GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce Geliştirmek için En İyi Netflix Belgeselleri

İngilizce Geliştirmek için En İyi Netflix Belgeselleri

Netflix ile İngilizce öğrenmek çok eğlenceli (Netflix dizileri-1 ve Netflix dizileri-2 yazılarımıza göz atın) ve eğer bir belgesel izliyorsanız bu sizin gelişiminize çok daha fazla şey katacaktır. Dil bilginizi güçlendirecek, kelime haznenizi genişletecek, telaffunuzu geliştirecek VE aynı zamanda tarih, sivil haklar, mimari ve yemek gibi çeşitli alanda da bilgilenmiş olacaksınız. Ne kadar da eğitici! İngilizcenizi geliştirmek için en iyi Netflix belgeselleri arasından 10 tanesini sıraladık.

Ücretsiz İngilizce Seviye Tespit Sınavı

1. Icarus

Bu program film yapımcısı Bryan Fogel’in profesyonel spor dallarında doping alanların (performans güçlendirmek için ilaç alanların) gerçeğini ortaya çıkarma amacıyla başlıyor ancak bu yolculuğu yüksek kademedekileri de ifşa etmesiyle politik bir gerilime dönüşüyor. Bu belgesel spor dallarını ve iyi atletlerin gerçekte ne kadar iyi olduğunu sorgulamanıza sebep olacak.

2. The Vietnam War

Eğer bunu izlemek istiyorsanız biraz zaman ayırmanız gerekecek. Hem de fazlasıyla. Bu belgesel 17 saat sürüyor. Evet, biliyorum, ben de ilk başta inanamamıştım. Neyse ki gerçekten güzel bir belgesel ve size sadece savaş ve Amerika politikası aşılamıyor, aynı zamanda bu iki konuyla da ilgili teknik dili öğretiyor. Kendimi fazlasıyla bilgilenmiş hisseediyorum.

3. 13th

Sizi uyarmam gerek, bu Netflix belgeseli oldukça güçlü ve düşündürücü. 19. yüzyılda Amerika’da köleliğin kaldıran 13. yasanın kabulü ile siyahi vatandaşlara nasıl davranıldığını anlatıyor. Bu belgesel ödüllü film Selma‘nın yönetmeni Ava DuVernav tarafından çekildi, dolayısıyla iyi bir şey olacağına emin olabilirsiniz.

4. De Palma

Eğer filmlerini seviyorsanız, film yapımcısı Brian De Palma’nın hayatına bakış açısı sunan bu film de hoşunuza gidecektir. Noah Baumbach ve Jake Paltrow (Gwyneth’in küçük erkek kardeşi) tarafından yapılan röportaj, De Palma’nın şöhrete kendisinden önce kavuşan yakın arkadaşları yönetmenler George Lucas ve Martin Scorsese’yle olan ilişkisini ve arkadaşlarının ünlü kendisinin ise ünsüz olduğu dönemleri, bunun yanı sıra De Palma filmlerindeki bazı gizli kalmış gerçekleri de ortaya çıkarıyor. Dedikodu için yaşıyorum.

5. Making a Murderer

Bu müthiş popüler programı çoktan seyretmiş olabilirsiniz ve şimdi de sadece kaldığı yerden ilerlemeyip ilk sezon yayınlandıktan SONRA neler olduğuna dair gerçek güncellemeler de sunan ikinci sezonu yayında. Belgesel, suç işlemediğini iddia eden bir Amerikalı adamın davasını işliyor. Şüpheli polis güdüleriyle inceliyor ve şaşırtıcı sürprizler ile gerçek hayatın kurgudan daha ilginç olduğunu kanıtlıyor. İngilizce olarak hukuk ve suçtan bahsetmek isteyen herkesin mutlaka izlemesi gerekiyor.

6. The World’s Most Extraordinary Homes

Suç ve politik tartışmalardan daha hafif bir şey arıyorsanız, o zaman iki İngiliz EV meraklısının dünyanın en muhteşem evlerinde bir gece geçirdiği, iyi hissedeceğiniz bu programı izleyin: New York yakınlarındaki bir ormanda ağaç evi, Norveç’te küçük bir adada gizli bir ev ve Yeni Zelanda’da eski ağaçlarda yuva kurmuş ahşap ev… Harika bir program ve mimar olmak isteyenler kesinlikle İngilizce teknik lingoya dikkat etmeli.

7. Chasing Coral

Çevresel aktivizm hakkında tutkuluysanız, ihtiyacınız olan İngilizce dersi burada. Mercan resifleri, iklim değişikliğinin ön cephesinde bulunan değerli okyanus ekosistemleridir, bu yüzden onları korumamız önemlidir. Bu program, Avustralya’daki Great Barrier Reef’e odaklanarak dünyanın dört bir yanındaki mercan ağartma oranını inceleyen bir araştırmacı ekibini gösteriyor. En azından programdaki manzara muhteşem görünüyor, bu da bir şey.

8. Dogs

Adından da anlaşılacağı gibi, bu Netflix belgeseli insanlar ve köpekler arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Binlerce yıllık insan gelişimini tanımlayan ve gelecekte nereye gideceği arasındaki kesişime harika bir bakış sunuyor. Eğer köpeğiniz varsa, bu program onları daha çok sevmenizi sağlayacaktır. Eğer bir köpeğiniz yoksa bir tane isteyeceksiniz. Sorumlu bir sahip olmayı unutmayın.

9. Planet Earth

Başlangıçta İngiltere’nin BBC kanalında yayınlanan bu çarpıcı program, efsanevi İngiliz doğa tarihçisi David Attenborough (yatıştırıcı sesi, mükemmel İngilizce telaffuzu ve yabani hayat temelli her şey hakkında uzman bilgisi ile biliniyor) tarafından anlatılıyor. Bu program, David’in dünyada her gün doğal meydana gelen en büyülü, inanılmaz ve gizli şeylerin bazılarını keşfetmesini gösteriyor. Netflix belgeselleri arasında en etkileyicilerden.

10. Chef’s Table

Yemekleri benim sevdiğim kadar seviyorsan, yemek pişirmekle ilgili her program ilgini çekecektir. Netflix belgeselleri de bu tip programları fazlasıyla sunuyor. Bu sürükleyici belgesel, her bölümde, çoğu yenilikçi ve ödüllü olmak üzere farklı bir üne sahiptir. Şefin çocukluk zamanlarının şeker ve unlu mamulleründen deneysel tatlılar yapmakla ünlü olduğu New York’taki Milk Bar hakkındaki bölümü izlediğinizden emin olun. Tabii ki mükemmel bir İngilizce konuşuyorken dünyayı dolaşmak ve olabildiğince çok yemek yemek istemenize neden olacak (çoktan planlamamışsanız tabii).

Belgesel gibi bir yolculuğa EF ile çıkın, dil öğrenirken dünyayı gezin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi