GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Amerika mı İngiltere mi? Hangisini tercih etmeli?

Amerika mı İngiltere mi? Hangisini tercih etmeli?

Eğer hem Amerika’da okumak hem İngiltere’de okumak istiyor ama hangisini seçeceğinize bir türlü karar veremiyorsanız, artık uzaklara bakmayın. “Amerika mı İngiltere mi” endişenizi duyduk, arkadaşlarımızla bir araya geldik, güçlerimizi birleştirdik ve Atlantik’in iki kıyısındaki bu iki ülkenin öğrenci hayatlarını karşılaştırdık.

Dersler

İngiltere: İngiltere’de üniversite hayatınız boyunca sadece bir konu üzerine yoğunlaşırsınız. Yani dikkatli olmalısınız. Bunun iyi yanı ise, daha az sayıdaki seminer ve dersler sayesinde, kendi kendinize çalışmak için çok daha fazla vaktinizin kalması. İngiltere’de sınavlar yılda bir kez bahar sonunda yapılmaktadır. Üniversite mezunu olmak için İngiltere’de 3 yıl eğitim almanız yeterli ve bir, iki senelik eğitimlerle de master diplomanızı edinebilirsiniz.

Amerika: Amerika’da eğitiminize tarih, matematik, bilim dersleri gibi temel dersleri alarak başlarsınız ve bu süreç 2 sene sürer. Daha sonrasında, uzmanlaşmak ve diploma almak istediğiniz bölümü seçersiniz. Her iki dönemin sonunda da sınavlar olmakta. Lisans eğitimi burada 4 sene sürer ve 2 senelik bir eğitimle de master yapabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, uzun gecelere ve bol kahveye kendinizi hazırlamalısınız.

Yaşam

İngiltere: İngiltere köklü öğrenci kentleriyle tanınmakta. Yani öğrenciler eski kırmızı kiremitli evlerden yeni nesil modern öğrenci kentlerine kadar pek çok fırsata sahipler. İki türlü de, şehir içi ve dışı ulaşım oldukça gelişmiştir ve eğlence merkezlerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Amerika: Amerika’da bütün olay kampüste olmaktan geçer. Orada yaşar, derse girer, kahvaltı yapar, gece yemek yer, çamaşır yıkar ve eğlenirsiniz. Bunların hepsini birkaç blokluk kampüs alanında yaparsınız. Odanızı bir arkadaşla paylaşmak ve bu arkadaşı ilk başta tanımamak kesinlikle normal ve aslında kampüs hayatınız eğlenceli kılan detaylardan biri de bu.

Dışarıda vakit geçirme

İngiltere: Gittikçe büyüyen ABD kentlerinin aksine, İngiltere’deki şehirler pek çok farklı merkezden oluşmaktadır. Bowling, akşam yemeği ve film temalı bir gece mi planladınız? Şehrin alışveriş merkezine gidebilirsiniz. Yeni bir bar mı arıyorsunuz? Finans merkezlerini deneyin. Ya da bir gece kulübü mü istiyorsunuz? Sizleri şehir merkezine davet ediyoruz. En iyi yanı nasıl hissediyorsanız tam olarak sizi mutlu edecek bir lokasyon bulabilirsiniz.

ABD: Spor Amerikan hayatını domine eden sosyal aktivitelerin başında gelir. Futboldan basketbola, baseboldan Amerikan futboluna bütün gününüzü kaplayan bir etkinliktir. Gün stadyumun otoparkına arabanızı park etmenizle başlar (yani sosisli sandviçlerinizi ve mısırlarınızı almak) ve gecenin sonunda galibiyet çığlıklarıyla bu günü kutlamanızla sona erer. Eğer sportif bir aktivite yoksa okulun takvimini kontrol edin. Mutlaka her gün eğlenceli bir şey bulabilirsiniz.

Gece dışarı çıkma

İngiltere: İngiltere’nin meşhur bar kültürü öğrenci hayatının büyük çoğunluğunu oluşturur. Özet olarak 3 çeşit barla karşılaşırsınız; Geleneksel barlar, “gastropub” denilen barlar ve gerçekten güzel yemekleri uygun fiyatlara satan “gastropub”lar. Bu barların hepsinde bütçenize göre yemekler bulabilirsiniz. Tabii ki 18 yaşından büyükseniz.

Amerika: Yerel işletmeler öğrencilerin paralarının az ama kıymetli olduğunu çok iyi biliyorlar. Size yardım etmek için bekleyen bu dükkânlarda, restoranlarda ve barlarda üniversite kimlik kartınızı göstererek uygun fiyatlarla eğlenebilirsiniz. Gece için hazırlanırken, içki içme yaşının 21 olduğunu hep aklınızda tutmalısınız (pek çok mekân içeri girip biraz dans etmenize izin verecektir).

Hepsi bu kadar. Umarız kafanızdaki “Amerika mı İngiltere mi” sorularının bir kısmına cevap verebilmiş ve soru işaretlerini giderebilmişizdir.

EF ile yurtdışında İngilizce öğrenin!Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi