GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Hayatının Aşkını Bulmak: Bir EF Aşk Hikayesi

Hayatının Aşkını Bulmak: Bir EF Aşk Hikayesi

Pek çoğumuzun hayali hayatının aşkını bulmak, öyle değil mi? Sevgililer Günü’nde en sevdiğimiz gerçek aşk hikayelerinden birini paylaşmak istedik. İşte karşınızda Rocio ve Mauricio – Brighton’da 2003’te tanışan iki eski EF öğrencisi ve onların aşk hikayesi.

Birbirlerine aşık oldular, evlendiler ve (spoiler alarmı) mutlu sonlarını yaşamak için Tulum, Meksika’ya taşındılar. Rocio, kürek sörfü ve uçurtma sörfü merkezindeki işinde ufak bir mola verip bize hikayesini anlattı.

Ne zaman Brighton‘daydınız?

Eylül 2003 ve Nisan 2004 Hove’da EF Rezidans’ta kalıyordum.  Mauricio EF programını çoktan bitirmişti ve Brighton Marina’da çalışıyordu.

EF ile yurt dışına çıkmaya nasıl karar vermiştiniz?

En yakın arkadaşlarımdan biri EF’i önermişti. Mauricio ise Santa Barbara, California’da daha önceden bir programa gitmişti ve hayatının en güzel zamanını geçirmişti!

Nasıl tanıştığınızı ve ilk randevunuzu bize biraz anlatır mısınız?

Biz aslında bir arkadaşımızın partisinde tanıştık ve bam! İlk görüşte aşık olduk. Daha sonra “düzgün” bir randevuya çıktık (gece kulübüne gitmedik) ve Marina Sinemaları’na gittik. İkimiz de film tutkunuyuz.

Düğününüz nerede oldu?

Brighton’dan sonra birkaç kere taşındık ve en sonunda Barcelona‘ya yerleştik. Orada 2006’da evlendik. O zamanlar Mauricio İspanya’da yüksek lisansını yapıyordu ve ben ofiste çalışıyordum. 2011’de işimizi ve şehir hayatını bırakıp sahilde yeni bir hayata başlamaya karar verdik. Böylece Tulum, Meksika’ya taşındık.

Çok etkileyici! Tulum’da hayat nasıl?

Kendi işimizi kurduk. Uçurtma sörfü ve kürek sörfü dersi veren okulumuz var (daha fazla bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz). 2015’te de kızımız Maria doğdu!

Günlük yaşantınız nasıl?

Uyanıyoruz ve köpeklerimiz Pancho ve Rosita’yı yürüyüşe çıkartıyoruz. Daha sonra dünyadaki en iyi sahillerden birine çalışmaya gitmeye önceden küçük Maria’mız ile kahvaltı ediyoruz. Rüya gibi bir hayatı yaşıyoruz.

EF ile dil eğitimi almak isteyenlere ne önerirsiniz?

Mutlaka yapsınlar. Seyahat, eğitim, aşk… Bazen mesafelere, kültürel farklılıklara hatta her şeye rağmen bu iş yürüyebilir. EF, hayatımdaki en iyi zamanı yaşattı bana ve aldığım en iyi karardı. Mauricio ile 13 yıldır beraberiz ve hayatımın en harika macerası oldu bu. Eğer Brighton’a gitmeseydim, şu anki hayatı sürdürüyor olamazdım.

Eğer Brighton’a gitmemiş olsaydınız şu an nerede olurdunuz?

Barcelona’da vergi avukatı olarak büyük bir hukuk firmasında şu an yaşadığım basit Karayip hayatı yerine yoğun bir şehir hayatı yaşıyor olurdum.

Son sorumuz: EF ile dil eğitimi size ne kattı?

Aldığımız EN İYİ karardı. İngilizce öğrendik, harika insanlarla tanıştık ve hayatımızın aşkını bulduk. Kesinlikle daha fazlasını isteyemezdik.

Hayatınızın aşkı hangi ülkede sizi bekliyor?Hemen keşfet!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi