GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Arapça Öğrenmek için 10 Neden

Arapça Öğrenmek için 10 Neden

Orta Doğu haricindeki okullarda öğretilmemesine rağmen dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri konumunda bulunan Arapçayı konuşabiliyor olmanız sizi kalabalıkların arasından sıyıracaktır. Arapça öğrenmek için öne çıkan 10 sebebi EF Blog olarak listeledik.

1. Heyecan verici bir maceradır

Arapça öğrenmek demek, yeni bir alfabeye yelken açmak ve sağdan sola yazmaya alışmak demektir. İkinci veya üçüncü dil olarak İngilizce, Fransızca, Almanca gibi dillerden biri çözmüş ve zihninizi yeni dillere açmış olabilirsiniz. O halde beyin kaslarınızı biraz daha zorlayıp Arapça ile sıra dışı bir yabancı dil deneyimine adım atmanızın tam zamanı.

2. Oldukça havalı bir dildir

Eğer öğrenilen diller bir popülarite yarışında olsalardı, Arapça en başlarda gidiyor olurdu. Avrupa ve ABD gibi Arapçanın yoğunlukla konuşulmadığı bölgelerde bu dile hatrı sayılır bir talep oluşmuş durumda ve Arapça öğrenen kitleler günden güne büyümekte. Bu da öğretim kalitesinin artmasını sağlamakta ve dil öğrencilerine daha güvenilir imkanlar sunmaktadır.

3. Yerel arkadaşlar edinirsiniz…

Orta Doğu ve Arapça konuşan Afrika ülkelerindeki toplumlar ziyaretçilerine karşı takındıkları misafirperver ve kucaklayıcı tavırlar ile ün yapmışlardır. Yalnızca ülkeden kısa süreliğine geçmekte olan yolcular bile bu toprakları sıcak bir sohbet ve nane çayı veya kahve ile servis edilmeden terketmezler. Turistler zaman zaman öğrendikleri birkaç kelimeyi -örneğin “teşekkür” anlamına gelen شكر (şükran)- sakarca kullanmaya gayret ederler ve bu kendi dillerinde iletişim kurma çabası, yerel halk tarafından daima heyecan ve minnettarlıkla karşılanır.

4. …hem de eğitim alırken

Elbette sınıf arkadaşlarınızla ders çalışmak yeni bir arkadaş grubu kurmanın test edilmiş ve onaylanmış yollarından birisidir. Birlikte öğrenin, birlikte Pratik yapın, birlikte yaşayın ve birlikte konuşun; yurt dışı eğitim alırken kuracağınız arkadaşlıklar bir ömürlüktür.

5. İş fırsatlarınızı katlar

Hangi dil olursa olsun, ikinci bir dili CV’nize yerleştirmek büyük bir ayrıcalıktır. Sıra dışı ve talep gören bir dil olan Arapça ise size her gün rastlayamayacağınız iş imkanlarını sunacaktır. İster mütercim tercüman olmayı amaçlayın, ister gazetecilik sektöründe kendinize bir yer edinmeyi isteyin; Arapça öğrenmek size dilediğiniz kapıyı açacaktır.

6. Seçkin bir grubun üyesi olacaksınız…

Batılı ülkeler nadir işitilen Arapça dilinde akıcı olmak sizi özel bir konuma yerleştirecektir. Bu dil sizi iş adayları arasından sivrilmekle kalmayacak, Arapça konuşan yerli olmayan komünitelerde de sağlam bir yer edinmenizi saplayacaktır.

7. …aynı zamanda milyonların dahil olduğu bir topluluğa da katılacaksınız

Buna ek olarak, Arapça dünyanın en çok konuşulan dillerindendir. 420 milyon kişi ve ana dil olarak belirlenmiş tam 22 ülke ile dünyanın en yoğun kullanılan beşinci dili günümüz modern Arapçasıdır. O denli engin bir dildir ki 30’un üzerinde farklı türü ve yüzlerce lehçesi türetilmiştir.

8. Göze hoş gelen hatlara sahiptir

Eski Arapça yazısının hatları ve yapısıyla etkileyici bir güzellikte olduğu tartışmasızdır. İster duvarlara oyulmuş olsun, ister asırlık dini yazıtlarda bulunsun, ister not defterinize yazı pratiği yaparken çiziktirilmiş olsun, Arapça yazısı göz kamaştırıcıdır.

9. Büyüleyici mekanlarda okuyabilirsiniz

Birleşik Arap Emirlikleri’nin zengin ve saçkın kalbi Dubai, yurt dışında eğitim için popüler lokasyonlardan bir tanesidir. Dubai’de köklü Arap kültürünü tecrübe etme şansı bulurken bu eski kültürün modern yaşam ile kesişimini birinci elden gözlemleyebileceksiniz. Sınırsız alışveriş imkanı, uçsuz çöllere yolculuk ve enfes plajlarda güneşlenme de cabası.

10. Orta Doğu’da çalışma şansı sunar

Dubai yalnızca eğitim almak için şahane bir bölge değil, aynı zamanda iş fırsatları için bir arı kovanı; vızıldayan sayısız şirket ve onların yüksek maaşlı pozisyonları Dubai’ye doluşmuş durumda. Enerji, finans, mimari, hava taşımacılığı gibi pek çok iş kolunun burada uluslararası bir etkinliği mevcut ve bu sektörler hırslı ve potansiyelli yeni mezunları Dubai’nin gökdelenleri ve canlı sokaklarına çekiyor. Buradaki enternasyonel ve gurbetçi kesimin görmezden gelinemeyecek büyüklükte olduğu doğru, ancak yerel toplum ve yaşam tarzıyla daha iyi kaynaşabilmek adına Arapçayı sökmenizde kesinlikle fayda olacaktır.

Arapçayı EF ile Dubai'de öğren!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi