GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

En Güzel Kış Şehirleri

En Güzel Kış Şehirleri

Kış kelimesini genelde pek kimse sevmez peki ama kış şehirleri? Güneşli yaz günleri harika olsa da yine de günler daha kısa ya da hava sıcaklığı daha düşük diye, serin kış günlerinin harika olamayacağını söylemek pek doğru olmaz. Bunu kanıtlamak için 10 muhteşem kış şehrini senin için listeledik.

1. New York, ABD

Bazıları için New York hava soğudukça güzelleşen bir şehirdir. Kışın festival havasına bürünen New York’ta buz pateni alanları kurulur ve Empire State binasi karların altında çok daha büyüleyici bir manzara sunar. Üstelik kış ayları New York için düşük sezon olduğu için (Noel zamanını saymazsak), yollar, turistik yerler ve mağazalar kalabalıktan uzak olacaktır, böylelikle sen de rahatça şehri keşfedebilirsin.

2. Berlin, Almanya

Noel zamanı kurulan pazarlarda satılan sıcak şarap, zencefilli çörekler ve Alman sosislerinin buram buram kokusu ile gerçek bir kış terapisi Berlin’de seni bekliyor. Sadece Aralık ayında değil, diğer aylarda da kışın tadını sonuna kadar çıkarabilirsin. Kar yağdığı zaman Tiergarten Parkı gerçek bir cennete dönüşmektedir. Berlin parklarında, DJ set ve canlı müzik eşliğinde kar topu savaşaları organize edilir; sen de bu parklarda sonuna kadar kar keyfi yapabilirsin.

3. Londra, İngiltere

Buzlanan çimenlerin çıtırtısını dinleyerek Hyde Park’ta yürümenin keyfi bir başkadır. Dünyaca ünlü turistik mekanları ve birinci sınıf alışveriş imkanlarıyla Londra, tüm yıl boyunca ziyaret edilen olağanüstü güzellikte bir şehir. Ama özellikle kışın, sarı ışıkların sızdığı sevimli kafeleri, küçük pubları ve soğukta en güzel buluşma yeri olan birbirinden güzel restoranlarıyla Londra, unutulmaz bir kış tatili arayanlar için eşsiz bir seçenek.

4. Sydney, Avustralya

Eğer gerçekten bir yaz mevsimi tutkunuysan ve kışı pek sevmiyorsan, kış geldiğinde Kuzey Yarımküre’den uzaklara gitmeye ne dersin? Öyleyse, kış tatilini, Güney Yarımküre’de bulunan ve ortalama sıcaklığın 27 derece olduğu Sydney harika bir seçenek!İster güneşlenebilir istersen de sörf öğrenebilirsin, ayrıca gezilecek yerleri ve gece yaşamı alternatifleriyle de Sydney oldukça zengin bir şehir. Ama en güzel yanı da, kış mevsiminde montunu yanında taşımayacak olman olacak. Sandaletlerini bavula koymayı unutma!

5. Chamonix, Fransa

Birçok kişi için kış denince akla ilk kayak gelir. Sevdiğin arkadaşlarınla karlı tepelerde, dağlarda kayak yaptıktan sonra sıcak çikolata keyfi yapmak ister misin? Bunun için Fransız Alpler’i mükemmel bir seçenek olabilir. Kayak yaparken eğimlerde dikkatli olmakta fayda var, zira muazzam Mont Black’in de olduğu muhteşem manzarasıyla Alpler başını döndürebilir. Tatil dönüşü, Chamonix resimlerine tekrar tekrar bakacağını garanti ederiz.

6. Prag, Çek Cumhuriyeti

Kalın montunu da yanına alarak kışın soğuk olduğu kadar büyüleyici güzellikleri ve ünlü kutlamaları ile meşhur olan Prag’a gitmeye ne dersin? Çarpıcı gökyüzü ve muhteşem barok mimarisi ile ‘Kuleler Şehri’ olarak bilinen Prag aynı zamanda ziyaretçilerine birbirinden güzel festivaller sunmaktadır: Aralık ayında kurulan Noel pazarları, Yeni Yılda olağanüstü havai fişek gösterisi, Şubat ve Mart aylarında kışa veda etmek için düzenlenen maskeli Bohemia Karnavalı. Eğlenceli bir kış geçirmek isteyenler Prag’ı mutlaka görülecek şehirler listesine ekliyorlar.

7. Reykjavik, İzlanda

Bavulunu yaparken bu kez kalın bir monttan daha fazlasına ihtiyaç duyabilirsin. Kalın eldivenler, annannenin ördüğü yün kazaklar, dışarıya karşı giymekten biraz utandığın ama seni sıcacık tuttuğu için bir yandan da çok sevdiğin kışlık çorapların bavuluna mutlaka koyman gerekenler arasında olmalı. Ve de mayo. Evet evet doğru duydun! Volkanik manzaraları, sıcak su kaynaklarını ve İzlanda buzullarını ziyaret ettikten sonra, adanın muhteşem doğal termal sularında rahatlamak için mayoya ihtiyacın olacak! Ve dünyanın en güzel ışık gösterisi olan büyüleyici ‘kuzey ışıkları”nı asla ama asla kaçırmamalısın!

8. Havana, Küba

Soğuk kış günlerinde denize girmeye kimse cesaret edemez, bu durumda Karayipler’in tropikal sahilleri daha iyi bir alternatif olabilir. Nostaljik klasik arabalarla dolu olan parke taşlı Havana’da dolaşabilir, palmiye ağaçlarıyka kaplı sahillerde taze deniz mahsülü yemeklerin tanıdını çıkarabilir, yerli halkla birlikte salsa yaparak gecenin tadını çıkarabilirsin. Daha sonra, dalış yaparak mercan resifleri ile kaplı renkli su altı dünyasını keşfedebilirsin. Gerçekten de muhteşem bir kış alternatifi değil mi?

9. Dublin, İrlanda

İtiraf etmek gerekir ki, İrlanda hiç bir zaman kavurucu sıcaklarıyla ya da ılık iklimi ile anılan bir ülke olmadı. Fakat kış mevsiminin meşhur İrlanda ruhu için bir engel olmadığını söylemek gerekir. Soğukla başetmenin en güzel yolu Dublin’de sıcak ve küçük İrlanda publarında arkadaşlarınla buluşup canlı müzik ve bira keyfi yapmak olacaktır. Zaten İrlanda’da bir süre sonra soğuğa alışacağın için soğuğun etkisini zamanla daha az hissedersin. Ayrıca şarkı mırıldanan İrlandalıların, gitarın ve dost canlısı kalabalığın olduğu bir ortam soğuk havayı hissettirmeyecektir.

10. San Diego, ABD

Genelde yeni yıl tatilini düşününce sörf yapmak, golf oynamak ya da plajda güneşlenmek pek de akla gelmez. Ama birçok kimse kar tatili için kışlıklarını alıp dağlara kaçarken San Diego’nun altın kumsalları farklı bir deneyim sunuyor. “Güneşin altında dinlenmek varken neden kat kat giyinip kendimi soğuğa karşı korumaya çalışayım?” diyenlerdensen San Diego tam sana göre.

Kış Şehirlerini EF ile Keşfet!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi