baştan çıkarabilir. İster sabah kahvaltı (kahve-altı kullanımı gerçekten anlam kazanacak) sırasında, ister öğle yemeğinizden hemen sonra yudumlayın. Gününüze dinginlik, enerji ve huzuru bir arada getirecek İtalyan kahvesini denemeden kendinize en iyi kahve uzmanı diyemezsiniz.

En iyi kahveciler: Antigua Tazza D’Oro, Sciascia Caffè 1919, Caffè Trombetta

Reykjavik, İzlanda

Yaz aylarının ortalama sıcaklığı 11 derecelerde gezen bir ülkenin sıcak içeceklere başvurması kadar doğal bir durum düşünülemez. Hal böyle olunca İzlandalıların kahve sektörüne yaptıkları yatırım da tahmin edileceği üzere oldukça geniş çapta. Latte ve kapuçino yerel halkın en çok tercih ettiği kahve türlerinden. Reykjavik zincirlerin gölgesinde kalmadan gönlünüzce kahve deneyimleyebileceğiniz bir adres.

En iyi kahveciler: Café Babalu, Mokka Kaffi, The Coocoo’s Nest

Viyana, Avusturya

Viyana’da kahve dükkanı kültürü o denli güçlüdür ki; UNESCO tarafından bir bölgenin kültürel değerini temsil eden yapı veya oluşumlara atanan “intangible cultural heritage” unvanı bu kültüre layık görülmüştür. Modern tasarımlar ile eski usül kahvelerin göz kamaştırıcı karışımını sunan bu şehre melange kahvesi için uğrayın. Kremalı kapuçino olarak tanımlanan bu kahveyi içtiğinizde Viyana’nın soğuk havası aklınızdan uçup gidecek.

En iyi kahveciler: Café Prückel, Balthasar, Vollpension

Melbourne, Avustralya

Pek çokları tarafından dünyanın en iyi kahvesi olarak nitelenen Melbourne, her geçen gün daha çekici bir kahve destinasyonu haline gelmektedir. Şehrin kahve bağımlılığı her sene düzenlenen Melbourne International Coffee Expo (Melbourne Uluslararası Kahve Fuarı) ile özetlenebilir. Yolunuz Avustralya’ya düştüyse bir piccolo latte için Melbourne ziyareti yapmak hiç de fena bir fikir olmayacaktır.

En iyi kahveciler: Axil Coffee Roasters, Seven Seeds, Auction Rooms

Taipei, Tayvan

Tayvan’ın başkenti sıra dışı bir kahve macerası arayanlara ev sahipliği yapıyor. Ağır pişirme tekniği ile aromadan tam verimi almayı başaran Taipei kahvecileri, bölgeyi otantik bir kahve merkezi haline getiriyor. En iyi kahve sıralamasında nereye koyarsınız bilemeyiz ama listenizde kesinlikle kendisine yer edinecek bir şehir olacaktır Taipei. Kapsamlı bir kahve deneyimi Rufous Coffee’yi tercih edebilirsiniz.

En iyi kahveciler: Rufous Coffee, Coffee Lover’s Planet, The Normal

Vancouver, Kanada

Yumuşak içimli ve bol aromalı bir kahve yudumlamak isterseniz, clover coffee yönteminin sıklıkla kullanıldığı Vancouver şehri sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Şehrin dört bir yanında minik ve bağımsız kahve dükkanları bulmak mümkün. Gerek şehir merkezi, gerek kuytu mahalleler birbirinden nefis kahvecilerle donatılmış durumda. Doğal güzellikleriyle ün yapmış bu şehri ziyaret ettiğinize pişman olmayacaksınız.

En iyi kahveciler: Nemesis, Revolver, Pallet Coffee Roasters

Lizbon, Portekiz

Kültürü kahveyle yoğrulmuş ülkelerden birisi Portekiz ve onun zarif başkenti Lizbon. Güne kahveyle başlayıp günü kahveyle bitirenler için birebir bir kahve kültürü ve yüksek düzey bağımlılık derecesi mevcut burada. Üstelik cüzdanınızı rehin bırakmadan terk edebileceğiniz bağımsız kafe seçenekleri ile ziyaretinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Café, por favor!

En iyi kahveciler: The Mill, Kaffeehaus, Botequim

Sao Paulo, Brezilya

Dünyadaki kahve üretiminin hemen hemen %40’ını karşılayan Brezilya, coğrafik konumu itibariyle kahve kültüründen kaçışı olmayan ülkelerin başında geliyor. Ülkenin en iyi restoranları ve en iyi iklimine sahip olan finansal merkez Sao Paulo aynı zamanda en iyi kahveyi de servis ediyor. Hem arabica, hem robusta üretimi yapan bu renkli ülkede 220 bin kadar kahve çiftliği bulunuyor ve Sau Paulo bu zenginlikten kesinlikle nasibini almış görünüyor.

En iyi kahveciler: Coffee Lab, Octavio Café, Urbe Cafe Bar

Addis Ababa, Etiyopya

Kahvenin doğduğu ülkedir Etiyopya. Bugüne kadar da kahve üretiminde ilk sıraya tutunmayı başarmıştır. Avrupa ve Amerika ülkelerinin aksine, burada sosyalleşmenin bir numaralı yöntemi içki yerine kahvedir. İnsanlar birbirleriyle bir fincan kahve içerken tanışır ve yakınlık kurar. Başkent Addis Ababa’da da durum bundan pek farklı değildir. Bir çılgınlık yaparak Etiyopya’ya yolculuk edin, kahve çekirdeklerini en doğal haliyle kendiniz işleyin, kahvenizi en saf ve duru şekilde yudumlayın.

En iyi kahveciler: Harar Coffee, TO.MO.CA Coffee, Kaldi’s Coffee

EF ile dünyanın tüm kahveleri hizmetinizde!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi