GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce Argo Kelimeler: 2019’da Bilmeniz Gereken Argo Sözler

İngilizce Argo Kelimeler: 2019’da Bilmeniz Gereken Argo Sözler

Argo kelimeler kadar hızlı yayılabilen pek az şey vardır, özellikle dünyanın en popüler dili İngilizce söz konusuysa. Bir İngilizce argo kelimede ustalaşmanızı takiben -yalnızca kısa bir süre sonra- insanlardan ters bakışlar almaya başlayacaksınız çünkü kullandığınız kelime çoktan miadını doldurmuş olacak. Kısacası İngilizce argo sözler kullanmak sizi havalı gösterebilirken bu kullanım size utanç verici anlar da yaşatabilir. Bu popüler kelimelerin karanlık sularında yolunuzu bulmanıza yardımcı olmak için size 2019’da bilmeniz gereken İngilizce argo kelimeler listesi hazırladık.

Ücretsiz İngilizce Seviye Tespit Sınavı

Bir futbol tutkunu musunuz? O halde İngilizce futbol argosu için hazırladığımız listeye de bakmalısınız.

1. Stan

Bu kelimenin kökü Eminem’in 2000’li yıllarda çıkardığı “Stan” isimli şarkıya dayanıyor. Bu şarkıda Stan isimli takıntılı bir hayranı Eminem’e mektuplar yazıyor ve şarkının en heyecanlı kısmında arabasını göle doğru sürüyor. Buradan ortaya çıkan “stan” kelimesi, ünlü birinin aşırı hayranı olmak anlamına geliyor.

2. Full send

Kayak terimlerinden alınan “full send” deyimi tehlikeli bir duruma bodoslama dalmak anlamına geliyor. Günlük dile de geçen bu terim ne olursa olsun sonuna kadar gitmeyi ve sonucu önemsememeyi anlatıyor.

3. Wig

Bu kelime çok çılgın ya da sizi heyecanlandıran durumlar için kullanılıyor. Tam kelime karşılığı “peruk” olan “wig”, gerçekte peruk taksanız da takmasanız da kullanabileceğiniz bir terim.

4. Tea

Eğer dönüp dolaşan taze bir dedikodu varsa bunun için “tea” kelimesini kullanabilirsiniz. Bu aynı zamanda dedikoduyu sormak için (what’s the tea?), birine dedikoduyu anlatmak için (spilling the tea) ve ağır drama içeren durumlar için tek kelimelik cevap olarak da kullanılabilir (TEA!).

5. Snatched

“On fleek” kelimesinin yanı sıra “snatched” kelimesi de kullanılmaya başlandı ve bu İngilizce argo kelime tahtı ele geçirdi bile. Tam anlamıyla tarz ve düzgün görünmek anlamına gelen kelime, yakın arkadaşlar arasında en şık olanlar için kullanılan bir iltifat.

6. Sus

“Suspect” yani şüpheli kelimesinden gelen “sus”, şüphelendiğiniz arkadaşlarınızdan bahsederken kullanabileceğiniz bir terim. Bir şey sakladıklarını ya da bir hataları olduğunu düşünüyorsanız onlara “sus” şeklinde hitap edebilirsiniz.

7. Woke

Bu kelime güncel olaylardan haberdar olmak anlamına geliyor. Etrafında gerçekleşenlerden haberi olan ya da daha önceki inanışlarının yanlış olduğunun farkına varmış olanlar için “woke” kullanılabilir.

8. Flex

Hayır, spor salonunda kaslarınızı göstermenizden bahsetmiyoruz, argo kelime olan “flexing” aslında değerli yanlarınızı ya da çok harcama yaptığınız yaşam tarzınızı pek de alçakgönüllü olmayan bir tavırla göstermeniz anlamına geliyor. Örneğin, influencerlar’ın paylaşımları için “flexing on Instagram” denebilir.

9. Left on read

iMessage’da okundu onayından türeyen bu kelime, diğer kişinin mesajınızı okuduğu ve okundu olarak bıraktığı anlamına gelir. Günümüzün belki de en büyük hakaretlerinden biridir.

10. Collecting receipts

Ekran görüntüleri, fotoğraflar veya videolar toplayarak kanıtlamak istenilen durumu savunulmasını anlatır. Bir avukatın mahkemede kanıtlarına sunmasına benzer olarak, siz de “receipts” yani makbuzlar ile savunmanızı yaparak şüpheleri ortadan kaldırabilirsiniz.

EF ile yurt dışına yelken açın, dilediğiniz argoyu yerinde öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi