GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Ülkenizin İngilizce Seviyesi Neden Önemlidir

Ülkenizin İngilizce Seviyesi Neden Önemlidir

İngilizce becerilerinin tek işlevi kariyerinize yatırım yapmak ve global bir gelecek kurmanıza yardımcı olmak değildir. Bu alandaki yeterlilik bir ülkenin ekonomik rekabet gücü ve potansiyelini yansıtması açısından ulusal bazda da büyük önem taşır. İngilizce seviyesi bir ülkenin panaromik fotoğrafını çekebilir.

Ücretsiz İngilizce Seviye Tespit Sınavı

EF Education First olarak bu yıl 8.sini hazırladığımız Uluslararası İngilizce Yeterlilik Endeksi’nde (EF EPI) 88 ülkeden 1.3 milyonun üzerinde yetişkinden topladığımız verilerle ülkeleri İngilizce yeterliliklerine göre sıraladık. Bu listede Türkiye 73. sırada yer aldı.

Bu yılın raporundan başlıca noktaları şöyle listeleyebiliriz:

  • Avrupa, kıtalar bazında ortalamada İngilizce seviyesinde başı çekiyor. Bununla beraber kıtanın önemli oyuncuları İtalya, İspanya ve Fransa komşularının gerisinde kalmış durumda

  • Latin Amerika bölgeler özelinde gerileme yaşayan tek bölge olarak göze çarpıyor

  • Afrika ülkeleri İngilizce yeterliliklerini en çok geliştiren ülkeler oldular. Burada ilk sırada ise Güney Afrika’yı görüyoruz

  • Neredeyse tüm yaş grubu ve ülkelerde kadınların erkeklere İngilizce yeterliliğinde sağladığı büyük üstünlüğe şahit oluyoruz – Türkiye’de de durum böyle

İngilizce Seviyesi ile Ülkenin Karakteri Doğru Orantılı

İngilizce Yeterlilik Endeksi sonuçları ayrıca bir ülkenin İngilizce seviyesi ile gelir düzeyi, bağlantısallık ve inovasyon yatkınlığı gibi kilit toplumsal değerlerin doğrudan korelasyonunu da gözler önüne seriyor.

Elbette EF EPI sonuçları hikayenin tamamını anlatmıyor, ama bu rakamların bizlere sunduğu önemli bir mesaj var: Nerede yaşarsanız yaşayın umutlu, sağlıklı ve potansiyelli bir gelecek için yüksek bir İngilizce seviyesi günümüzün olmazsa olmazı haline geldi. Ülkeler çift dillilik konusuna gerekli yatırımı yapmalı ve globalleşen dünyanın gerisinde kalmamayı amaçlamalı.

Ülke bazında tam sıralama ve ülkenizin İngilizce becerilerinin ekonomi, inovasyon seviyesi ve yaşam beklentisi gibi değerlerle ilişkisine dair analizine ulaşmak için www.ef.com.trhttps://www.ef.com.tr/epi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

İngilizceyi yurt dışında öğrenmeye ne dersiniz?Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi