GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Avrupa Dil Günü – Diller Hakkında İlginç Bilgiler

Avrupa Dil Günü – Diller Hakkında İlginç Bilgiler

Küçük bir parti düzenlemek için bir sebep arıyorsanız, daha fazla kendinizi yormanıza gerek yok. Şu anda parti şapkanızı takabilirsiniz, bugün 26 Eylül Avrupa Dil Günü! Bu gün, dil sevenler için adeta Noel kadar önemlidir.

Birden fazla dil konuşabilmek sizi daha empati kurabilen bir insan haline getirmekten, dünyanın her yerinde harika arkadaşlar edinmeye kadar pek çok imkan sağlar. Bu yazımızı okuduktan sonra halihazırda iki dil biliyor olsanız bile dilinizi ilerletmek, farklı diller öğrenmek isteyebilirsiniz.

200 dilden fazlası

Avrupa’da 200’den fazla yerli dil var. Kulağa çok gibi geliyor ama aslında dünyadaki toplam 6000 – 7000 dilin sadece yüzde üçü.

Avrupa’nın yarıdan fazlası iki dil biliyor

Avrupa Birliği’nin yaptığı bir araştırmaya göre Avrupa vatandaşlarının yüzde 54‘ü iki dil bilirken, yüzde 25‘i de üç dil konuşabiliyor.

Almanca çok sık konuşuluyor

Ana dil olarak en çok konuşulan Almancayı (yüzde 18), İngilizce ve İtalyanca (yüzde 13) ve Fransızca (yüzde 12) ile izlemektedir.

…ve Londra‘da birden fazla dil konuşuluyor

Avrupa şehirleri bu çok dilli çeşitliliği gözlemleyebilmek için mükemmel. Örneğin, Londra‘da 300’den fazla dil konuşuluyor!

Rusya linguistik açıdan çok güçlü

Kendi bölgesinde en çok konuşulan dil rekoruna sahip olan ülke Rusya‘dır. Kullanılan ölçütlere bağlı olarak, burada 130 – 200 farklı dil konuşulmaktadır.

Fakat İngilizce birinci sırada

İngilizce, AB ülkeleri arasında önde gelen dil; Fransızca ve Almanca da en çok konuşulan diller olarak onu izler.

Avrupa’da yaşamakla ilgili en güzel şeylerden biri, diğer birçok dil ve kültürün size sadece birkaç saat uzakta olmasıdır. Kültürel etkileşimden, dil becerilerinizi orada yaşayanlarla pratik yapmaya ve yeni bir kültür keşfetmeye kadar her şey çok kolay ve rahat. Başka bir dil (kelimenin tam anlamıyla) köşede sizi bekliyor ve sadece bu bile tek başına bugünü kutlamak için bir neden.

Öyleyse Avrupa Dil Günü kapsamında bizi birleştiren bu güzel çeşitliliği kutlayalım: Nazdrave! Živjeli! Na zdraví! Skål! Proost! Cheers! Tervist! Kippis! Santé ! Prosit! Stin iyá su! Kedves egészségére! Sláinte! Salute! Uz veselību! Į sveikatą! Evviva! Na zdrowie! Viva! Noroc! Na zdravie! Živijo! ¡Salud! Skål!

Bugün EF ile dil öğrenmek için ilk adımı atın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet