GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

San Francisco’da 24 Saat

San Francisco’da 24 Saat

San Francisco her zaman bir şölen alanı gibidir. Bu şehirde bir gün geçirmen hayatında harika bir iz bırakacak ve eminiz ki buraya her zaman geri dönmek isteyeceksin. Eğer bir gün yolun düşerse yapman gerekenleri senin için derledik.

9:00: Pier 39’un eşsiz manzarası ve deniz aslanlarının sesleriyle büyüleneceksin. Daha sonra da şimdiye kadar sadece bir adamın köpek balıklarla dolu sulardan yüzerek kaçabildiği ünlü Alcatraz hapishanesine kesinlikle bir uğramalısın.

12:00: Acıktın mı? Fisherman’s Wharf’ta bulunan Boudin’s’in harika deniz mahsüllü çorbasını muhakkak denemelisin. San Francisco yazları bile soğuk ve sisli olabiliyor bu nedenle içini ısıtacak bir küçük kase çorbanın tadını çıkarabilirsin.

14:00: Şimdi de Union Square zamanı. Küçük Paris’e Fransız hayranlarının rüyalarının kafelerine giderken yolunun üstündeki Westfield Alışveriş Merkezi’nin lüks mağazalarını gezinebilirsin.

15:30: Şimdi de kalabalık bir Çin mahallesi, Asya’nın dışındaki en büyük Çin Mahallesi’nde sahte Louis Vuitton çantası için pazarlık ederken bir yandan da Çin mantılarının tadına bakmayı unutma.

17:00: Kısa bir mola: Mission Dolares Parkta uğra ve kendine bir içecek veya herhangi bir yiyecek standından bir kraker alıp çimlerin üzerine uzanarak büyüleyici manzaranın tadını çıkarmaya başlayabilirsin.

19:00: Telgraf tepesine çıkıp 360 derece San Francisco ve Golden Gate Köprüsünün nefes kesici manzarasıyla büyülenmeye hazır ol. Burada şehrin tepelerini görünce sana neden bir bisiklet turu önermediğimi anlayacaksın.

21:00: Akşam yemeğinde Küçük İtalya’da Trattoria Contadina’yı tercih edersen ev yapımı spagetti ve köfteleri seni asla hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Ayrıca buradaki çoğu çalışan İtalyan olduğu için şarabın etkisiyle ilerleyen saatlerde İtalyanca kelimeler duymaya başlayabilirsin.

Günün sonunda, umarım sadece İtalyan yemeğinden değil tüm San Francisco’nun güzelliklerinin tadını çıkarmış olduğunu umuyoruz!

San Francisco'yu EF ile keşfet!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet