GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

En İyi Şehirler 2019: En Popüler Tatil Yerleri

En İyi Şehirler 2019: En Popüler Tatil Yerleri

Önümüzdeki yıl için seyahat planları yapmak, motive olmanın ve ilham almanın en iyi yollarından biridir. Sizi aydınlatmak ve planlamanızı biraz daha kolaylaştırmak için 2019 için bir en iyi şehirler ve ülkeler listesi derledik. Bazı destinasyonlar tanıdık yerler (yine de buraları yeniden keşfetmeniz gerektiğini düşünüyoruz), bazıları ise seyahatte keşfedilmeyi bekleyen yeni bebekleriniz. İpucu: Gerçekten yerel kültüre dahil olmak için gittiğiniz merkezde en az birkaç hafta geçirmeye çalışın. Daha da iyisi; en sürükleyici ve anlamlı deneyimi elde etmek için seyahatinizi bir dil kursuyla birleştirin.

1- Perth, Avustralya

Genellikle Sydney ve Melbourne’un gölgesinde kalan bu Batı Avustralya şehri 2019’da listenizde olması gereken yerlerden birisi. Avrupa’ya yakın, havası cezbedici, kumsalları her zaman hareketli ve vahşi yaşamı son derece çeşitli (penguenler bile var!). Ve kankalar (Avustralya İngilizcesi böyle seslenmelere sahne olur), şehrin ortasında yeşil bir vaha olan Kings Park’a kesinlikle uğramalısınız.

2- Singapur

Popülaritesini korumaya devam eden yerlerden biri. Sıra dışı bir deneyim arzuluyorsanız Marina Bay Sands Otel’inin tepesinde bir sonsuzluk havuzu, damak tadınız içinse şehrin dört bir yanında leziz yemekler satan seyyar satıcılar bulunuyor. Singapur 2019’da yılın başından itibaren bir ışık sanatı festivali olan i Light Singapore, yaz aylarında ise bir elektronik müzik festivali olan Ultra Singapore‘a ev sahipliği yapıyor.

3- Miami, ABD

Güzel palmiye ağaçları ve dünyanın en iyi kumsallarını bünyesinde barındıran Miami bir mücevher gibidir. Eşsiz havası (sene boyunca ılık ve güneşli hava hakimdir) ve enerjisi, sanatla heyecan verici etkileşimi, spor takımları, barları, kulüpleri, görkemli restoranları ile 2019 tatil listenizde kesinlikle olması gereken bir yerdir. Burda önceden bulunmuş olsanız bile keşfedilecek yeni lokasyonlar, size Miami’yi ilk kez geziyormuşsunuz hissiyatını verecek. Will Smith’in de dediği gibi Miami hala “çatıyı ateşle tutuşturan” bir şehir.

4- Nepal

Doğa severler ve 2019’da macerayı kaçırmak istemeyenler için bir tatil yöresi. Nepal, tam olarak Çin ve Hindistan arasında kalıyor ve Himalaya dağlarını sarmalıyor. Ülkenin tamamı adeta dev bir kartpostal. Dağ manzaları da olabildiğince göz alıcı. Ayrıca, yerel halk çok canayakın ve geleneksel yemekleri enfes. Ülke 2015 depreminden sonra hızlıca toparlamaya geçti (ve ziyaretçi ağırlamayı iyi biliyorlar). Bu yüzden 2019, Nepal’i keşfetmek için en iyi zaman.

5- Seattle, ABD

Pek çok stratejik lokasyonunda yapılan restorasyonlar sonrası, Seattle 2.0 yeni yılda tam anlamıyla görücüye çıkacak. Günümüz kahvesinin anavatanında bir fincan içmek için ABD’nin kuzeybatı köşesine ziyaret edin (Seattle Starbucks’ın evidir) ve yenilenmiş Space Needle’ın muhteşem manzarasına kesinlikle göz atın. Gece hayatı için Capitol Hill mahallesinin engin yelpazesini değerlendirebilirsiniz. Seattle yeni yüzüyle en iyi şehirler listesine hızlı bir giriş yapıyor.

6- Namibya

Bu merkez mevsimsel gezginler için favori yörelerden biri haline geldi, fakat çoğu kişi için bir giz olmaya devam ediyor. Tam olarak bu sebeple Namibya’ya yolculuk etmenin zamanının geldiğini düşünüyoruz, özellikle de road trip sizin tarzınızsa. Afrika sahilinin güneybatısında bulunmakta olan bu ülkenin çölleri sonsuz, manzaraları büyüleyici, vahşi yaşamı otantik ve kamp yapması olabildiğince eğlenceli. Tüm bu cazip seçeneklerin yanı sıra, lüks (ve uygun fiyatlı) konaklama alanları turist ve maceraseverler için yakın zamanda kullanıma açıldı.

7- Novi Sad, Sırbistan

Burası gerçekten gözlerden ırak kalmış bir hazine. Sırbistan’ın en güzel şehri (bize göre dünyada da en iyi şehirler arasında), cüzdanınızı sonuna kadar aralamanızı gerektirmiyor. Her köşesinde Avusturya, Macaristan ve Yugoslavya geçmişinin izleri bulunan kentin zengin bir tarihi var. Petrovaradin Kalesi ve Fruška Gora manastırları, şehrin iki önemli turistik mekanı olarak göze çarpmakta. Aynı zamanda ziyaret etmenize değecek müzeleri mevcut. 2019 yazı, bu bölgeye bir seyahat planlamak ve Sırbistan’ın en çok tercih edilen plajı Štrand boyunca güneşlenmek için ideal bir mevsim olacak.

8- Berlin, Almanya

Berlin sezonsallıktan bağımsız sayısız turistik aktivitesi ile görmezden gelinemeyecek bir turizm gücü haline gelmiş durumda. Mükemmel mimarisi, birinci sınıf müzeleri, canlı gece hayatı ve biranın bolluğuyla ünlü pek çok kişinin hayalini süsleyen bir Alman kenti. Bunlara ek olarak, 2019 bu şehir için yeni bir mihenk taşını işaret ediyor: The Bauhaus Centenary. Bauhaus sanat okulunun 100. yıl dönümü kutlamaları dahilinde şehirin dört bir yanında sergiler açılacak. Tasarım veya mimariye ilginiz varsa, bu sene Berlin’i ziyaret etmelisiniz.

9- Kosta Rika

Kosta Rika popülaritesini katlamaya devam ediyor, bu yüzden diğer meraklı gezginler burayı keşfetmeden bu ülkeye yolculuk etmek mantıklı olabilir. Nehirlerden yağmur ormanlarına, kumsallardan volkanlara mükemmel bir doğanın karışımını sunuyor Kosta Rika. İnsanları çok sıcakkanlı ve ortam çok rahat, İspanyolca öğrenmek için de mükemmel bir seçim. İlginç bir bilgi: Kosta Rika’nın 1949 senesinde alınan bir karar sonrası, o seneden bu yana düzenli bir ordusu bulunmuyor. Ülkenin barışçıl yapısının sebebi olarak da bu gösteriliyor. Görüldüğü üzere bu devrim niteliğinde kararın meyvelerini topluyorlar.

10- Lizbon, Portekiz

Sevimli bir iklim, yöresel yemekler, kültürel hazineler ve cep yakmayan turistik aktivitelerin çekici bir harmanı Lizbon. Botanik bahçeleri deneyimlemek için Belém bölgesine gidebilir, doğuya yolculuk edip Alfama’da şehir manzaralarında kendinizi kaybedebilir ya da bu engebeli şehrin dört bir yanına saçılmış tatlı mahallelerin tadını dilediğinizce çıkarabilirsiniz (eski tip bir tramvay ile gezinti yapmayı unutmayın!). Fazladan vaktiniz mi var? Portekizceyi Lizbon’da öğrenmek 2019’unuzun en parlak noktalarından biri olabilir.

2019'da sizin adresiniz neresi olacak?20'den fazla ülkeye yolculuk yapın!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi