GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Takip Etmeniz Gereken İlham Verici Gezi Blogları

Takip Etmeniz Gereken İlham Verici Gezi Blogları

Ocak ayında açıklanan istatistiklere göre Türkiye’de internet kullanım oranı son 1 senede yaklaşık olarak %13’lük bir artış göstermiş. Hemen hemen her online sektörde yaşanan bu gözle görülür patlamadan nasibini alan blog dünyasının son zamanlardaki parlayan yıldızı ise gezi blogları. Hem talep, hem ilgi, hem de arzın günden güne çığ gibi büyüdüğü seyahat blogları arasında seçim yapmaya çalışırken aklınızı kaybetmeniz oldukça olası. EF olarak size bu konuda bir yardım eli uzatmak adına kesinlikle kaçırmamanız gerektiğini düşündüğümüz 10 gezi blogu üzerine bir yazı hazırladık. Sizi tadı damakta kalacak bir online yolculuğa çıkarmamıza izin verin, gezi yazarları ve gezi blogları da bünyelerindeki şehir rehberi, gezi yazıları, seyahat anıları ve türlü maceralarıyla sizi o şehirden bu şehire sürüklesin.

Not: 2018 gezi blogları alfabetik olarak sıralanmıştır.

Bilinmeyen Rota: Yalnız seyahat etmeyi tercih eden Tuğçe Makarnacı, bağımsız ve cesur bir karaktere sahip. Süsten uzak yalın ve anlaşılır bir dili, kolaylıkla takip edilebilen akıcı bir anlatımı ve sıra dışı gezilere özel bir ilgisi var. Tuğçe’nin hem yurt içi, hem de yurt dışı seyahatlerini konu eden Bilinmeyen Rota, alışılmışın dışında lokasyonlara yelken açarak ufkunuzu genişletirken yolculuklardan paylaştığı videolar ile de yazıyı görselleştirme sürecinize katkıda bulunuyor. Panama, Kamboçya, Endonezya gibi egzotik tatları altın tepside sunan bu seyahat blogu içinde okunmadan geçilmemesi gereken bir bölüm de Türkiye’den ayrılarak farklı bir ülkede yaşamını sürdüren kişilerle yapılan röportajlardan oluşan “Göç Edenler“. Dünyanın her yerinden toplanmış bu hayat hikayeleri, hedefinde yurt dışı olanlar için eşsiz bir rehber görevi görüyor.

Bisikletizm: “Bisikletizm, bisiklet odaklı düşünmektir.” Tam olarak bu felsefeyle yola çıkan Pınar Pinzuti’nin bisikletiyle yaptığı kıtalar arası yolculukların sayısı her geçen gün artmakta, ancak Bisikletizm tek yönlü bir seyahat blogu olmaktan çok uzak. Pınar, okuyucularıyla birbirinden değerli maceralarını paylaşırken onlara tüm benliğiyle inandığı bisiklet kültürünü aşılamaya, bu kültürün kilit noktalarını tüm incelikleriyle anlatmaya gayret gösteriyor. Sitede gezi yazılarına ek olarak bisiklet kültürü ve tanıtımına adanmış koca bir bölüm bulabilmeniz de mümkün. Bisikletizm yalnızca yeni ülkelere ve tecrübelere değil, toplumsal gelişim ve modernleşmeye de pedal çeviriyor.

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Seyahat-için-Arabanın-Arkasına-Bağlanmış-İki-Bisiklet.jpg)

Biz Evde Yokuz: Biz Evde Yokuz’u yalnızca bir seyahat blogu olarak tanımlamak Duygu ve Bilgehan’ın misyonuna ters düşebilir. “Evde oturan erken ölür” gibi fazlasıyla iddialı bir slogan ile hareket eden ve sitelerini bir “deneyim blogu” olarak tanımlayan ikilinin bir numaralı amacı insanların evden çıkarak hayata karışmalarına yardımcı olmak. Hayatına renk katmak adına ufak bir parıltı, daha aktif ve canlı bir yaşam için bir ilham kaynağı arayanların tereddütsüz reçetesi Biz Evde Yokuz. Birbirinden keyifli çok sayıda gezi rehberi ve hayat kurtaran vize süreçleri, ulaşım önerileri ve evcil hayvan ile tatil gibi bilgilerle bezeli seyahat ipuçlarıyla göz kamaştıran sitenin fark yaratan “Aktif Yaşam” bölümünü okumadan geçmeyin.

Çok Gezenler Kulübü: Gezi blogu kültürüne kolektif bir bakış: Çok Gezenler Kulübü. Türkçe blog sayfalarının en geniş ve en iddialı editör kadrolarından birine sahip olan sitede aklınıza gelebilecek her türlü ülke ve şehir hakkında bilgiye rastlamanız mümkün. Üstelik bu engin kadronun ışığında farklı yazarlar, onların yazı tarzları ve bakış açışlarını tanıma şansına da erişecekseniz. Hazır siteye gelmişken tam bir görsel şölen olan Fotoroman bölümüne uğramadan gitmenizi de önermeyiz, zira kendisi seyahat blogları tarihine adını altın harflerle yazdıracak değerde bir girişim.


Esra Geziyor: Güler yüzlü Esra’nın seyahat blogu, hayatında pozitif enerji arayanlar için kesinlikle doğru adres. Kendisinin de söylediği gibi henüz seyahatnamesinin başlarında, ancak şimdiden 20 ülkeyi devirmiş durumda. Görülebilir gelecekte bu sayının katlanarak artacağını varsaymak yanlış olmayacaktır. Orijinal fotoğraflar ile donatılmış gezi yazıları, kritik öneme sahip seyahat bilgileri ve alışılmışın dışında röportajlar blogun tamamlayıcı unsurları olarak ön planda kendilerine yer bulmuş. EF Blog olarak kullanıcı dostu arayüzü, zarif tasarımı ve zengin içeriğiyle Esra’nın seyahat günlüğünün potansiyeli en yüksek gezi blogları içerisinde olduğunu iddia ediyoruz.

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Profesyonel-kamera-ile-çekilmiş-bir-doğa-manzarası.jpg)


Gezenti Anne: Siz de sıradanlıklara alerjisi olanlardansanız, iki çocuk annesi Özlem Demir’in yurt içi ve yurt dışı serüvenlerinden hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar zevk alacaksınız. Kendisi tam anlamıyla bir gezi ve keşif aşığı ve ne şanslıyız ki yolculuk ve deneyimlerini kendine saklamak yerine bizimle paylaşmayı tercih etmiş. Seyahat blogları özelinde artık olmazsa olmaz haline gelmiş olan kişisel çekim fotoğraflar, özellikle sitenin “Restoranlar” ve “Oteller” gibi fark yaratan alanlarında kilit rol oynuyor. “Çocuklarla Hafta Sonu” ise hafta sonu programı ve çocuklar çıkmazında kara kara düşünen tüm aileler için aydınlatıcı fikir ve önerilere ev sahipliği yapıyor. Sadece ebeveynlerin ve ebeveyn adaylarının değil, 7’de 70’e herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir gezi blogu.

I Can Travel: Seyahat blogu dünyasına her gün yüzlerce bebek doğarken, bir o kadarı da gün aşırı internet kara deliğinde kaybolup gidiyor. Kerimcan Akduman ise bu hareketli, rekabetçi ve değişken piyasada 10. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyor. Popülaritesini günümüzde bile korumayı başarmış Berlin, Londra ve Paris yazılarıyla bu dünyaya “merhaba” diyen I Can Travel’ın şehir rehberleri ve yolculuk hikayeleri dışındaki  bir diğer çarpıcı bölümü ise “İpuçları“. Arkadaşlarınızla bir tatil, partnerinizle bir kaçamak veya kariyer gelişiminiz için yabancı dil çalışmaları; Kerimcan’ın ipuçları seyahat sebebinizden bağımsız olarak imdadınıza yetişiyor. Her yazısına eklediği profesyonelce yakalanmış onlarca olağanüstü kare de cabası! “Yes, he can.”

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Gezginler-ile-dolu-kalabalık-bir-tren-istasyonu.jpg)


Oi! The Blog: Yerinde duramayanlardan ikisi: Öykü ve İdil. Bu ikili yazmak için mi geziyor, gezmek için mi yazıyor bilmiyoruz ama gezi yazıları ile ortaya çıkan muazzam karışımı hayranlıkla izliyoruz. Site, kaliteli ve özgün içerik özelinde belki de tüm Türkçe seyahat blogları sıralamasında başı çekiyor. Ayrıca göz alıcı tasarımı ve düzenli güncellemeleri kullanıcı deneyimini doruklara çıkarıyor. Upuzun ve binbir detayla bezeli makaleler ilginizi çekiyorsa; yolculuğa çıkmadan önce ilk durağınız vize başvuru merkezi değil, bu gezi blogu olmalı. Uğradığınıza pişman olmayacaksınız.


Yolda bi’ Blog: Ziyaret edeceğiniz gezi blogları içinde büyük bir çoğunluk size yurt dışı serüvenlerini enine boyuna anlatacak, gidilen ülkede neler yapılıp nelerden kaçınılması gerektiğini derince inceleyecektir. Yolda bi’ Blog’u bizim için özel hale getiren bir numaralı sebep; bu sıradanlığın ötesine geçerek okuyucularına bir turistin bakış açısından fazlasını vermeye çalışmasıdır. Yolculuk yapılan ülkede yaşamak ne şekilde mümkün kılınabilir, yurt dışında bir eğitim amaçlayanların izlemesi gereken yollar nelerdir gibi soruların cevabı sayısız şehir rehberi ile birlikte Asya ve Umut’un blogunda yerini almıştır. Akıcı dili ve dostane anlatımıyla okuyucuda çiftle birlikte yolculuk etme içgüdüsü uyandıran bu gezi blogu, düzenli olarak güncellenen sıra dışı başyapıtı “Trajikomik Zamanlar” ile de göz kamaştırıyor. Yolda bi’ Blog’a tereddüt etmeden göz atın ve kendinizi bu uçsuz bucaksız sitede kaybedin!


Yoldaki: Dünyayı gezme konusunda Gökhan Hepşen kadar tutkulu birini bulmanız kolay olmayacaktır. Bu zamana kadar özellikle Asya kıtasında yoğunlaşmış olan pek çok şehir rehberi ve seyahate dair ilham verici makaleleriyle radarımıza takılan Yoldaki’nin en hoş yanlarından biri de kullanılan arkadaşça ve tarafsız dil. Eğer gidilen bölgeler üzerine körlemesine methiyeler düzülen, yalnızca duyulan hayranlığın ballandırılarak anlatıldığı web sitelerine zaafınız varsa, Gökhan’ın yeri geldiğinde hayal kırıklıklarını dile getirdiği, yeri geldiğinde de eleştirel yönünü korkusuzca sergilediği bu tarafsız seyahat blogu muhtemelen sizi ters köşeye yatırabilir. Biz ise tek kelimeyle “bayıldık” diyoruz. Ayrıca bayılmayanları önceliklerini gözden geçirmeye davet ediyoruz. Web browser’ınızdan ısrarla isteyiniz!

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Kayalıklarda-oturan-üç-genç-gezgin.jpg)

Gezi blogları yazımız ilginizi mi çekti? O halde neden kendi maceranıza start vermiyorsunuz? EF ile kendi hikayenizi yazmaya başlayın.

EF ile yurtdışında bir dil öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi