GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

10 Gizli Cevheriyle San Diego

10 Gizli Cevheriyle San Diego

San Diego, sörfün, güneşin ve mükemmel balık tacolarının tartışmasız en gözde yeri. California ziyaretçileri için en popüler yerlerden biri olan bu şehrin gizli yerlerini ve yerlilerin gözde mekanlarını anlatan kılavuzumuz, gerçek San Diego‘yu keşfetmenizi sağlayacaktır.

1. The La Jolla Secret Swings

Kasabanın ünlü koyunda güneşte kalan vahşi fokları ve deniz aslanlarını görmek için birçok ziyaretçi La Jolla’ya gelir, ancak en iyi manzaraya şehrin yukarısından ulaşılabilir. Birch Akvaryumu’nun arkasındaki tepelere doğru bir yürüyüş parkurunda ilerleyebilir ve La Jolla bölgesi ile göz kamaştırıcı mavi okyanusun muhteşem manzarasına ulaşmak için ağaçtan sarkan salıncaklarla dolu yoldan geçebilirsiniz. Scripps Pier’in üstündeki yamaçta başka bir salıncak seti daha bulabilirsiniz.

2. Communal Coffee

Bu kahve zinciri, toplum düşünülerek tasarlandı. Hem insanların iletişim kurması için açık bir alan oluşturuldu hem de yerel esnaf ve işletmelerle işbirliği yapıldı. Kahve San Francisco’dan gelen çekirdekleri içerir ve San Diego’daki seramik üreticileri tarafından yaratılmış kupalarda servis edilir. Yanında yerel olarak hazırlanan taze ekmek ve hamur işleri ile servis edilir. Communal Coffee, biri South Park’ta, diğeri North Park’ta olmak üzere iki konumda bulunur. Bir sandalye çekin, oturun ve fincanınızda gerçek bir California Joe’nun tadını çıkarın.

3. Los Peñasquitos Canyon Preserve

Mission Trails Regional Park, yürüyüş yapanlar için popüler bir mekandır, ancak daha az bilinen yolların tadını çıkarmak için Los Peñasquitos Canyon Preserve tercih edilebilir. Yedi mil uzunluğundaki bu güzel San Diego parkı yıl boyunca açıktır ve yaklaşık 7.000 yıl öncesine kadar uzanan çok çeşitli kuş, bitki türlerine ve Amerikan Yerlilerinin tarihine ev sahipliği yapmaktadır.

4. Meditation Gardens

San Diego Botanik Bahçeleri’nden çok uzakta olmayan, güzelce tasarlanmış farkındalık kazandıran Meditation Gardens, yalnız kalmak isteyenler veya zenini arayanlar için tercih edilebilecek bir mekandır. Buradaki sakinleştirici bir koi havuzu ve yemyeşil bitki ortamı, hareketli Pasifik’e bakmaktadır. Çok sayıda banktan birine ya da meditasyon köşelerinden birine oturun ve “ohhmmmmm” mantrasıyla meditasyon yapın.

5. Sunny Jim Cave Store

La Jolla’daki deniz kıyısındaki Sunny Jim Cave Mağazası, diğer sahil dükkanlarına benziyor, ancak burası özel bir yer. Raflarda gezinip, hediyelik eşya almak için alışveriş yaptıktan sonra, dükkanın arka kapısından dışarı çıkın ve doğrudan denize açılan 145 el oymalı basamağı izleyin. Burada California’nın en gizli deniz mağaralarından birini bulacaksınız!

6. Prohibition Lounge Bar

Bu (tam anlamıyla) gizli bar 1920’lerde içmenin münhasırlığını kutluyor. Meraklı gözlerden uzak, klasik bir speakeasy barı. Modern zamanlardan kaçmak ve 1920’leri tecrübe etmek istiyorsanız, içinizdeki Gatsby’i kanalize edebilir, cuma ve cumartesi temalı gecelerde ona uygun kıyafet giyinerek bara gidebilirsiniz. 5th Avenue üzerindeki “LAW OFFICE, Eddie O’Hare Esq” yazısının ardında bu barı bulabilirsiniz.

7. The Whaley House Museum

San Diego’nun Old Town bölgesinde, Whaley House eski bir adliye sarayıdır ve şimdi ise hem bir müze hem de California‘daki perili ve tarihi binalardan biridir. Gün boyunca, müze personeli, burada ölen ve asılan insanlar hakkında hikayeler anlatır. Bu sizin için yeterli değilse, müze bazen geceleri de açıktır, ziyaretçilerin kendi paranormal deneyimlerini yaşamaları için gıcırdayan koridorlarda birkaç saat geçirmeye cesaretleri varsa gidebilirler.

8. The Dive-In Theatre

Her çarşamba Pearl Hotel ücretsiz sinema gösterimi gecesine ev sahipliği yapıyor. Otelin arşivlerinden klasik filmler, havuz başı salonda ve açık hava tiyatrosunda, istiridye kabuğu şeklindeki havuza bakan projeksiyona yansıtılıyor ve restoran ile bar da bu süre boyunca açık. Önceki film gösterimlerinde TopGun ve Anchorman vardı.

9. Miss B’s Coconut Club

Suda bir gün geçirdikten veya Mission Beach’in altın rengi kumlarında güneş keyfinden sonra turist kalabalığından uzaklaşın ve yerlilerin tercih ettiği Miss B’s Coconut Club’a gidin. Tiki barları San Diego’da popülerdir, ancak yengeç ve çıtır kalamar da dahil olmak üzere burada taze yerel yemekler de sunulmaktadır. Burada, kulübün yıllar boyunca topladığı bir dizi ilginç kupada klasik kokteyller servis edilir. Akşamınızı zirvede noktalayabileceğiniz bir mekan olarak burayı tercih edebilirsiniz.

10. The Shipwreck of the S.S. Monte Carlo

N 1937’de, kumarbazların ve oyun severlerin zamanlarını (ve paralarını) harcadıkları bir eğlence gemisi olan etkileyici S.S. Monte Carlo, uluslararası sularda fırtınaya kapılmadan önce Coronado Plajı’nda karaya oturdu. Gemide bir yerlerde hala gümüş paralar olduğu söyleniyor, ancak ziyaretlerin dikkatli bir şekilde planlanması gerekiyor. Enkaz her zaman erişilebilir değil ya da görünür değil. Ancak su altında gelgitte görülebilir ve bazen büyük bir fırtına oturduğu kumun bir kısmını kaydırdıktan sonra ortaya çıkar.

Bizimle San Diego'da dil eğitimi alın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet