GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Unutulmaz Bir Yaz Tatili için Vizesiz Gidebileceğiniz 11 Ülke

Unutulmaz Bir Yaz Tatili için Vizesiz Gidebileceğiniz 11 Ülke

Yaz tatili Türkiye’de yurt dışı planlarının her zaman odak noktası olmuştur. Dünyanın dört bir yanında gidip görülesi cazip seçenekler yer alsa da, vize durumlarımız buna kimi zaman olanak vermeyebiliyor. Vize başvurusunun el yakması ve süreçlerin kestirilemez uzunluklarda olması; yurt dışı tatil planlarınızı suya düşürmeye yeterli. Vizesiz gidilen ülkeler işte tam burada devreye giriyor. 2018 yaz tatili için plan yapmanıza yardımcı olmak amacıyla hem vizesiz, hem de uygun fiyatlı tatil yapabileceğiniz 11 ülkeyi listeledik.

Not: Türkiye’den vize istemeyen ülkeler alfabetik olarak sıralanmıştır.

Not-2: Döviz kurları Mayıs 2018 üzerinden hesaplanmıştır.

Bolivya

Güney Amerika’nın tam kalbine; Brezilya, Arjantin, Peru, Şili ve Paraguay’ın arasına yerleşmiş olan Bolivya, Türkiye’de yaz sıcaklarından bunalanlar için ideal bir tatil lokasyonu. Turistik aktivitelerin merkezi olan başkent La Paz’da bizim için yaz, onlar için kış olan bu mevsim boyunca sıcaklık 17-18 dereceyi aşmıyor ve gün boyu dışarıda kalarak şehrin nefes kesen doğal güzelliklerinin tadını çıkarmanıza olanak sağlıyor. Eşsiz doğal yapısı, zengin kültürü ve köklü tarihi ile sizi kendisine hayran bırakacak Bolivya’nın hem vizesiz, hem de ucuz tatil oluşu bu bölgeyi 2018’in en cazip yaz hedeflerinden biri kılıyor.

Döviz kuru: 1 TL = 1.44 Bolivya Bolivyanosu

Vize: 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

Fiji

Donanımlı dalış tutkunu musunuz? Yoksa yaz tatili için kor alev üzerinde yürümek gibi otantik planlarınız mı var? O halde buyrun, sizi Pasifik Okyanusu’nun ortasına, Fiji Adaları Cumhuriyeti’ne alalım. Nevi şahsına münhasır bu sevimli adada hayatınızın en lezzetli deniz ürünü yemeklerini tadacak, enfes plajlarda tüm dertlerinizden uzaklaşacak ve tropikal kelimesinin anlamını kalbinizin derinliklerinde hissedeceksiniz. Cana yakın yerel halkı ve sıra dışı kültürel birikimiyle kalbinizde taht kuracak Fiji’nin vize talep etmemesi de karar sürecinizi hızlandıracak. En serin aylarını -hemen heyecanlanmayın, 28-29 derecelerden bahsediyoruz- bizim yaz dönemimizde geçiren bu macera dolu adayı mutlaka gidilecek vizesiz ülkeler listenize alın.

Döviz kuru: 1 TL = 0.43 Fiji Doları

Vize: 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Güney-Afrika-kumsal.jpg)

Güney Afrika

Filmlerde resmedilen Afrika hep olağanüstü sıcaklar, çöller ve kaktüsler ile doludur. Oysaki Güney Afrika, özellikle Kuzey Yarımküre yazında bunun tam tersine, ılıman bir iklim ile ev sahipliği yapar milyonlarca meraklı turistine. Bir serüvenden diğerine atlamanıza imkan tanıyan doğa sporları, size kendinizi bir belgeselin parçasıymış gibi hissettirecek safari turları ve penguenler -evet yanlış okumadınız, penguenler- listenizde bu büyüleyici ülkeyi pas geçmenize izin vermeyecek. Dil okulları ve şarap mahzenleri de Güney Afrika’nın salmış olduğu turistik ünde parmağı bulunan etkenler. Hem bireysel seyahatler, hem de aile tatilleri için emsalsiz bir fırsat oluşturan Güney Afrika’nın Cape Town ve Johannesburg merkezlerini özellikle öneriyoruz.

Döviz kuru: 1 TL = 2.61 Güney Afrika Randı

Vize: Sınır kapısında vize alınmalıdır.

Güney Kore

Tarihi ve kültürel değerleri el üstünde tutan biriyseniz, Güney Kore seyahati size ilaç gibi gelecektir. Bu bölgeyi ziyaret ettiğinizde, bugüne kadar Asya ülkeleri arasında her zaman Çin ve Japonya’nın gölgesinde kalmış olmayı ülkenin nasıl avantaja çevirdiğini bizzat tecrübe edeceksiniz. Size yaşam enerjisi aşılayan şehirleri, bozulmamayı başarmış doğal örtüsü, en az Çin ve Japonya kadar zengin yerel mutfağı, bayılmanız kadar nefret etmenizin de mümkün olduğu K-pop müziği/kültürü ve akıl çelici yerel festivalleri ile Güney Kore, türünün tek örneği bir ülke. Hazır buralara kadar gelmişken tapınakları ziyaret ederek keşişlerle hayatın anlamı üzerine sohbet etmeyi de ihmal etmeyin.

Döviz kuru: 1 TL = 226.75 Güney Kore Wonu

Vize: 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

Jamaika

“Sıcak, çok sıcak. Sıcak, daha da sıcak olacak…” Emre Altuğ zamanında bu şarkıyı Jamaika için mi yazmıştır bilinmez ama sözlerin ülkenin neredeyse her gün ve anını yansıttığı yadsınamaz bir gerçek. Şarkının prodüksiyonunu da kökleri Jamaika’ya dayanan reggae müziği ile değiştirirseniz, egzotik bir tatil için ilk adımınızı atmış olursunuz. Vizesiz yolculuk edilebileceğiniz bu adanın plajları aklınızı kaçırmanıza neden olacak, yerel yemeği jerk chicken -düşündüğünüz gibi bir jerk (pislik) değil bu- ise size parmaklarınızı yedirecek. Hazır akılsız ve parmaksız kalmışken minik bir salın üstüne atlayıp Blue Lagoon’u keşfe çıkabilir ya da Blue Mountains sıradağlarında karşı konulmaz manzaralara kendinizi teslim edebilirsiniz. Stres ve negatif enerjiden arınmak için Jamaika kadar iyi bir adresi zor bulacaksınız.

Döviz kuru: 1 TL = 26.52 Jamaika Doları

Vize: 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Karadağ-doğa-manzarası.jpg)

Japonya

Sizler tarafından keşfedilmeyi bekleyen engin kültürel birikimlerden bir diğeri: Japonya. Aklınıza gelebilecek her türlü turistik aktiviteyi sizlere sunabilecek bu ülkede dünyanın en görkemli kiraz çiçekleriyle, büyüleyici mabet ve tapınaklarla, rahatlatıcı doğal kaplıcalarla, renkli bir gece hayatıyla ve ultra teknolojik tuvaletlerle karşılaşabilirsiniz. Uçsuz bucaksız bir yerli mutfak deneyimi ve ülkenin kıskanılacak boyuttaki temizliği de Japonya yolculuğu fikrini destekleyen diğer faktörler olarak öne çıkıyor. İngilizce konuşma oranının %15’lerde gezdiği bu ülkede Japonca konuşmak, iletişiminize katkı sağlarken yurt dışı deneyiminizi de daha keyifli hale getirecektir.

Döviz kuru: 1 TL = 22.82 Japon Yeni

Vize: 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

Karadağ

Yaz tatili için çok uzaklara gitmek istemeyenlere en uygun adreslerden biri Karadağ. Yaklaşık 2 saatlik bir uçak yolculuğu ile sınırlarına ulaşabileceğiniz bu gizemli diyarın her şehri, her parçası farklı bir doğa harikasına gebe. Masalsı kumsallar, huzurlu milli parklar ve tablo gibi kentleriyle arındırıcı bir seyahate göz kırpan Karadağ’ın aynı zamanda hareket ve eğlence arayanları da tatmin edecek rafting, su sporları, dağcılık ve mütevazı gece hayatı gibi saklı kalmış yönleri de mevcut. İster Kotor, ister Budva, isterseniz Perast’ı ziyaret edin, yakın zamanda Avrupa Birliği’ne girmeye hazırlanan bu ülkeye hayran kalarak evinize dönecek, bir sonraki yolculuğunuzu hemen planlamaya başlayacaksınız.

Döviz kuru: 1 TL = 0.18 Euro

Vize: 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize uygulanmamaktadır.

Kosta Rika

Maceraperest gezginler için görmezden gelinemeyecek duraklardan birisi Meksika ile Güney Amerika arasına sıkışıp kalmış bu heybetli kara parçası. Ekvatora yakınlığı nedeniyle sıcaklık ortalamasının aylardan bağımsız olarak 30 derecelerde dolaştığı Kosta Rika’nın kıskanılası bir eğitim seviyesi (%97.8) ve cezbedici bir kahve kültürü var. Yabani hayatı (tembel hayvana selam söyleyin), göz alıcı plajları, uyuyan ve arkadaşlarına oranla daha az uyuyan yanardağları, esrarengiz ormanları ve suda veya karada tükenmek bilmeyen maceraları Kosta Rika‘yı daha da karşı konulamaz bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca Happy Planet Index’in araştırmasına göre burası dünyanın en mutlu ülkesi konumunda. İstatistiklerle kanıtlanmış bir mutluluk tablosu sizi çağırıyor, siz hala ne bekliyorsunuz?

Döviz kuru: 1 TL = 119 Kosta Rika Kolonu

Vize: 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize uygulanmamaktadır.

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Kosta-Rika-gece-ve-yıldızlar.jpg)

Singapur

Tatilde uyumayı zaman kaybı olarak görenler için uyumayan ülke Singapur imdada yetişiyor. Malezya’nın hemen güneyinde yer alan bu ada ülkesinde günlerinizi bungee jumping ile adrenalin pompalayarak, gecelerinizi ise benzersiz müzik festivallerinde -mesela haziran ayında gerçekleşen Ultra Singapore– sabahlara kadar dans ederek geçirebilirsiniz. Zengin Singapur mutfağını test sürüşüne çıkarmak isteyenler için de temmuz ayı boyunca devam eden Singapore Food Festival (Singapur Yemek Festivali) tavsiyemizdir. Singapur’un diğer öne çıkan turistik atraksiyonları ise gösterişli barları, yemyeşil doğal güzellikleri, çıldırtan alışveriş kültürü ve sayısız sanat galerisi ile müzeleridir.

Döviz kuru: 1 TL = 0.28 Singapur Doları

Vize: 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

Tanzanya

Harikalar diyarı Afrika’nın tüm dünyaya hediye ettiği büyüleyici bir ülke Tanzanya. Bu ülkenin her köşesi, size kendinizi bir kartpostalın içindeymişsiniz gibi hissettirecek. 2 milyonun üzerinde Afrika antilobu, zebra ve ceylanın su ve yiyecek bulmak adına yaptığı dairesel Büyük Göç (The Great Migration), Tanzanya ve hatta dünyanın en etkileyici doğal olaylarından birisidir. Bunun yanı sıra tatilinizi (sönmüş) volkanik Kilimanjaro Dağı’na yapacağınız bir tırmanış veya pastoral Zanzibar Adası’na doğru bir kaçamak ile renklendirebilirsiniz. Tüm bunlar sizi tatmin etmezse, Mozambik ve Kenya gibi yine vizesiz gidilen ülkeler (havaalanında vize alınabilir) arasında olan komşu ülkelere yol alabilirsiniz.

Döviz kuru: 1 TL = 481.27 Tanzanya Şilini

Vize: Havaalanında vize alınmalıdır.

Uruguay

Türkiye yazında Uruguay’a yapacağınız bir yolculuk, size ılık bir ilkbahar hissiyatı verecek. Bizim yaz aylarımızda sıcaklık ortalamasının 11-12 dereceyi geçmediği bu Güney Amerika ülkesi için ne kadar methiye düzsek az gelir. Kırsal alanların bolluğu, şehirden kaçış arayışında olanların reçetesi olurken karnaval ve plajlar bölgenin canlı ve hareketli yapısını resmediyor. Çılgın gece hayatı, Uruguay sınırları dışında kolay rastlayamayacağınız orijinal mutfağı ve ülkenin resmi içkisi olarak bilinen Grappamiel, hayallerin gerçeğe dönüştüğü bu topraklardaki yaz tatili deneyiminizi mükemmelleştirecek diğer unsurlar olarak sıralanıyor. Bölgenin neden son yıllarda aldığı göç miktarında yükseliş yaşadığını, siz de Uruguay’ı ziyaret ettiğinizde anlayacaksınız.

Döviz kuru: 1 TL = 6.60 Uruguay Pezosu

Vize: 90 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

EF ile kendinize unutulmaz bir yaz tatili yaratmak sandığınızdan çok daha kolay. Yaz okullarımıza şimdi kaydolun, 2018 yazınız rüya gibi geçsin.

[

](http://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/05/Tanzanya-Büyük-Göç.jpg)

EF ile yurtdışında yabancı bir dil öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi