GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yurt Dışında Dil Öğrenmek İçin 10 Neden

Yurt Dışında Dil Öğrenmek İçin 10 Neden

Yurt dışında dil öğrenmek, kendi ülkenizde dil öğrenmekten çok farklı. Evinizde bir kitaptan teorik olarak dili öğrenmek, kelime çalışmak başka bir deneyim, yurt dışında günün her dakikasını o dil ile geçirmek ayrı bir deneyim. Bu iki yöntem de size önemli dil becerileri kazandıracaktır ancak sadece bir tanesi sizin dil öğreniminizi hızlı ve etkili kılacaktır (ipucu- cevap evde çalışmak değil).

İşte evde dil öğrenmektense yurt dışında dil öğrenmek için 10 neden:

1. Tamamen öğrendiğiniz yabancı dil ile çevrili olacaksınız

Yurt dışında o dili öğrenirken kaçınmanızın hiçbir yolu yok. Sizi ağırlayan aileyle konuşmaktan tutun yerli televizyon yapımlarını izlemeye, restoranda yemek alışverişinden reklam panolarını okumaya kadar yerli kültürle her etkileşiminiz kelime dağarcığınızı geliştirecek ve dil algınızı derinleştirecek.

2. Annenizi mutlu edeceksiniz

Arkadaşlarınızla yurt dışında vakit geçirme imkanınız olacak ve aileniz bunun iyi bir fikir olduğunu düşünecek. Karşılıklı kazanıyorsunuz! Yurt dışında dil öğrenmek hiçbir deneyime benzemez. Özgüveniniz ve bağımsızlığınız artarken kültürel anlamda da donanımlı olacaksınız. Üstelik anneniz sadece unutulmaz bir zaman geçirmeyeceğinizi, aynı zamanda hayatınıza değer katacağınızı ve hem kişisel hem de profesyonel olarak tüm potansiyelinize ulaşmanızı sağlayacak dil becerilerini edineceğinizi biliyor.

3. Yeni becerilerinizi gündelik hayatta kullanacaksınız

Pratik yaparak mükemmel hale gelirsiniz ve yurt dışında yaşarken yeni dil becerilerinizi pratiğe dökmeme gibi bir imkanınız yok. En iyi kısım da aslında pratik yapıyor gibi hissetmeyecek oluşunuz. Etrafınızdaki herkes anadil olarak onu konuşuyor olacak ve kısa zamanda siz de ayak uydurabilir hale geleceksiniz. Yön sormak, sinemada film seyretmek ve yerel sörf raporunu kontrolünü etmek gibi aktivitelerin hepsi günlük dil pratiğine dahil.

4. Birçok yeni arkadaş edineceksiniz

Yurt dışında dil öğrenmek için evinizden kilometrelerce uzağa geldiğinizde arkadaş edinmek kadar güzel bir şey olamaz. Uluslararası sınıf arkadaşlarınızla beraber yeni şeyler öğrenecek ve çok şey paylaşacaksınız. Üstelik bir ortak noktanız mutlaka olacak, o da yeni diliniz! Ayrıca yerli insanlarla da vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Anadil olarak bunu konuşan insanlar sizde kulak aşinalığı uyandıracak, dile hakimiyetinizi artıracak ve kültürlerine dair bir bakış açısı sağlamış olacak.

5. Aslında her şey bir “deneyim”

Sadece bir dil öğrenmiyorsunuz aynı zamanda yeni bir kültürde nasıl yaşayacağınızı da öğreniyorsunuz. Nereye gidersiniz gidin, hayat yurt dışında her zaman farklı olacak. Selamlaşma şekillerinden, alışverişe gitmeye, arkadaş edinmeden, otobüsü kullanmaya kadar her şey heyecan verici ve zorlayıcı olur. Bu zorlukların üzerinden her gün gelerek hayatın size sunacağı her şeye hazırlıklı olacaksınız.

6. Özgeçmişiniz güzel görünecek

Her şeyden önce dil öğrenmiş olmanız, ileride sizi işe alabilecek kişileri veya üniversite kabul ofisindekileri etkileyecektir. Bu, sizin kendinizi derslerinize adadığınızı ve yabancı dil öğrenebilecek kadar harika bir beyniniz olduğunu gösterecektir. Ancak bu zorlukları benimseyip yurt dışında yaşadığınızı ve orada dil öğrendiğinizi kanıtladığınızda bir anda çok daha ön plana çıkarsınız.

7. Yapabileceğiniz BÜTÜN seyahatleri düşünün

Yurt dışında dil öğrenmek (biraz) tatil gibi de düşünülebilir. Tabii ki derslere katılmanız ve çalışmanız önemli ancak yeni arkadaşlarınızla yeni şehrinizi keşfetmek için de zamanınız olacak. Aslında sadece şehri değil, tüm ülkeyi bu şekilde gezebileceksiniz.

8. Günlük dili ve işinize yarayacak deyimleri öğreneceksiniz

Ders kitapları ve dersler sizi gündelik hayattaki dili veya yeni arkadaşlarınız önünde nasıl kendinizi utandırmayacağınız öğretmeyecektir. Bunu en iyi öğrenmenin yolu dili yerinde yaşayarak öğrenmektir.

9. Yurt dışında dil öğrenmek, yeni bir hobi edinmek için fırsat

Kendi şehrinizden farklı bir çevre sunabilecek bir yer tercih edebilirsiniz dil öğrenmek için. Sonrasında da yeni şeyler denemek için fırsatları değerlendirebilirsiniz. Scuba-diving denemek istediyseniz dil öğrenmek için Malta‘yı tercih edebilirsiniz veya boş vakitlerinizde sörf öğrenmek için San Diego‘ya gidebilirsiniz. Vancouver‘ı çevreleyen ormanları gezebilir ve hiking deneyimleyebilirsiniz. Tokyo‘da bir kış geçirerek kayak merkezlerine gidebilir ve snowboard’u yeni hobiniz haline getirebilirsiniz.

10. Yeni yiyecekler keşfedeceksiniz

Yemek her zaman en önemli seçimimiz. Her ülkenin kendine has bir bireysel kültürü ve mutfağı vardır. Her lokal yerin de kendine özel bir tabağı bulunur. Barselona‘da İspanyolca öğrenirken yiyebileceğiniz tüm tapasları düşünün veya Paris‘te Fransızca öğrenirken yiyebileceğiniz onca peyniri…

EF'in 52 kampüsünden birinde dil öğrenin.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet