GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce Öğrenmek için Film: İngilizce Öğrenirken İzlenecek En İyi 10 Film

İngilizce Öğrenmek için Film: İngilizce Öğrenirken İzlenecek En İyi 10 Film

Bir dili eğlenerek öğrenmek çok daha kolay, ayrıca zaman geçirmek için film izlemekten daha güzel bir yol mu var (kucağında koca bir kase patlamış mısırla hem de)? Peki, gişe rekorları kıran filmlerde kötü İngilizce mi kullanılıyor? Bağımsız filmlerde çok fazla garip kelime kullanılıyor ve sana çok karmaşık mı geliyor? İşte İngilizce öğrenme deneyimini daha verimli hale getirmen için hazırladığım, bence en etkili (ve en eğlenceli) filmlerden oluşan bir liste.

1. JURASSIC PARK (1993)

Evet, tamam, herkes bu filmi çoktan izlemiştir; ha eğer izlemediysen ayıp sana. Biraz karmaşık olan bazı bilimsel kelimeleri, çok eğlenceli bir bağlamda öğrenmek için en iyi film bu. Ayrıca benim favori filmim. Evet, taraflıyım.

2. NOTTING HILL (1999)

Sıkça karşılaşılan bir ikilem: İngiliz İngilizcesi mi öğrensem, Amerikan İngilizcesi mi öğrensem diye kararsız kaldıysan, bu film ikisini birden muhteşem bir romantik komedi içinde sunuyor. Film Londra’da geçiyor; modası geçmiş bir kitapçının sahibi Amerikalı bir film yıldızına aşık oluyor. Filmin sonu ise insanın içini huzurla dolduruyor.

3. CLUELESS (1995)

Clueless, 90’lı yılların tam anlamıyla yeniden canlanması sanki. Ayrıca eski gençlik argonu tazelemenin en iyi yolu. Film Los Angeles’ta bir lisede geçiyor ve 1993-1996 döneminin en ikonik modalarını ön plana çıkartıyor. İlginç bir bilgi: film Jane Austen’ın Emma adlı romanına dayanıyor.

4. THE HUNGER GAMES (2012)

Anlaması kolay Amerikan aksanı? Burada! Jennifer Lawrence? Burada. Yakışıklı erkek oyuncu? Burada! Gerilim dolu kavga sahneleri? Kesinlikle burada! İçine biraz romantizm ve distopik bir siyaset eklenmiş bilim kurgu maceralarının tutkunuysan, kesinlikle izlemelisin.

5. THE KING’S SPEECH (2010)

Adına uygun olarak, bu film İngiltere halkına konuşma yapmak için konuşma engelinin üstesinden gelmek zorunda kalan İngiltere kralı George’u konu ediniyor. Yani film sadece eğlenceli olmakla kalmıyor, aynı zamanda içinde tam bir telaffuz dersi yer alıyor. Kazandın!

6. THE QUEEN (2006)

Kraliyet temasından gidersek, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin Prenses Diana’nın ölümüne verdiği tepkiyi konu alan bu filmden ciddi ölçüde korunmuş İngiliz İngilizcesi aksanını öğrenebilirsin. Dram ve pahalı dekorlarla dolu bu filmde oyuncu Helen Mirren Kraliçe rolünde (ve havalı aksan kullanımında) oldukça başarılı.

7. THE WIZARD OF OZ (1939)

Dünyanın en ünlü ve en ikonik filmlerinden biri olan The Wizard of Oz “izlemedim” diyemeyeceğin filmlerden biri. Hikaye, büyülü bir dünyaya götürülmüş ve kaderinde bu dünyayı kurtarmak olan Dorothy adında bir kız üzerinden ilerliyor. Ayrıca filmde her biri birbirinden güzel şarkılar da var.

8. MEN IN BLACK (1997)

Men in Black filminde İngilizce oldukça anlaşılır, aynı zamanda da ilişkilendirilebilir bir şekilde kullanılıyor. Will Smith başrolde; sadece anlaşılır değil aynı zamanda klas ve havalı bir dil kullanıyor, çünkü o Will Smith.

9. THE BABADOOK (2014)

Bu bir korku filmi, o yüzden eğer korku filmlerinden pek hoşlanmıyorsan, bunu pas geçsen iyi olur. Bir kadın ve genç oğlu, The Babadook adındaki bir canavar ile ilgili bir kitap buluyor. Ardından evlerinde garip şeyler olmaya başlıyor. Filmin en iyi yönlerinden biri de dilin tamamen Avustralya aksanından oluşması.

10. BLACK SHEEP (2006)

Yeni Zelanda, korku komedileriyle ünlüdür ve bu film bu türün en iyi örneğidir. Film kurt adamları konu ediniyor ama şöyle bir farkla: Canavarlar kurtlar değil, koyunlar. Garip, evet. Ama sadece Yeni Zelanda aksanını geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkenin tarım kültürüne dair de bilgi edinmiş olacaksın.

Kendi filminizin yıldızı olun!Daha detaylı bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet