GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seul’u Mutlaka Görmenizi Gerektirecek 8 Neden

Seul’u Mutlaka Görmenizi Gerektirecek 8 Neden

Seul, modadan yemeğe, mimariden sanata iz bırakanlar insanların dolup taştığı bir şehir. Geleceğin trendini belirleyen bu insanlar geleceğe emin adımlarla yürümeye devam ederken, hatırladıkça gururlandığı geçmişlerini de asla unutmuyor. İç içe geçmiş tapınaklar ve gökdelenlerin bulunduğu bu şehirde, aşçılar Güney Kore’nin geleneksel yemeklerini yepyeni yiyeceklerle kombinliyor. Burası, kâşiflerin mutlaka gelmesi, rahatına düşkünlerin ise uzak durması gereken bir şehir. Eğer, hala ikna olmadıysanız, işte Seul’u ziyaret etmek için 8 neden

Büyüleyici kıyafetler

Seul son yılların hızla gelişen moda merkezlerinden biri. Moda haftası, sokaktaki son modayı takip eden tasarımcıların katıldığı harika bir etkinlik ve bu sektörde çalışanların mutlaka gelip görmesi gereken bir yer. Bu ilham verici etkinlik Mart’ta ve Ekim’de olmak üzere yılda iki kez düzenleniyor.

Gerçek Gangnam

Gangnam dünyanın ilgisinini PSY’ın oldukça popüler K-pop şarkısıyla keşfetmiş olabilir. Ancak, bu mahalle çok uzun zamandır Seul’ün yaşam tarzını belirleyen mahalle. Eğer Seul, Asya’nın merkeziyse, Gangnam’da bu bölgenin yaratıcılık başkentidir. Küresel şirketlerin buraya akmasıyla, bölge Kore’nin iş merkezi ve pop merkezi olmaya başladı. Ayrıca, Gangnam, Seul’ün bir numaralı gece hayatı merkezi. Gün içinde ise, Kore mağazalarında alışveriş yapabilir, Lotte World ve Budist tapınağı Bongeun-sa’yı ziyaret edebilirsiniz.

Macera dolu etkinlikler

Güney Kore’nin başkenti 10 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor olabilir, ama şehrin kalabalığından kaçıp eğlenceli aktivitelere katılmak size her zaman çok yakın. Seul’den metroyla sadece 45 dakika uzakta yer alan Bukhansen Milli Parkı’na giderek gezinize gerçek bir macera katabilirsiniz. Burada her seviye için hiking rotaları mevcut. Bunlardan biri de sizi Güney Kore’nin en yüksek dağına götürecek Bukhansanseong rotasıdır. Bunun yanında, şehrin içinde ve çevresinde muhteşem bahçelerle ve pek çok yeşil alanla karşılaşabilirsiniz.

Muhteşem yemekler

Ülkenin müziği ve televizyon programları daha yeni yeni Dünya’nın gündemine oturmaya başlamışken, Kore yemekleri damak tadını bilenlerin uzun zamandır ilk tercihi. Dünyanın pek çok yerinde bulabileceğiniz Koreatownlara rağmen, Kore yemeğini en saf halinde yemek için Seul sokaklarına uğramalısınız. En basit haliyle, hiçbir Kore yemeğinden sıkılmanız mümkün değildir. Bunun yanında, Seul’da dünyanın en iyi bulgogilerini, bibimbap ve galbilerini de tadabilirsiniz.

Zamanda yolculuk

Seul’un gün geçtikçe daha yukarı uzanan gökdelenleri size şehir sadece geleceğe uzanıyor izlenimi verebilir. Ancak bu şehir, geçmişinin muhteşem eserlerini gösteren kültürel detaylarıyla sizi bekliyor. Jongno ve Jong-gu’da yer alan Five Grand Palace’a yapacağınız bir ziyaretle zamanda geriye bir yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca Gyeongbokgung sarayını ve Unesco Kültür Mirası listesinde yer alan Changdeokgung sarayını da ziyaret edebilirsiniz. Bunun dışında her yerde de, mükemmel şekilde korunmuş Budist tapınaklarını ziyaret edebilirsiniz. En meşhurları olan Jogyesa ve Bongeunsa’ya mutlaka gitmeniz gerektiğini tekrar hatırlatırız.

Geleceğin merkezi

Seul’un yenilik ve icatlar için gösterdiği inanılmaz çaba bu şehri yüksek teknolojinin başkentlerinden biri yapıyor. Dünyanın en hızlı internet ağına sahip bu şehir, Digital Media City gibi dev organizasyonlara ev sahipliği yaparken, Samsung gibi dev elektronik şirketlerini de ağırlıyor. Nereden olursanız olun, Seullülerin gelecekte yaşadığını hemen fark edeceksiniz. Şöyle de denilebilir: Seullüler teknolojiyi sadece benimsemiyor, onu yaratıyor.

İş çıkışı soju

Seul’un “hakkını vererek çalış, hakkını vererek eğlen” mantalitesi, Dünya üzerindeki bütün şehirleri alt etmeye muktedir. Saat 18.00’i geçtiğinde yerliler Gangnam, Hongdae ve Ieatwon’a akın ederler ve bir kaç bardak soju(pirinçten yapılan özel bir Güney Kore içkisi) ve four’un tadını çıkarırlar. Noraebang’e(şarkı odası) gidilmeden yapılmış bir Seul gezisi ise eksik kalmış denilebilir. Çok uzun zamandır meşhur olan karaoke kulüpleri, onlarca yıldır Kore kültürünün temel taşlarından biridir. İçinizdeki pop starı göstermek istediğinizde vitrinlerden içeri bakıp neon bir mikrofona rastlamanız yeterli.

Ve başkentin ötesi

Seul, Güney Kore’nin sunduğu her şeyi bir arada yaşamak için harika bir merkez. Busan’a, yani ülkenin Miami’sine gitmek uçakla sadece bir saat sürüyor. Ayrıca, Hwaseong Kalesi (UNESCO Tarihi Miras Listesinde), Pocheon Art Valley  (kartpostal gibi bir park) ve Mangswolsa Dağ Tapınağı (Namhansanseong ormanlarında yer alan antik bir tapınak) gibi yerlere şehrin mükemmel ulaşım imkânlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.

EF ile Uzak Doğu'da güvenle seyahat edin.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi