GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yurt Dışında Arkadaş Edinmek İçin 6 İpucu

Yurt Dışında Arkadaş Edinmek İçin 6 İpucu

Şehir seçimi, vize ve uçak işlemleri, valiz hazırlama heyecanınızdan ve aileniz ile vedalaştıktan ülke dışına çıkacağınızı ve her şeyin değişmeye başlayacağını fark edersiniz. Arkadaşlarınız da dahil. Evet, bu doğru, arkadaş çevreniz büyüyecek ve daha uluslararası olmaya başlayacak. Lise ve üniversite gibi, yurt dışında dil eğitimine gitmek de yeni insanlar ile tanışmak için uygun bir zaman dilimidir. Sizin için hazırladığımız yurt dışında arkadaş edinme ipuçlarını takip ederek yeni arkadaşlıklarınızın tadını çıkarın.

1. Kendinizi tanıtın

Her şeyden önce insanlarla tanışmak için, “Merhaba!” demeniz gerekiyor. Kocaman bir gülüş (insanların gözünde ve ağzında gördüğünüz samimiyetteki gülüşten bahsediyoruz) insanlarla tanışırken güven oluşturmanın kolay bir yolu. Bir düşünün, ne zaman gerçek bir gülümsemeye olumsuz cevap verdiniz? Şimdi o mükemmel gülüşünüzü ortaya çıkarın ve “Merhaba, ben ________, nasılsınız?” diyin – (ya da gittiğiniz yere özgü selamlaşmayı yapabilirsiniz, bunu eğitim aldığınız dilde nasıl yapmanız gerektiğini kolayca öğrenebilirsiniz!). Tabii ki de nerede olduğunuza bağlı olarak, tanışırken kullanılan bazı jestler ya da başka selamlaşmalar olabilir. Bunları kısa süre içinde kavrayabilirsiniz. Latin Amerika’da tek yanaktan öpmek, iki yanaktan da öpmek (İspanya’da, Fransa ve İtalya’da bu şekildedir),  el sallamak ya da küçük bir sarılma (İngilizce konuşan ülkelerdeki gibi) ya da hafif bir eğilme (Japonya) gibi.

2. Kulüplere ve aktivitelere katılın

Gizliden gizliye her zaman yapmak istediğiniz ama yapacak zamanı ayıramadığınız aktivitelerden oluşan bir listeniz var mı? İyi haber, işte şimdi zamanı! Sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeylerle alakalı önceden kafanızda oluşturduğunuz düşünceleri bir kenara atın, ve önünüze çıkan fırsatlara “evet” demeyi öğrenin. Fotoğrafçılık dersleri, ata binmek, salsa, doğa yürüyüşü, kahve yapımı ve yemek dersleri… Bütün bunlar ve daha fazlası sizinle aynı ilgi alanları olan diğer öğrenciler ile tanışmak için bir fırsat.

3. Yeni sporlar deneyin

Takım sporları arkadaşlık oluşturmada en iyi bilinen yöntemlerdendir. Bir kulübe ait olduğunuzu hissetmek ve takım arkadaşlarınızın size egzersizlerde ve maçlarda güvendiğini bilmek motive edicidir, ve ortak bir amaç için birlikte çalışmanın verdiği deneyim güçlü bir şekilde ilerlemenizi sağlar. Çabuk ilişki kurarsınız. Popüler sporlar sizin dil eğitimi aldığınız yere göre farklılık gösterebilir. Ragbi ve kriket için Avusturalya, Yeni Zelanda ve İngiltere’ye bakın; futbol için Avrupa’ya ve Amerikan futbolu, beyzbol, basketbol için de Amerika’ya (Ekstra ipucu: eğer bir spor denerseniz ve hoşlanmazsanız, bir takım seçin ve diğer öğrencilerle beraber onlar için tezahürat yapın).

4. Yeni hobiler deneyin

Hobiler sadece yeni insanlarla tanışmak için harika bir yol değildir, ayrıca dönem zorlaştığında zihninizi rahatlatmak için de muhteşem bir yoldur. Yoga, sörf, kodlama, ekmek yapımı, kaya tırmanışı, bahçeyle uğraşma, hat sanatı, tenis, fotoğrafçılık, tekvando ya da hayal edebileceğiniz herhangi bir şeyle mola verin! Okulunuzun sunduğu aktiviteleri kontrol edin veya diğer öğrencilere ders sonrası neler yaptıklarını sorun.

5. Başka öğrencilerle yaşayın

Diğer öğrencilerle bir ev ya da apartman paylaşmak yeni öğrencilerle tanışmadaki en iyi yollardan biri. Ev arkadaşlarınızla hemen yakın arkadaş olursunuz ve onların diğer arkadaşlarıyla da tanışırsınız. Bu da size diğerlerinin evlerini ziyaret etmek için ve sosyal çevrenizi daha büyütmek için bir bahane oluşturuyor. Yeni eve taşınma partilerini, doğum günlerini, tatilleri, yardımlaşmalı yemekleri, ders çalışma zamanlarını ve mahallenizdeki havalı mekanlardaki kahve randevularını örnek verebiliriz.

6. İletişimde kalmayı unutmayın

Yurt dışında eğitim almak, sizi büyüten ve uzun süren gergin bir dönem aslında. Bu süreç hayatınızın sonuna kadar sizinle kalacak insanlarla tanıştırır. Eve döndükten sonra bu arkadaşlıklarınızı geliştirmeyi unutmayın. Bunu yapmak çok kolay. Artık mektuplar için haftalarca ve aylarca beklemek yok. Şimdi e-posta, Skype, WhatsApp grupları, ve diğer bir düzine platformları kullanarak yeni arkadaşlarınızla iletişimde kalabilirsiniz. İnanın gelecekte 10, 15, hatta 20 sene sonra bunu yaptığınız için çok mutlu olacaksınız!

EF'in 50'den fazla kampüsünde uluslararası arkadaşlıklar kurabilirsiniz.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet