Hello Zero

EF Education First'te dil, seyahat, kültürel değişim ve akademik programlarımızın dünyanın her yerindeki insanlar için olumlu bir etki yaratmasından gurur duyuyoruz. İster bilgi edinerek, ister yeni bir dilde iletişim kurmayı öğrenerek, isterse kültürler arası bağlantı kurarak, bizler herkesin dünyayı deneyimleme şansına sahip olmasını istiyoruz. Ancak iklim değişikliği dünyayı ve onu evimiz olarak gören hepimizi tehdit ediyor, bu nedenle gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için üzerimize düşeni yapmayı amaçlıyoruz.

Bu nedenle, tüm küresel karbon emisyonlarımızı gönüllü olarak dengeleme vizyonumuz olan Hello Zero'yu duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iddialı programın ilk adımı, dünya çapında ormanları yaratma ve koruma projesi olan EF Orman Girişimi'dir. Hello Zero ile hedefimiz iki yönlüdür: 2021'den başlayarak her yıl karbon negatif olmak ve nihayetinde tarihsel olarak karbon nötr olmak, EF'in kuruluşundan bu yana (1965) programlarımızla bağlantılı olarak doğrudan veya dolaylı olarak saldığımız tüm karbonu ortadan kaldırmak.

Karbon nötrlüğüne ulaşmak ve karbon negatif olmak

Karbon nötrlüğüne ulaşmak; uçak, otobüs kullanmak, ofis işletmeciliği yapmak ve öğrenci yurtları gibi faaliyetlerin yarattığı karbonu atmosferden karbonun uzaklaştırılmasıyla dengelemek demektir. Karbon negatif olmak bunu bir adım daha ileri götürür ve atmosferden yayılandan daha fazla karbondioksitin çıkarılmasını içerir. Karbondioksit ve diğer sera gazları küresel ısınmayı arttırır: Zamanla atmosferde birikerek ısıyı hapsederler ve gezegen ısınarak gıda üretiminden temiz su bulunmasına kadar her şeyi bozarlar.

EF Kuzey Amerika CEO'su Dr. Edward Hult: “Eğitim programlarımız merak uyandırıyor ve insanların gözlerini yeni ve farklı bakış açılarına açıyor” dedi. “EF'te her gün yaptığımız işler, birçok yönden Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine doğrudan katkıda bulunuyor. Bilim insanları daha temiz bir gelecek sağlamak için yenilikler geliştirmeye çalışırken, tüm işletmeler gibi biz de bugün üzerimize düşeni yapabiliriz ve yapmalıyız. Böyle iddialı bir karbon taahhüdü veren ilk uluslararası eğitim kuruluşları arasında olmaktan gurur duyuyoruz ve ilerlememizi çalışan milyonlarca öğretmen, öğrenci, gezgin ve personel ile paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Her yıl bizimle hem sektörümüzde hem de ötesinde diğerlerinin de karbon nötr olma taahhüdümüze katılmasını umuyoruz

Eden Ağaçlandırma Projeleri ile Ağaç Dikmek

EF Orman Girişimi’nin ilk yılında, yerel toplulukları daha önce ormansızlaştırılan alanları yeşillendirmek ve korumak amacıyla kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Eden Reforestation Projects ile ağaç dikeceğiz. Eden, sponsor olduğumuz ve finanse ettiğimiz bir EF Ormanı olmak için her ülkede bir yer seçerek Kenya, Madagaskar ve Mozambik'te lansman yapmamıza yardımcı olacak. Eden, 2021'de bizim adımıza 3 milyon ağaç dikecek ve daha fazla partner ile konum eklendikçe bu sayı zamanla artacak.

Dünya çapında kırsal topluluklarda ekonomik fırsatlar yaratırken sağlıklı ormanları restore etme misyonu nedeniyle ilk EF Orman ortağımız olarak Eden Ağaçlandırma Projeleri’ni seçtik. Eden, adil ücretli istihdam sağlıyor, yerlileri ağaç dikmeleri için işe alıyor ve eğitiyor, onları destekleyen altyapıyı inşa ediyor ve yasadışı ağaç kesme, kaçak avlanma ve diğer tehditlere karşı koruma sağlıyor. Eden, 485 milyondan fazla ağaç dikti ve Haiti, Honduras, Endonezya, Kenya, Madagaskar, Mozambik, Nepal ve Nikaragua'daki topluluklarda 26.000'den fazla iş olanağı yarattı.

Uzun vadeli çevresel etki

EF Ormanları, ekolojik stres faktörlerine dayanabilen, bir dizi ekosistem hizmeti (tortu düzenleme ve fırtına koruması gibi) gerçekleştirebilen ve karbonu yüksek oranlarda tutabilen yerli tür ağaçlarına öncelik vererek uzun vadeli çevresel etki yaratacaktır. Örneğin Mangrov’a bakalım alın; bu dayanıklı ağaçlar genellikle fırtınalardan çok etkilenen çamurlu kıyı bölgelerinde gelişir. Her Mangrov, her yıl yaklaşık 12,3 kilogram veya ömrü boyunca yaklaşık 308 kilogram karbonu uzaklaştırır.

Eden Ağaçlandırma Projeleri Baş Geliştirme Sorumlusu Debra Crawford: “Seyahat dünyayı öğrenmenin önemli bir parçası olsa da, çevresel etkisini dengeleyen sürdürülebilir çözümler bulmak kritik derecede önemlidir” dedi. "EF'in yeniden ağaçlandırma çalışması, gelecek nesli çevreyi ve yerel toplulukları desteklemede oynayabilecekleri rol konusunda eğitirken karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olacak."

EF Orman Girişimi’ne ek olarak, Hello Zero hedefimize ulaşmak için EF'in ikonik sırt çantaları için geri dönüştürülmüş malzemelere geçiş; ofislerimizdeki ve okullarımızdaki israfı daha da azaltmak; karbon yayılımını azaltmak için operasyonel ve tedarik zinciri iyileştirmeleri; ve sürdürülebilirlik eğitim programları ve deneyimlere odaklanıyoruz. Ayrıca hedeflerimizi iletmek için dijital kaynakları tanıtacağız ve net- sıfır karbona doğru ilerleme kaydettikçe ilerlememizi düzenli olarak raporlayacağız.

EF Sorumlu Seyahat Taahhütleri

Karbon nötrlüğüne yönelik Hello Zero taahhüdümüz, EF Responsible Travel Taahhütlerimizi tamamlamaktadır hayvan refahı ve World Animal Protection. 2018'de EF, tüm programlarda hayvan refahı en iyi uygulamaları için protokoller geliştiren ve bu standartları karşılamayan etkinliklerden kaçınan ilk uluslararası eğitim şirketi oldu.

Seyahat, dünyanın insanları, kültürleri ve yerleri hakkında anlayış ve saygıyı geliştirmenin güçlü bir yoludur. Hello Zero: ve EF Forest Initiative'in lansmanı ile biz ve tüm küresel topluluğumuz, herkes için daha sürdürülebilir bir ortak gelecek sağlamaya yardımcı olmak için birlikte çalışacağız.