GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

10 Gizli Cevheriyle Perth

10 Gizli Cevheriyle Perth

Perth, Batı Avustralya’nın başkenti olmasının yanında, kumsallardan, hareketli nehirlerinden ve ünlü botanik bahçelerinden çok daha fazlasını da sunar. Perth’in gizli cevherlerini rehberimizle öğrenecek ve oradaki yaşamdan en iyi şekilde yararlanabileceksiniz. İngilizce dil eğitimi alırken Perth‘i bizimle keşfedin.

1. Alfred Koyu

Güzel Swan Nehri, Perth’in içinden geçmektedir. Çevreleyen çok sayıda popüler park ve oyun alanı bulunmaktadır. Nehri izlemek için kalabalığa girmek yerine, güney yakasındaki Alfred Koyu‘na gidebilirsiniz. Burada birçok farklı göçmen kuş türü tarafından da ziyaret edilen çamur ve deniz otları üzerine birçok yürüme yolu ve izleme noktaları yapılmıştır. Kuş gözlemciliği için uygun bir yerdir ama aynı zamanda doğanın huzurunun tadını çıkarmak için de harika bir yerdir.

2. Claisebrook Koyu

Perth’in hemen doğusundaki Victoria Bahçeleri’nin orada bulunan Claisebrook Koyu, Perth’in en kartpostal görünümlü ve en az bilinen yerlerinden biridir. Bu bölgede sahil kısmını restoranlarla dolduran, nehir kenarına kafeler sıralayan, bisiklet, kayak ve balıkçılık alanlarıyla gelişen bir merkeze dönüştüren büyük bir yenileme projesi oldu. Bu koyun sonundan kalkan otobüslere ücretsiz binebiliyorsunuz.

3. Secret Garden Cafe

Perth‘in güneyinde, Secret Garden Cafe‘nin geleneksel ahşap dış kısmı arkasında bulunan sakin vahayı sizden saklıyor. İçeri girip bahçe kısmına çıkmalısınız. Arkadaki bu özenle tasarlanmış yapraklarla dolu cennet gibi bahçe kesinlikle kafenin en iyi oturma yerlerinin bulunduğu alan. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği menülerinden yerel olarak kavrulmuş kahvelere ve Avustralya şaraplarına kadar birçok seçeneğe sahip. Burayı ziyaret etmek için bahaneniz asla bitmez.

4. Marmion Marine Parkı

Batı Avustralya‘da kurulan ilk deniz parkı olan Marmion, Perth şehrinde şnorkelle yüzmek ve dalmak için en iyi yerlerden biri. Marmion, her biri renkli deniz yaşamıyla dolup taşan sığ mercan resiflerine, küçük adalara, su altı mağaralarına, açık lagünlere ve gemi enkazlarına sahiptir. Kambur balinalar ayrıca, yıllık göçleri sırasında Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında sıcak sulardan geçerler. Daha az turistle daha sessiz bir gezi için North Beach ile Sorrento arasındaki sahil şeridine gidebilirsiniz.

5. Heirisson Adası

Perth‘in doğusundaki Swan Nehri’nde bulunan Heirisson Adası, şehrin göbeğinde bir doğa cennetidir. Kolayca erişilebilir bir konumdadır ve tarihsel olarak Kuğu Nehri’nin ana geçiş noktası olarak Noongar halkı için önemli bir alandır. Bu doğal park, dolaşan insanların umrunda olmayan ve genellikle gölgenin tadını çıkaran oldukça rahat bir kanguru popülasyonuna da ev sahipliği yapmaktadır.

6. Sneaky Tony’s

Sneaky Tony’s yasak döneminde gizlice içki satılan noktalara benzeyen tarzıyla Northbridge’de arka sokakta bulunan bu bar, ‘gizli cevher’in tam tanımı. Kapıyı bulsanız bile, içeri girmek ve romlu kokteyl menüsünün tadını çıkarmak için şifreye ihtiyacınız olacak. Her hafta sonu şifre değişiyor ve Facebook sayfasında paylaşıyorlar.

7. Mettam’s Plajı

Aşırı kalabalık olmayan muhteşem bir yüzme noktası için, popüler Trigg plajının biraz kuzeyindeki Mettam’s Plajı’na gidebilirsiniz. Yakındaki açık deniz resifleri, sahili korumakta ve buradaki suların sakin, yumuşak olduğu anlamına gelen büyük bir doğal kaya havuzu oluşturmaktadır. Şnorkelinizi de yanınıza almayı unutmayın. Korunan Marmion Deniz Park’ın bir parçası olduğu için burada dalgaların altındaki yaşam oldukça fazla ve çeşitli.

8. Fremantle Hapishanesi Tünelleri

Perth’in farklı bir yönünü görmek için Fremantle Hapishanesi Tünelleri’nin güneşli plajlara ve popüler sokaklara tercih edebilirsiniz. At arabasına binebilir, yeraltını inebilir ve Perth’in zengin tarihini keşfetmek, zamanda geriye gitmek için bir dizi merdiven kullanarak şehrin altını görebilirsiniz. Ağır işlerin bir ceza olarak kullanıldığı 1800’lerde İngiltere’den taşınan mahkumlar tarafından bu tüneller tarafından kazıldı.

9. Lucky Chan’s Laundry + Noodle Bar

Perth, turistler arasında popüler olan çok sayıda rooftop’a ev sahipliği yapıyor ancak Northbridge’deki Lucky Chan’s yerel halkın gözdesi. Buradaki menü, yenilikçi ramen sunumları, yumuşak bao ve hamur köfte dolu tabağı, ilgi çekici, renkli ve endüstriyel dekoru Lucky Chan’s mekanını eşsiz kılıyor. Burası mükemmel Asya mutfağını deneyimlemek için Perth şehrinde gitmeniz gereken bir yer.

10. Garden Adası

Rockingham sahilinin hemen dışındaki bu ince Garden Adası (10 kilometre uzunluğunda ve sadece 1,5 kilometre genişliğinde) tarih boyunca genellikle yalnız bırakıldığı için, piknik yapabileceğiniz doğal plajlar, sessiz bir ortam ve orman keşif alanı sunuyor. Adanın güney tarafında bir deniz üssü bulunuyor ancak kuzey kısmı halka açık ve ana karaya açılan bir geçitle ulaşılabilir ya da bir tekne veya kayık kiralayabilir ve istediğiniz şekilde ulaşabilirsiniz.

Bizimle Perth'te eğitim alın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet