GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Manchester Dil Okulu Maceram

24 yaşında bir futbol tutkunuyum. Yüzme, müzik ve eğlence diğer ilgi alanlarımdan sadece bazıları. EF Manchester dil okulunda 10 aylık bir dil eğitimi programına katıldım ve artık istediğim seviyede bir İngilizceye sahibim.
EF Manchester Dil Okulu Maceram

Öncelikle herkese merhaba.

Ben EF ile turuma 9 Ocak 2017’de başladım. Başlamadan önce **İngilizce**ye dair hiçbir bilgim ve fikrim yoktu. Anlatabildiğim, söyleyebildiğim tek şey adım, soyadım, yaşım ve ülkemdi.

Başlangıç seviyem A1.3’ken şu anda C1.3’üm. Bu ilerleme nasıl oldu diye soracaklar olabilir. Özetlemek gerekirse bunun hepsini EF Manchester çalışanlarına borçluyum. Bana yaptıkları yardımları, nasihatleri ve tavsiyeleri hep dikkate aldım. Benim için her zaman bir yol çizdiler ve o yolda ilerlerken hep yanımda oldular. Sonunda da başarımda büyük bir katkı sağladılar. Şu anda C1.3’te olmamı onlara borçluyum diyebilirim kısaca.

Onun haricinde çalışanlar ve kişilikleri hakkında size birkaç bilgi vermek isterim ki bence en önemli şeylerden birisi bu. Hannah okul yöneticimizdi, kendisi çok güler yüzlü, çok yardımsever bir insan. Ben herhangi bir problemim olduğunda yanına giderdim, oturup onca işinin arasında benimle 30-40 dakika konuşurdu ben teşekkür edip odadan çıkana kadar. Barbara aktivite sorumlumuzdu. Kendisinin ikinci adı melektir 🙂 Her koşulda bizi güldürür ve yardımcı olurdu. Aktivitelerde kesinlikle Türk geleneklerini unutmazdı. Ramazan’da iftar etkinliği bile düzenlemişlerdi. Diana vardı bir de. Kendisi resepsiyonda görevliydi, ikinci meleğimiz oydu. Bir kere bile yüzünü astığını görmedim, her zaman gülümsüyordu. Bunları neden anlatıyorsun derseniz önyargılı düşünmeyin, gönül rahatlığıyla karar verin diye anlatıyorum. Bu benim 10 aylık tecrübem. Tabii zaman zaman problem yaşıyorsunuz. Ama bu problemleri birlikte çözebileceğiniz mükemmel insanlara sahipsiniz. Ben kendimce önemli gördüğüm çalışanlardan bahsettim, ekibin gerisi için sizin gelip tanıklık etmeniz gerekiyor 🙂

Düşünün İngilizcesi sıfır hatta sıfırın altında olan bir insan şu anda C1.3’üncü seviyede ve herhangi bir yerde anlaşamadığım bir insan yok. Hedefinizi belirleyin, ne yapmak istediğinize karar verin ve uygulayın. Size tek tavsiyem bu 🙂 Kesinlikle aktivitelere elinizden geldiğince katılmaya çalışın. İngilizceniz için gerçekten güzel şeyler yapılıyor ve yeni bir sürü insanla tanışmanıza vesile oluyor. Umarım yararlı ve okurken sıkılmadığınız bir yazı olmuştur.

İngilizceyi bizimle öğrenin.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi