GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Süper Kahraman Dizileri: İngilizce için En İyi 10 Süper Kahraman Dizisi

Süper Kahraman Dizileri: İngilizce için En İyi 10 Süper Kahraman Dizisi

Dil öğrenirken favori aktivitem süper kahraman dizileri ve filmleri izlemek. Neden mi? Çünkü keşke zihin gücümle eşyaları odada hareket ettirebilsem ya da ışınlanabilsem ve araba kullanmak zorunda kalmasam (trafik çok kötü bir şey) diyorum. Eğer siz de benimle aynı düşüncedeyseniz, yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. İşte İngilizce öğrenmek için en iyi süper kahraman dizileri!

Ücretsiz İngilizce Seviye Tespit Sınavı

1. Titans

Çizgi roman evinden yeni gelen DC’nin yeni hizmeti Titanlar. Klasik dizi Genç Titanlar’a değiniyor. Batman’in eski yardımcısı Dick Grayson (yani ilk Robin), süper kahramanlardan oluşan öfkeli bir üçlü olan – ateşli Kory, şekil değiştiren Gar / Canavar Çocuk ve ürkütücü şeytan çocuğu Rachel / Raven’i, insanların neden onları avladıklarını araştırıyor ve bu sırada suçlarla savaşıyor.

2. Daredevil

Ben Affleck’in oynadığı film versiyonundan çok daha iyi olan (özür dilerim Ben) bu karanlık dizi çevrimiçi servislerde ilk kez yayınlanan bir Marvel-Netflix iş birliğiydi. Matt Murdock, Manhattan’ın Hell’s Kitchen bölgesinde organize suçla mücadele etmek için kullandığı süper duyulara sahip olduğunu fark eden kör, genç bir avukattır. New York aksanı için bu diziyi izlemelisiniz.

3. Heroes

Eski ancak eskimiyor. Bu dizi, dünyanın dört bir yanında süper güçleri olduğunu keşfeden ve küresel bir felaketi önleyen normal insanları konu ediniyor. Hikaye ilk sezondan sonra biraz kötüleşiyor ancak çeşitli oyuncuları ve çeşitli İngilizce aksanları için izlenebilir.

4. The Flash

DC Comics’in en ünlü kahramanlarından birisi olan The Flash’in dizisi ilk açıklandığında insanlar şüpheli yaklaştı, ancak ikonik karakterlerle ve tonlarca süper kahraman aksiyonuyla dolu eğlenceli bir yolculuk oldu. Anlaşılabilir bir hikaye akışı arıyorsanız Amerikan İngilizcesi ile beraber size oldukça uygun bir süper kahraman dizisi.

5. The Gifted

Eğer Marvel Comics’ten X-Men hayranıysanız, o zaman süper kahraman ekibi gizemli bir şekilde ortadan kaybolduktan sonra diğer mutantların kendileri için savaştığı bu dizinin de keyfine varacaksınız. Son 50 yıldaki X-Men karakterlerine atıfta bulunuyor, ayrıca anlaşılması kolay bir senaryosu var ve mükemmel bir süper kahraman şovu izlemiş olacaksınız.

6. Agents of S.H.I.E.L.D.

Başta gelen ve Avengers filmlerinin başarısı üzerine çıkan Marvel TV şovu, gizli S.H.I.E.L.D. ajanlarının dünyayı korumak için süper insanlarla birlikte ve aynı zamanda onlara karşı çalıştığı bir örgüt. The Gifted gibi diziye dalmak kolaydır ve dili de anlaşılır (birçok kurgusal şey de uyduruyorlar o yüzden onları öğrenmeye zahmet etmeyin).

7. Legion

Bu dizi, (SPOILER), her birinin kendi süper gücüne sahip olduğu birden fazla kişiliği olan mutant David Haller’e odaklanıyor. X-Men dünyasına resmi olmasa da bağlı. Eşsiz bir retro-modern havası ve karmaşık karakterleri ile -ve bunlarla eşlenen senaryosuyla- bu listede anlaşılması zor dizilerden biri. İleri seviyedeki öğrenciler için ideal!

8. Black Lightning

Jefferson Pierce, elektrik üretme gücüne sahip Black Lightning adlı emekli bir süper kahramandır. Bir suç çetesi onun halkını hedeflediğinde tekrar göreve çağrılır. Eğlenceli, zaman geçirmelik ve İngilizcesi kolay olduğu için izlemesi de kolay.

9. Cloak & Dagger

Eğer gençlik çağındakilerin dizilerinin hayranı iseniz, işte sizin süper kahramanınız. Tandy ve Tyrone, New Orleans’ta, aynı travmatik deneyime sahip olduklarını keşfeden lise öğrencileridir ancak karşıt süper güçler de vardır. Oldukça endişeli anlar barındıran bir dizi.

10. Supergirl

Süpermen’in kuzeninin yaşamına geç kalınmış bir keşif olan Supergirl, benzer şekilde dramatik bir kişisel yaşam sürdürürken dünyayı insanüstü tehditlerden koruyan Kara Zor-El’i de takip ediyor. Listemizdeki diğer programların çoğu gibi anlaması zor bir dizi değil, bu İngilizce öğrenmek için harika bir dizi. O yüzden bundan şikayetçi değiliz!

İngilizceyi yurt dışında öğrenin, süper kahraman dizilerini ana dilinde izleyin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi