GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizcenizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak 10 Netflix Dizisi

İngilizcenizi Geliştirmenize Yardımcı Olacak 10 Netflix Dizisi

Herkesin favorisi olan yayın kanalının İngilizce’de akıcılık kazanmanızı sağlayacak mükemmel bir araç olabileceği kimin aklına gelirdi? Eğer en iyi Netflix dizilerini art arda izlemeye hazırlanıyorsanız sesi İngilizceye ayarlayın, pizza sipariş edin, mısır patlatın ve dil becerilerinizi geliştirmeye hazır olun. İşte bedava İngilizce dersleri için seçtiğim en iyi Netflix dizileri…

  1. House of Cards

Daha önce bu diziyi izlemiş miydiniz? GERÇEKTEN. ÇOK. İYİ. Kullanılan dil hem anlaşılmaya elverişli hem de karmaşık aynı zamanda. Bunun nedeni İngilizlerin aşina olduğu karmaşık politik terimler kullanılması. Eğer daha önce izlemediyseniz şöyle anlatayım, dizinin konusu ABD başkanı olmak için yolsuzluğu kullanan ve tehlikeli bir biçimde hırslı olan bir politikacı hakkında. İzlemenizi tavsiye ediyorum, gerçekten harika.

  1. Orange is the New Black

Piper adlı bir kadın işlediği hafif bir suç yüzünden cezaevine giriyor ve dizide de içerde yaşadığı maceralar anlatılıyor. Burada öğrenebileceğiniz çok sayıda Amerikan argosu olduğu gibi küfür de var. Biz yine de önceki diziyi daha çok öneriyoruz.

  1. Stranger Things

İşte bilim kurgu fanları için biçilmiş bir kaftan: 80’li yıllarda geçen doğa üstü olayların yer aldığı bir korku komedisi (kulağa biraz garip geliyor ama tam olarak bu). Gizemli bir kızın ABD’de bir kasabada yaşayan bir grup arkadaşın hayatına girmesiyle garip olaylar başlar, ki bunlar sizi korkudan hoplatacak derecede garip olaylar. Eğer 80’li yılların İngilizce argosuna hakim değilseniz bunu öğrenebilmeniz için bu dizi çok iyi bir başlangıç olacaktır.

  1. Unbreakable Kimmy Schmidt

Bu manyak komediyi izlerken gülmekten ağlamamanız imkansız. Kimmy çok gülünç, saf ve genç bir kadındır. Bir tarikat lideri tarafından bir yerde tutulmaktadır. Tutulduğu yerden kaçıp New York’a taşınmış ve yeni bir hayata başlamıştır. Göründüğünden gerçekten daha komik bir dizi ve Kimmy’nin oda arkadaşı Titus Andromedon kesinlikle 2017’nin en komik karakteri.

  1. The Crown

İngiltere kraliçesinin yaşlanmadan önceki halini görmek ister misiniz? Görünüşe göre bunu isteyen çokça kişi var ki Netflix Kraliçe 2. Elizabeth’in gençken ve henüz yeni evlenmişken yaşadığı hayatı anlatan bu muhteşem dramayı yapmış. Oyunculuklar da İngiliz aksanı kadar zarif ve güzel, ki bu da Birleşik Krallığa gitme planınız varsa sizin için çok avantajlı.

  1. The Defenders

Netflix’te daha önce Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist’i izlemiş miydiniz? Tamam, öncelikle gidin ve onları izleyin, sonrasında ise gelin ve bu diziyi seyredin, böylelikle olayı daha iyi kavramış olacaksınız. Bu bir Marvel dizisi fakat alışık olduğunuz Marvel filmlerine benzemiyor (çünkü daha çok küfür kullanılıyor). Muhtemelen bu dizi bu listedeki en havalı olanı, ki bu da izlemeniz için yeterli bir sebep.

  1. Ozark

Eğer havalı suç dizilerini seviyorsanız, Ozark tam olarak beklediğiniz bir dizi. Dizi, Chicago’lu bir finansal planlamacının Meksikalı bir kartel ondan para çaldığını keşfettiğinde ailesiyle Amerika’nın orta batısında bulunan bir yazlık bölge olan Ozarks’a aniden taşınmasını ele alıyor. Klasik Netflix suç dizisi ve izlemesi gerçekten çok keyifli. Dilinin de anlaşılması oldukça kolay.

  1. 13 Reasons Why

Kabul edelim bu tartışmaya açık bir dizi çünkü bir gencin intihar edişini ele alıyor. Fakat aynı zamanda Netflix’in en popüler dizilerinden biri. Okuldan geldikten sonra Hannah intihar eder ve arkadaşı Clay içinde kızın kendi intiharına sebep olan kişileri ve nedenlerini anlattığı bir kutu kaseti kapısının önünde bulur. Çok ağır ilerleyen bir dizi fakat biraz sabredin ve oyuncuların kullandığı argo kelimelere dikkat edin.

  1. Dear White People

Doğruyu söylemek gerekirse bu dizi bu listede tartışmaya en açık olanı. Irk ve sosyal adalet konularının tartışıldığı bir dönemde bir grup üniversite öğrencisinin birbirine bağlı hikayeler dizisini anlatıyor. Bunu izlediğinizde sadece önemli İngilizce terminoloji bilgisine sahip olmayacaksınız, aynı zamanda da kendi siyasi blogunuzu açmak için ilham bulacaksınız. Ya da her neyse, sadece pizza yiyin yeter.

  1. Master of None

Daha önce izlemek için bir şans vermediniz mi? İşte şimdi tam zamanı! Hayattan ne beklediğini bilmeyen ve New York’ta yaşayan ufak çaplı bir aktör olan Aziz Ansari’yi ele alıyor dizi. Yemeğin de dahil olduğu birçok gülünç durumu ele alan dizide “yaas” ve “bro” gibi ifadelerin kullanıldığı Amerikan diline alışıp günlük hayatınızda da kullanmanız kuvvetle muhtemel. Sonra uyarmadı demeyin.

EF ile dili yaşayarak öğrenin.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi