GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce Öğrenmek için En İyi Kitaplar

İngilizce Öğrenmek için En İyi Kitaplar

Evde kaldığımız bu süre içerisinde İngilizce öğrenmek için en iyi kitapları bilmek fena olmazdı. Günümüzde herkes akıllı telefonlarında olabilir, ama oturup gerçek bir kitap okumak çekici ve eşsiz bir deneyimdir. Ayrıca, İngilizce becerilerini geliştirmeye istekli olanlar için de oldukça etkilidir. Dilde daha hızlı ilerlemek için sırrım çok sayıda İngiliz romanı okumak ve sonra biraz daha okumak. Dil seviyesi açısından hem eğitici hem de ilginç kitapları bulmam gerektiğinde, herkesin tercih ettiği kitaplar yerine kendi listemi oluşturmam gerektiğini fark ettim.

İşte sizlere hazırladığım İngilizce öğrenmek için kitap listesi. İngilizce için kitap önerisi arayanlara birebir. İyi okumalar ve iyi öğrenmeler!

Ücretsiz İngilizce Seviye Tespit Sınavı

1. The Forty Rules of Love (Elif Şafak)

“Her gerçek aşk ve arkadaşlık beklenmedik bir dönüşüm hikayesidir. Sevmemizden önce ve sonra aynı kişiysek, bu yeterince sevmediğimiz anlamına gelir.”

Bu roman sadece İngilizcenizi değil, hayatınızı değiştirecek. Şu anda en sevdiğim kitap. Güzel yazılmış ve Penguen baskısı yeni başlayanların bile hikayenin ve aktardığı anlamı iyi kavramalarını sağlayan bir baskı. Manevi konulara merakınız varsa bu kitabı seçebilirsiniz.

2. How to Be a Woman (Caitlin Moran)

“Neden yalnızca kadın olduğum için herkese iyi davranmak zorundayım?”

Bu konu bildiğiniz feminist manifestolarından değil. Caitlin Moran güçlü, çekici bir yazardır ve sözlerini asla esirgemez. Argo öğrenmek, erkek egemenliğini parçalamak (herhangi bir iyi feministin yapacağı gibi) ve bunlar olurken gülmek istiyorsanız bu kitap mükemmel bir seçim.

3. The Perks of Being a Wallflower (Stephen Chbosky)

“İşte bu benim hayatım. Ve bilmeni isterim ki, hem mutluyum, hem üzüntülü ve hala bunun nasıl olabileceğini anlamaya çalışıyorum.”

Bu kitap, dünyadaki yerini bulmaya çalışan, zihinsel hastalıklarla mücadele eden akıllı ve sosyal açıdan garip bir gençin hikayesidir. Lise günlerinize geri dönmeyi, gençlik argonuzu tazelemeyi istiyorsanız bu tam size göre.

4. Deal Breaker (Harlan Coben)

“Kaçınılmaz Olanın Kabulü, Bilge Adamın İşareti”

Bu benim en sevdiğim suç romanlarından. Emekli bir basketbol oyuncusu olan Myron Bolitar, suçları en iyi arkadaşı olan Windsor “Win” Horne Lockwood III ile birlikte çözüyor. Bu kitap ağırlıklı olarak gizemlere – sonuçta bir suç romanı – ve spor jargonuna dayanıyor. Uyarı: Başladıktan sonra elinden kitabı düşüremeyen kişilerden biriyseniz, bundan uzak durun.

5. Treasure Island (Robert Louis Stevenson)

“Yo ho ho ve bir şişe rom”

Bu kitabın gerçekten bir tanıtıma ihtiyacı yok. Korsanlar, denizciler ve maceralarla dolu gerçek bir klasik bu kitap. Özellikle seyahat etmeyi seviyorsanız, kelime dağarcığınızı genişletmek için harika bir seçenektir.

6. A Thousand Splendid Suns (Khaled Khosseini)

“Evlilik bekleyebilir, eğitim beklemez.”

Bu kitap başka kitaba benzemiyor konu açısından. Kabil’de bir gelecek bulmak için uğraşan Miriam ve Laila’nın günlük yaşamlarına ve sıkıntılarına dahil olacaksınız. İngilizcesi çoğu öğrenci için yeterince basit, ama yine de güzel ve zorlu. Ve kitapta asla unutamayacağınız karakterler var.

7. Pride and Prejudice (Jane Austen)

“Ben de gururunu kolayca affedebilirdim, benim gururumu yaralamasaydı.”

Jane Austen’ın Gurur ve Önyargı romanı bir başka klasiktir. Kelime içeriği oldukça gelişmiş olmasına rağmen, bir meydan okuma yaşamak hissediyorsanız bu mükemmel bir seçimdir. Ve karakterlere, özellikle de Bay Darcy’ye aşık olmamak çok zorlu olacak.

8. To Kill a Mockingbird (Harper Lee)

“Bir insanın içine girip onun vücudunda gezmedikçe onun bakış açısını asla anlayamazsınız.”

Amerika Birleşik Devletleri’nin tarihini anlamanıza yardımcı olacak bir Amerikan edebiyatı şaheseridir. Bir kültürün sadece dili öğrenince anlaşılabildiğini söylerler, denemeye ne dersiniz?

9. Orientalism (Edward Said)

“Batı’nın Doğu hakkında söylemleri başladığından beri Doğu’nun yapamadığı tek şey kendini temsil edebilmekti.”

Klişelerin ötesine geçmek isteyen entelektüel kesime hitap eden bir kitap. Eğer ileri seviye İngilizceye sahipseniz bu kitap birbirimizi görme şeklimiz ve dünyayı anlama açısından çok değerli bir kaynak olacaktır. Özellikle Orta Doğu’ya seyahat ederseniz iyi bir muhabbet açıcı olacaktır.

10. Twilight (Stephenie Meyer)

“Ve aslan kuzuya aşık olur…”

Belki de 10. sırada beklediğiniz bir şey değil, ama İngilizce olarak okuduğum ilk kitap, bu yüzden kalbimde özel bir yeri var. Ve tüm kalbimle İngilizce öğrenmek isteyenlere tavsiye ederim. Eğlenceli bir hikaye sunuyor ve İngilizcesi yeterince kolay. Bir kitabı filmine göre yargılamamak lazım.

Not: İngilizce öğrenmek için kitap okumak istiyorsanız, elbette İngilizce çevirilerini okumalısınız!

İngilizce öğrenmenin en iyi yolu EF yurt dışı dil okulları!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet