GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seyahatte Dinlenecek Şarkılar: Trende, Uçakta, Arabada…

Seyahatte Dinlenecek Şarkılar: Trende, Uçakta, Arabada…

Pek az şey müzik ve seyahat kadar birbiriyle uyumludur. İyi bir şarkı sizi bir uçaktan, trenden veya arabadan çok daha uzaklara götürebilir. İşte bu yüzden her şeye uyan bir arka plan müziği vardır. Güneşli bir hava mı var? “California Soul” dinlemenin tam zamanı. Yağmur mu yağıyor? Adele’den “Hello” dinleyebilirsin. Özgüvenli mi hissediyorsun? 24K Magic buna oldukça uygun. Seyahatte dinlenecek şarkılar listesi böyle uzayıp gider. İster uzun bir uçuş, araba ya da tren yolculuğu olsun, bir sonraki seyahatinizde bu şarkıları dinlemeyi ihmal etmeyin.

Uçak yolculuklarında

1. Locked Out of Heaven – Bruno Mars

Uçak kalkarken dinlemeyi en sevdiğim şarkı. Bas vurguları, riff’leri ile uçağın kalkışıyla çok uyumlu oluyor. İnanılmaz bir deneyim ve uçak yolculuğuna dair sahip olabileceğiniz her türlü endişeyi kafanızdan atmanıza da yardımcı olacaktır.

2. Wonderwild – Hive Riot

Uçak yükseldiğinde ve havada güvenli duruma geldiğinizde aşağıdaki manzaranın tadını çıkarmanın zamanı geldi demektir. Pencerenizden dışarıya bakın ve bu Hive Riot ikilisinin synth-pop tarzındaki şarkısının keyfine varın.

3. Midnight City – M83

İniş yaparken kendinizi harika hissetmek istersiniz çünkü havada birkaç saat süren bir yolculuktan çıkmışsınızdır. Uçak inişe geçerken bunun tadını çıkarmak için de biraz vakit ayırın.

Araba yolculuklarında

1. How Big, How Blue, How Beautiful – Florence + The Machine

Florence’in güçlü vokalleri bu harika albümde indie rock riff’leri ile dolu ve herhangi bir maceraya mükemmel başlangıç için uygun. Açılış şarkısı “Ship to Wreck”ten duygusal “Mother”a kadar otobanda giderken keyifle dinleyebileceğiniz pek çok şarkı var bu albümde.

2. Currents – Tame Impala

Psychedelic rock herkese uygun bir tarz değil ancak bu şarkı her duruma gidebiliyor. Bu Avustralyalı rock’çılar sizi büyük şehirden sahile kadar ve her nereye gitmek istiyorsanız götürebilecek bir albüm yapmış.

3. W_olfgang Amadeus Phoenix_ – Phoenix

Belki de “1901” şarkıları araba yolculukları için çok uygun diyedir ama albümde şehirde geçen bir gece hissi uyandıran bir şey de var. Paris, Los Angeles, Berlin ya da Phoenix (şarkıyla uyumlu olarak) gibi şehirlerde gece yolculukları için önerebiliriz.

Tren yolculuklarında

1. Pure Heroine – Lorde

Yeni Zelandalı kraliçe tarafından yapılan bu ilk albüm, trenlerin meşhur yolculuk tarzına oldukça uygun. İnişli çıkışlı ve nostaljik bir albüm ancak aynı zamanda kendinizi camdan dışarı bakıp hayatın anlamını sorgularken de bulabileceğiniz bir albüm.

2. Funeral – Arcade Fire

Belki de biz Indie grupları çok seviyoruzdur ancak sırtımıza yaslanıp dinlemekten keyif aldığımız albümlerden bir tanesi de bu. Rahat tren yolculukları için çok uygun. “Haiti” ve “Une Année Sans Lumière” şarkılarını dinlerken Fransızca kelimeler de duyabilirsiniz.

3. Loner – Sucre

Sucre’nin herhangi bir şarkısı görsel olarak harika bir yolculuğa çıkmanız için çok uygun. Bu beş şarkılık EP albümü size sihirli bir dünya sunuyor. Çölde bir yolculuk için ya da herhangi bir dağ yolculuğu için bu şarkıyı önerebiliriz.

Bu albümleri ve daha fazlasını dinlemek ister misiniz? Spotify listemize göz atabilirsiniz.

Siz seyahat şarkılarınızı hangi ülkede dinlemek istersiniz?Hemen göz at!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi