GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seyahat Etmek Neden Önemlidir: Seyahatin Öğrenmeye Katkıları

Seyahat Etmek Neden Önemlidir: Seyahatin Öğrenmeye Katkıları

Kendi duvarlarınızı aşıp, dünya üzerinde yolculuğa çıkmak alabileceğiniz en iyi karardır. Peki seyahat etmek neden önemlidir? Dünyayı gezmek, yurt dışında eğitim almak, farklı kültürlerle tanışmak hayatta bize nasıl yardımcı olur? Hemen açıklayalım. İşte seyahat ve öğrenmek arasındaki kırılamaz bağı özetleyen 10 madde!

Yurt Dışı Dil Eğitimi için Ücretsiz Katalog

1. Seyahat etmek keşfetmektir.

Biz insanlar hemen hemen dünyanın her köşesinde mutlulukla yaşamaktayız. Ulusal veya yerel olarak her birimiz ayrı kültür ve geleneklerde yetiştik. Bu yüzden dünya üzerinde farklı yerlere gitmek; yeni güzel kültürler, eski inanç sistemlerini görmek ve yerlilerden etkileyici hikayeler ve sözler dinlemek anlamına geliyor.

2. Seyahat etmek yeni bir maceraya atılmaktır.

En etkileyici manzaralara ulaşmak için dağlara tırmanın, dar sokaklarda en iyi kahve dükkanlarını gezin, süslü mimariyi ve eski kiliseleri keşfedin. Gezeceğiniz her yer eşsiz ve keşfedilmeyi bekliyor. Bu da her zaman yaşanacak yeni anıların beklediğini ifade ediyor.

3. Seyahat etmek duyguları harekete geçirmektir.

Seyahatlerinin bazı noktalarında kendinizi heyecanlı, coşkulu veya memnun; bazı noktalarında ise gergin veya ev özlemi içinde bulabilirsiniz. Bütün bu iniş çıkışlar aslında duygusal bir roller-coaster olarak tanımlanabilir. Bir kez seyahat etmeyi deneyimleyip merak duygusunu hissedince, ruhunuz çok daha fazlasını isteyecek.

4. Seyahat etmek özgürlüktür.

Seyahat etmek gerçek bir dünya deneyimidir. Yuvadan uçmayı öğrenmek, kendi başının çaresine bakabilmek ve hayata hazır olduğunu hissetmektir. Sen güçlüsün ve bunu başarabilirsin.

5. Seyahat etmek bağlantı kurmaktır.

Başka gezginlerle iletişim kurmak, yabancı sınıf arkadaşlarınız ve ev sahipleriniz sadece deneyim katmaz aynı zamanda bağlantı ağı da oluşturur. Çevrenizdeki insanlarla iletişim içinde olmak asla tahmin edemeyeceğiniz fırsatlar sunabilir. (Artı olarak değişik yerlerden kuracağınız 10 dostluk size ileride 10 farklı yere gitme fırsatını hazırlar.)

6. Seyahat etmek anlamaktır.

Barcelona’da tapas yiyerek, Kosta Rika plajlarında kaplumbağa yuvalarına yardım ederek veya New York’un hızlı hayatına adım atarak diğer insanlara göre dünyayı daha farklı görebilirsiniz. Evinizden uzaklaşınca ve her kültürün eşsiz olduğunu görünce aslında bu farklılıkların ortak paydada bizi birleştirdiğinin farkına varıyorsunuz.

7. Seyahat etmek yaşayarak öğrenmektir.

Özellikle yeni bir dil öğrenirken yurt dışı kursları, seyahat etmeyi ve akademik olarak gelişmeyi birbirine bağlayan muhteşem bir yoldur. Uzmanlara göre yabancı bir dili en hızlı ve akıcı bir şekilde öğrenmenin yolu yurt dışına taşınmaktır, yani dilin içinde yaşamaktır.

8. Seyahat etmek iletişimdir.

Kendi ana dilinizde konuşmaya alışkınsınız ama yurt dışında olmak gerçek iletişim kurmak anlamına gelir. Kendi ülkenizde alacağınız eğitime göre yeni bir dili her gün yerlilerle konuşarak daha hızlı geliştirecek ve hatta vücut dili ve mimikleri de öğreneceksiniz.

9. Seyahat etmek meydan okumaktır.

Sık sık seyahat etmiyor olmanız veya daha önce hiç yurt dışına çıkmamış olmanız gözünüzü korkutabilir fakat bu daha büyük bir adımdır. Buenos Aires’de tango yaptığınızı veya Tokyo’da vişne ağaçlarının altında yürüdüğünüzü düşün ve bunu gerçekleştirmek için kendinize bir hedef çizin. Yurt dışı, macera dışında büyük bir problem çözme etkinliğine de benziyor.

10. Seyahat etmek geleceğini inşa etmektir.

Akademik öğrenmeyi heyecanlı bir aktivite haline getirmek dışında, seyahat; kendinizi keşfetmek, daha güçlü ve sağlıklı bir kişiliğe sahip olmanıza yardımcı olur. Bu deneyimler size ilerideki yaşamınız için cevaplar bulmanızı sağlar. Örneğin, “Siz kimsiniz?”, “İleriye yönelik planlarınız neler?” ve bu sorulara verilecek cevaplar da kendinize uygun geleceği şekillendirmenize yardımcı olur.

EF ile hem seyahat edin, hem dil öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi