GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Avrupa’da Eğitim Görmek İçin En İyi 10 Şehir

Avrupa’da Eğitim Görmek İçin En İyi 10 Şehir

Nerede okuyacağına karar vermek hayatının en zor ve en önemli kararlarından biri olabilir. En az üç yıl kalmak isteyeceğin yeri düşünmek göz korkutucu tabii: Orayı sevecek misin? Pahalı mı? McDonald’s var mı? Ama biz karar vermene yardım etmek için buradayız! İşte Avrupa’da okumak için en iyi 10 şehir!

1. LONDRA

Tabii ki Londra sadece Avrupa’da değil dünyadaki en popüler öğrenci şehirlerinden biri. Londra’da hayal edebileceğin her türden konuyu çalışma fırsatı sunan üniversiteler var, yani popüler olması hiç de şaşırtıcı değil. London School of Economics and Political Science bünyesinde ekonomi ve siyasal çalışmalar, ya da Goldsmiths University, yaratıcı çalışmalar örneğin… Yaşam şartları bakımından, her ne kadar pahalı olsa da, Londra tabii ki dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olarak ikonik kent simgeleri, akşam yemekleri, alışveriş, boş vakit ve gece hayatıyla dolu!

2. BRISTOL

Peki ya Bristol? Bristol aslında çoğu öğrencinin, şehirdeki iki üniversiteden birinden mezun olduktan sonra kaldığı ve yaşamaya başladığı şehir: University of Bristol ve University of the West of England (UWE). Neden kaldıklarını anlamak hiç de zor değil. Bristol; parti ortamı ve yaratıcı iş bolluğuyla İngiltere’nin en havalı şehirlerinden biri. Ayrıca İngiltere’nin tam güneyinde, Londra’ya iki saatlik mesafede ve İngiltere’nin en iyi plajlarına çok yakın bir konumda.

3. OXFORD

İngiltere’nin yarısının en ünlü ve prestijli üniversite şehirlerinden biri olan (diğeri Cambridge) Oxford’da yok yok: kırsal yerleşim, merkezi lokasyon, heyecan verici öğrenci ortamı ve inanılmaz zor bir eğitim. Evet, Oxford Üniversitesi iyinin de iyisi değilsen biraz zorlayıcı olabilir – ama merak etme, Oxford Brookes Üniversitesi’nde de Oxford deneyimi yaşayabilirsin.

4. EDİNBURG

İskoçya ve İngiltere birbirinden çok farklı şehirler, hele ki öğrenciysen. İngiltere’nin plajları ve büyük şehirleri var ama İskoçya’nın da kendine has sağlam, eksantrik bir havası var. Edinburg üniversite kültürüyle ünlüdür ve bir şehir deneyimi yaşatır sana. Koca metropol Londra kadar olmasa da büyük bir şehirden beklediğin her şeyi orada bulabilirsin

5. DUBLİN

İrlandalılar muhteşem partileriyle bilinir ve İrlanda’nın merkezi Dublin’den başka bir yerde bunu bulman zor. Bu küçük şehir içindeki Trinity College mesela… Okulu bitirir bitirmez çokuluslu firmaların çoğuna başvurabilirsin: Google, Facebook, Uber ve AirBnB’nin Avrupa merkezleri hemen yanı başında!

6. BARSELONA

İspanya’nın başkenti, Avrupa’nın da en uluslararası şehirlerinden biri Barselona. Şehir adeta efsanevi partiler ve İspanyol mezeleriyle donatılmış! Bu şehirdeki, University of Barcelona ve Polytechnic University of Catalonia okumak için ideal. Her ikisi de İngilizce eğitim veriyor, hani belki İspanyolcan henüz yüzde yüz bueno değildir diye. Tabii istersen İspanyolca eğitim de görebilirsin.

7. PARİS

Fransa’da okumak için aşkın şehrinden daha iyi bir yer mi var ki? Dünyaca ünlü Sorbonne University, Balzac ve Simone de Beauvoir’ın izinden yürümen için seni bekliyor. Paris’in latin semtinde ikinci el kitap dükkanlarını karıştır ya da c__afé’ni yudumla _place de l’Odéon’_da. İster moda okumak iste, istersen tarih, işletme ya da sinema, Paris sana sonsuz esin kaynağı ve zengin bir şehir yaşamı sunacak. Paris’te kampüs hayatı çok farklı, bir şato ya da tarihi bir eser elinin altında. Tabii aynı zamanda Fransızcanı da geliştirebilirsin! Pas mal, non?

8. LYON

EM Lyon, INSA ve Université Claude Bernard Lyon 1 gibi muhteşem eğitim kurumları bu şehirde. Lyon Fransa’nın gastronomi merkezi ve popüler bir Erasmus şehri. Fransız Alplerine sadece iki saat mesafede ve deniz kenarına iki buçuk saatte varabiliyorsun. Bu kozmopolit şehir hem kar, hem de sörf imkanı veriyor sana. Lyon yabancı öğrencilere ekstra hizmetler de sağlıyor: bilgi ajansları, kalacak yer bulma konusunda yardım ve en önemlisi genç mezunlar için iş imkanları… Uluslararası öğrenciler için adeta bulunmaz fırsat!

9. BERLİN

Avrupa’nın en hippi şehirlerinden birinde neredeyse bedavaya okumak ister misin? O zaman Berlin tam sana göre. Tarihle dolu Alman başkenti soğuk atmosferi, gece hayatı ve sonsuz yeşil alanlarıyla aklını başından alacak. Sanat ve beşeri bilimlerde Avrupa’nın en prestijli üniversitelerinden TU Berlin (Berlin’in Teknik Üniversitesi) ya da Humboldt-Universität başvurusunda bulun, Goethe’nin dilini yumuşat!

10. ROMA

Sanat ya da tarih meraklısıysan Avrupa’da Roma’dan iyisini bulamazsın. “Eternal City” olarak da bilinen Roma, daha sen “pronto!” demeden aklını alacak bir açık hava müzesi adeta. Roma zengin bir kültüre sahip. Ayrıca öğrenciler ve genç mezunlar için bir sürü olanaklarla dolu canlı bir Avrupa şehri: öğrenci birlikleri, akademik çalışma, iş olanakları, uluslararası konferanslar… Şehrin muhteşem enerjisini hisset ve İtalyancaya kaptır kendini!

Yazanlar Tom ve Livia

EF ile Yurtdışında Eğitim Alın!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi