GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Dubai’de Ne Yapılır: Mutlaka Yapmanız Gereken 10+1 Şey

Dubai’de Ne Yapılır: Mutlaka Yapmanız Gereken 10+1 Şey

Dubai, dünyanın en çok ziyaret edilen dördüncü şehri ve bunun için haklı sebepler var. Küçük bir ticaret köyü olarak alçak gönüllü kökenlerinden Vegas benzeri parıltıya sahip oluşu, güzel plajları, lüks otelleri ve sonsuz alışveriş fırsatlarıyla bir metropole dönüşmesi sayesinde diğer şehirlerden oldukça farklı bir konuma erişti. Dubai’ye gitmek bir şans, Dubai’de yaşamak ise bir ayrıcalık haline geldi. Peki Dubai’de ne yapılır, nereye gidilir, nasıl vakit geçirilir?

İşte Dubai’de yapılması gerekenler (ve deneyiminizi yepyeni bir seviyeye taşıyacak bir bonus ipucu):

1- Çöle uğrayın

Birçok ziyaretçi Dubai’nin geniş ve güzel çölündeki çarpıcı atmosferi göz ardı eder. Bu sonsuz çöl, seyahat programınıza eklenmeye değer bir maceradır ve bunu planlamak oldukça basittir. Çok sayıda tur sağlayıcısı var ve birçoğu heyecan verici kum tepecikleri, deve turları, kum sörfü, çok sayıda dans ve müzik eşliğinde geleneksel Arap yemeği içeren paketler sunuyorlar. Şölen tadında yiyecekler sizi kesmediyse, dansa katılmayı da bir düşünün!

2- Atlantis Aquaventure Su Parkı’nda sırılsıklam olun

Atlantis Aquaventure Su Park çok göz önünde olmayan bir başka seçenek, ama mutlaka ziyaret edilmeli. Sahili 72 km kadar genişleten bir yapay palmiye şeklinde tasarlanmış devasa çıkıntı The Palm’da yer alan Atlantis Su Parkı’nda yunuslarla dalış yapabilir, denizaslanlarıyla takılabilir ya da bir köpekbalığı akvaryumunda kaydıraktan kayabilirsiniz. Harika bir saç kesiminiz ve havalı mayolarınız olduğundan emin olun çünkü fotoğrafçılar parkın her tarafına dağılmış bir şekilde en soluk kesici anlarınızı yakalayacaklar.

3- Paraşütle atlayın

Dubai, dünyada paraşüt yapmak için en havalı yerlerden biridir. Yukarıda bahsettiğimiz The Palm’ı tüm ihtişamıyla görme şansına sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda çölün üzerinden paraşütle atlayarak şehrin çevresindeki geniş ve muhteşem çölü kuş bakışı görmeyi de tercih edebilirsiniz.

4- Mall of Dubai’yi ziyaret edin

“Alışveriş merkezi” kelimesi bu yeri tanımlayamaz bile. 1.200 mağazaya ek olarak, kapalı bir kayak merkezi, kapalı buz hokeyi pisti, akvaryum ve su altı hayvanat bahçesi ile donatılmıştır. Orada aradığınızı bulamazsanız, muhtemelen henüz üretilmediği içindir. Eğer Dubai’de en sevdiğiniz yiyecekleri bulamıyorsanız, alışveriş merkezindeki Avrupa süpermarketleri özlemini duyduğunuz leziz yerel tatların hepsini size sunacaktır.

5- Burj Khalifa’nın tadını çıkarın

Görmemeniz imkansız (alışveriş merkezinin hemen yanında). Dünyanın en yüksek binası ve 828 metrelik uzunluğuyla gururla ayakta duran bir mühendislik harikası. Dışarıdan hayranlık duymanın yanı sıra 124. kattaki gözlem güvertesine çıkmanızı tavsiye ederim. Instagram çekimleri ve selfieler için mükemmel bir yer. Daha da takılmak mı istiyorsunuz? İçecekler için 148. kattaki Sky Lounge’a gidebilirsiniz ya da “At.mosphere” isimli restoranda yemek yiyebilirsiniz.

6- Dubai Çeşmesi’ne gidin

Hem Burj Khalifa’nın hem de Mall of Dubai’nin yanında yer alan bu muhteşem ortamda dünyanın en büyük çeşme gösterisini deneyimleyebilirsiniz. Büyük bir çeşme hayranı olmasanız bile (kim hayrandır ki?) sırf bir daha böyle bir şey görmeyecek olduğunuz için buna değer. Gösteri her gün 13:00 – 13:30 ve her akşam saat 18:00 – 00:00 arası her 30 dakikada bir yapılıyor. Cuma günü öğleden sonra gösteri saat 13:30’da başlıyor ve 30 dakika sürüyor.

7- Dubai Gate’e bakın

Dünyanın en büyük resim çerçevesine merhaba deyin – bu görsel şölen fotoğraflar için şüphesiz en iyi arka planlardan biri. Hükümet tarafından desteklenen bu çerçeve 150 metre boyunda ve 105 metre genişliğinde. Yapı tasarlanırken baş mimar çerçevenin şehrin ışıltılı bir başka amblemi olmasını değil, Dubai’nin sunduğu her şeyi barındıran bir çerçeve olmasını istemiş. Dışarıdan izlemeyin – içine girin ve şehrin geçmişi, bugünü ve geleceğini izleyebileceğiniz görkemli bir multimedya gösterisine tanık olun. Muazzam seyir terasını da gözden kaçırmayın.

8- Bastakiya Mahallesi’nin geleneksel havasını soluyun

Geçmişte bir gezintiye çıkın ve tüm gökdelenler inşa edilmeden önce Dubai’nin nasıl göründüğünü deneyimleyin. 19. yüzyıldan kalma ticaret merkezi artık büyük kafeleri, kültürel etkinlikleri ve hatta Orta Doğu sanatının etkileyici bir koleksiyonuna ev sahipliği yapan ünlü Majlis Galerisi’yle popüler bir kültür merkezi. Oradayken pazarlık yeteneklerinizi yerel markette test edebilir ve hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

9- Safariye çıkın

‘Afrikalı’, ‘Arap’ ve ‘Safari’ temalarına ayrılmış 119 hektarlık Dubai Safari Parkı, mutlaka görmeniz gereken bir yerdir ve ziyaretçilere şehrin gürültüsünden kaçabilecekleri hoş bir mola olanağı sunar. Dünyanın dört bir yanından 1000’den fazla hayvanla park, tehlike altındaki hayvanlar listesinde bulunan yaklaşık 350 tür hayvanı barındırdığı için özellikle ilgi çekmektedir. Park, klimalı kayalar dahil olmak üzere sıcaklıklar yükseldiğinde bile hayvanların serin kalmasını sağlayan yüksek teknoloji çözümleri üretmiştir.

10- Denize girin

Şehir içindeki koşuşturmadan kaçmak mümkün, tek yapmanız gereken bir tekne turuna çıkarak denizde açılmak. The Palm’daki muhteşem plajları gizlice izlerken Dubai manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Çarpıcı gün batımı ve sakin deniz kenarı görüntüsü bu deneyimi tamamlayacak.

Bonus ipucu: Biraz taraflıyız, evet, ama bu muhteşem kentin Arapça eğitimi alarak yerel kültüre dahil olmaya ve burada daha uzun süre konaklamaya değeceğini düşünüyoruz. Bu tecrübe, size şehri çok daha farklı bir açıdan görmenizi sağlayacak.

Bizimle Dubai'de Arapça öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi