GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Ailelerin Yurtdışında Eğitim Hakkında Düşünceleri

Ailelerin Yurtdışında Eğitim Hakkında Düşünceleri

Ekonomilerin günden güne küreselleşmesiyle, öğrencilerin yurtdışında yaşamak, okumak ve çalışmak istemesi de şaşırtıcı değil. Yurtdışında eğitim kariyer fırsatlarını arttırıp, yabancı dilinizi geliştirirken bir yandan da sizi unutulmaz bir deneyimle buluşturuyor. HSBC’nin yaptığı son araştırmalar, bu fikrin dünyadaki pek çok aile tarafından da desteklendiğini gibi gösteriyor. Araştırmalara göre ailelerin %42’si çocuklarını yurtdışında bir üniversite deneyimine gönderme fikrine sıcak bakıyor. Bu oran 2016’da %36’ydı. Gerçekten de, araştırmanın yapıldığı 15 ülkenin neredeyse hepsinde uluslararası eğitime olan destek artmakta.

Kapsamlı HSBC anketine göre, yurtdışında eğitim uluslararası kariyer hedefi olan insanlar için şart olarak görülüyor. Yurtdışı eğitimi çocuğunuzun geleceğini şekillendirecek ve kariyerine yaptığı sağlam bir yatırım olacak. İşte, ailelerin günden güne artan yurtdışında eğitim isteğinin en önemli sebepleri:

Dil yetenekleriniz

Yurtdışında bir okulda eğitim görmek dilinizi geliştirmek için yapabileceğiniz en iyi şey. Çocuklarını yurtdışına yollamayı planlayan ailelerin yarısından fazlasının en büyük motivasyonu çocuklarının yabancı dilini geliştirmesi. Pek çok milletle anlaşmasını sağlayacak bir dil haznesi ve yeteneği, kariyer basamaklarında kapıları aralayabilir.

Kültürel değişim

Başka kültürleri anlamanın en iyi yolu kendinizi doğruca onların içine bırakmak ve ilk elden o kültürü yaşamaktır. Farklı milletlerden insanlarla kolayca iletişim kurma ve onlarla bütünleşebilme başarılı bir uluslararası kariyer için olmazsa olmaz görülmeli. Dünya görüşlerini geliştirip, kültürel farklılıkları anlamaya başladıklarında, çocuğunuz uluslararası bir çevrede etkili bir iletişimi sağlayacak çok önemli yeteneklere sahip olacak.

Rekabetçi uluslararası iş hayatı

Günümüzün iş dünyası günden güne yurtdışına açılıyor. Bu da rekabeti arttırıyor. İş arayan insanların CV’si pek çok yabancı dille ve uluslararası deneyimle dolmaya başladı bile. Çocuklarınızı yurtdışında eğitim almaya yollayarak, onların iyi bir başlangıç yapmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, kültürel/dilsel yeteneklerini geliştirilerek karşılaşacakları her türlü zorlukla kolaylıkla baş etmelerine de yardımcı olabilirsiniz.

Uluslararası üniversite deneyimine hazırlık

Çocuğunuzun üniversite eğitimi için yurtdışına gitmesini sağlamak onların geleceklerini garantilemek için atacağınız ilk adımlardan biri olabilir. Ancak bunun öncesinde onları yurtdışında dil eğitimine yollamayı düşünmelisiniz. Çocuklarınızın üniversiteye iyi bir başlangıç yapmaları ve dillerini geliştirmeleri için harika bir alıştırma olacaktır.

Yurtdışında alacağı bir dil kursuyla, çocuklarınız IELTS ve Cambridge English gibi uluslararası kabul görmüş İngilizce sınavlarına hazırlanabilir ve sonrasında yapacağı üniversite seçimi konusunda önemli bir deneyim kazanabilir.

Dahası, yurtdışında kısa dönem bir eğitimle, çocuğunuz yepyeni bir şehri keşfetme ve yeni insanlarla tanışma şansını yakalayacak. Bu da onları unutulmaz bir üniversite deneyimine hazırlayacaktır.

Özgüven ve yeni yetenekler kazanmak

Seyahat etmek ve yurtdışında okumak gençlerin sadece ufkunu geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda onların geleceğe tamamen hazır olmalarına da yardımcı olur. Yeni bir dili, yepyeni bir ülkede, yeni insanlarla, özgüvenle konuşmak ilk başta biraz zor gelebilir. Ancak eğitimin sonunda çocuğunuz konuşurken ve yazarken çok daha rahat hissedecek ve akademik ve profesyonel zorluklarla çok daha kolay baş edecektir.

En iyi yurtdışı dil kursları için yerinizi şimdiden ayırtın.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi