GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 10 Blog

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 10 Blog

Şimdiye kadar İngilizce öğrenmek için en iyi dizi ve film listelerini sizlerle paylaştık. Sırada ne var diye sorduğunuzu işittik gibi geldi. Hadi bakalım. İşte, okunması kolay, ilham verici seyahat bloglarından kendini İngilizce gramerinizi geliştirmeye adamış bloglarla dolu en iyi İngilizce Bloglar listemiz.

Ücretsiz İngilizce Seviye Tespit Sınavı

The Londoner

The Londoner, Birleşik Krallık’taki en meşhur bloglardan. Rosie hayat tarzlarından yemek tariflerine, kıyafet stillerinden Londra’yı keşfederken (kesinlikle muhteşem) köpeğiyle yaptığı sohbetlere kadar her şey üstüne yazıyor. Komplike cümlelerden ve detaylı betimlemelerden oluşan yazılarıyla İngilizce seviyesi orta düzeyde olanlara harika bir kaynak üretiyor. Ancak uyarması bizden. Paylaştığı fotoğraflardaki muhteşem kıyafetleri ve ağzınızın suyunu akıtacak yemekleri kıskanacağınızdan eminiz.

Deliciously Ella

Deliciously Ella’yı henüz duymadıysanız, hemen duymalısınız. Ella’nın bloğunda harika yemek fikirleri, vejetaryen, organik malzemelerle fırın tarifleri bulabilirsiniz ve bu bloğu okuduktan sonra vücuduna daha iyi bakmaya karar vermiş milyonlarca İngilizce bilen insan arasına katılabilirsiniz. En iyi bölümü tam olarak ne? Yemek derken sadece yeşil ürünlerden bahsetmiyoruz. İştahınızı kabartacak yemekler ve tatlı tarifleri de bulabilirsiniz.

BBC Learning English

Kurulduğu ilk günden beri BBC TV ve Radyo dinleyicilerine en harika İngiliz İngilizcesini sunmaya çalışıyor ve yazılarını da hatasız bir gramerle yazmaya çalışıyor. Yani, İngilizceyi daha iyi nerden öğrenebilirsiniz? BBC’nin bu sitesi yüzlerce kolay video, metin ve ücretsiz egzersizlerle yeni başlayanlardan en iyi seviyeye kadar her seviye için uygun içerikler üretiyor.

World of Wanderlust

Daha “Ben bu bloğu çok beğendim, harika fotoğraflar çekiyorlar” diyemeden pasaportunuzu kapıp bavulunuzu hazırlamaya başlayacaksınız. En iyi restoranlardan, mutlaka görülmesi gereken gizli noktalara, World of Wanderlust sıradaki gezinizi planlamanız için pek çok nitelikli bilgiyi sizlere sunuyor. Birleşik Devletlerden Kosta Rika’ya, Brezilya’dan Japonya’ya her yeri içeren bu blog, kültür avcılarının İngilizcelerini geliştirmesi için harika bir kaynak.

Hannah Gale

Hannah’ın kendi ismini verdiği bu blog, İngiliz İngilizcesinin günlük kullanımına aşina olmanızı sağlayacak. Hannah çok konuşkan bir gazeteci ve yazılarında ilişkilerinden favori kitaplarına ve bu sezon gardırobunuzda neler bulunması gerektiğine kadar her şeyi bulabilirsiniz. Farkına bile varmadan, yepyeni kalıpları lugatınıza katacak ve sınıfta öğrenemeyeceğiniz eğlenceli argo kelimelerle tanışacaksınız.

İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT KATALOGU

Perfect English Grammar

Sonsuz sayıda kısa ve interaktif İngilizce gramer egzersizleriyle bu harika blog size, “irregular” fiillerden “perfect tense” kullanımına kadar pek çok konuda kendinizi deneme fırsatı sunuyor. Blogun interaktif formatı zorlayıcı gramer egzersizlerini daha eğlenceli yapıyor. Devam etmenizi garantilemek için, her bölümden sonra kendinize bir çikolata hediye etmek akıllıca olacaktır.

Hand Luggage Only

Bu enerjik ve heyecan verici seyahat bloğu, Cambridge Üniversite’sinden iki öğrencinin dünyayı gezerken yazdığı yazıları içeriyor. Yaya ve Lloyd kameralarını ve gülümsemelerini gittikleri her yerde göstermek için çok hevesliler. Bir kaç yazıyı okuduktan sonra, birinci tekil şahıs kullanarak yazacağınız ilk İngilizce bloğunuzu hemen açmak isteyeceksiniz.

English Grammar Revolution

Cümle şemaları… Pek çok insanın bunu eğlenceli diye değerlendirmeyeceğine eminiz. Ancak, English Grammar Revolution bloğunun kurucusu Elizabeth, İngiliz grammerini öğrenmek için çok daha eğlenceli ve devrimci bir yol bulunabileceğine inanıyor. Bütün gece bu blogda vakit geçiremeyeceğinize emin olsak da, Elizabeth’in inancı biraz bulaşıcı oluyor. Bu bloğu bir süre okuduktan sonra, öğrenim hızınız gerçekten artabilir.

The Young Adventuress

Komik ve dürüst itiraflarla ve alışılmadık hikâyelerle dolu The Young Adventuress sayfasında saatlerin nasıl geçtiğini fark etmeyeceksiniz. Ama bu bloğu sevmemizin bir başka sebebi daha var. Bu blog bütün riskleri göze alıp yurtdışına taşınan birisinin ve kendisi çok mutlu. Önceden Amerikalıydı, ancak şimdi Yeni Zelanda’da kendini evinde hissediyor. Yani, başka bir ülkeye taşınmak konusunda pek çok faydalı bilgiyi bulabilirsiniz. Eğer o hep istediğiniz yurtdışı eğitim programına kaydolmak için ilhama ihtiyacınız varsa, daha uzaklara bakmanıza gerek yok.

EF GO Blog

(Hayır, hiç de taraflı değiliz.) İngilizce öğrenmek için hangi yayınları dinlemeniz gerektiğinden, İngilizce kalıpların basit açıklamalarına kadar pek çok makale bulabileceğiniz bu sitede, sırtınızı EF uzmanlarına yaslayabilirsiniz.

İngilizce'yi bizimle öğrenin.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi