GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

COVID-19 sırasında yurt dışında eğitim: İşte öğrencilerimizin hikayeleri!

COVID-19 sırasında yurt dışında eğitim: İşte öğrencilerimizin hikayeleri!

EF olarak, dünyanın kapılarını eğitim yoluyla açmaya ve eğitimin asla durmamasını sağlamaya kararlıyız. Bu zorlu zamanlarda, dünyanın her yerindeki kampüslerimizin açık kalmasını sağlamak için kapsamlı güvenlik önlemleri aldık.

Deneyimli uzman kadromuz sayesinde, dünyanın her yerinden öğrenciler hayal ettikleri şehirlerde dili yaşamaya devam ettiler. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaş oldular, yerel halkla dil becerilerini geliştirdiler ve farklı bir şehri keşfettiler!

Malta, Münih, Roma, San Diego ve Honolulu’ya COVID-19 salgını sırasında EF’in güvenli eğitim garantisiyle seyahat eden öğrencilerimizin hikayeleri:

Sofia – Slovakya – EF Malta

“İngilizcem ileri düzeyde olsa da Malta St. Julian’s şehrinde okumayı seçtim. Bunu dünyanın her yerinden insanlarla tanışmak ve benim yaşımdaki insanlarla yazın tadını çıkarmak için yaptım.

Daha katı kısıtlamalar başladığında Malta’ya gelen ilk insanlardan biriydim. Maske takmamız, sterilize olmamız ve sosyal mesafe koymamız gerekiyordu ama bir süre sonra alıştık. Herkesin varışta bir PCR testi yaptırması gerekiyordu, bu yüzden herkesin sağlıklı olduğu konusunda kendimi güvende hissetmemi sağladı. Hepimiz bu işin içindeydik, bu yüzden birbirimize yardım etmeye çalıştık.

Öğrenci hayatı muhteşemdi. Her sınıfta sınırlı sayıda insan olmasına rağmen, harika bir öğrenci grubunda olduğum için şanslıydım. Hızla bağlandık ve çok arkadaşçıl bir ortam yarattık. Tüm gezi şimdiye kadarki en sevdiğim anılardan biri olduğu için en iyi tek bir anıyı seçmek son derece zor. Ancak seçim yapmak zorunda kalsaydım o da Mavi Lagün’de plaj günü olur. Tüm arkadaş grubumuz oraya bir EF gezisine gitti ve harikaydı. Berrak mavi sularda yüzdük, su mağarasına gittik, uçurumdan atladık ve bir ananasın içinde serinletici bir içeceğin tadını çıkardık.

Afonso – İsviçre – EF Malta

“Başlangıçta Santa Barbara’da dil kursum için yer ayırttım. Maalesef kısıtlı giriş koşulları nedeniyle işe yaramadı. ABD’ye girişin mümkün olmayacağı netleşince EF benimle temasa geçti. Beni çeşitli seçenekler hakkında bilgilendirdiler ve ben de Malta’ya karar verdim. EF tüm organizasyon ve yeniden rezervasyonla ilgilendi ve endişelenmeme gerek kalmadı.

Dil kalışım sadece harikaydı. Hayatımda asla bu kadar havalı olacağını düşünmemiştim. Malta’nın güzel plajlarından çok şey öğrendiğim derslere kadar her şeyharikaydı. Malta’yı ve orada yaşadığım her şeyi kesinlikle unutmayacağım.

Çok fazla kısıtlama yoktu. Sokak haricinde her yere maske takmak zorundaydın ve okul başlamadan önce ateşin ölçüldü, ama bu beni rahatsız etmedi. Her zaman her yerde dezenfektan bulduk ve nasıl davranacağımızı biliyorduk. Kısıtlamalara rağmen çok eğlendik. ”

Sevdiğim bir anıyı seçmek çok zor çünkü çok güzel şeyler gördüm. İlk olarak Comino / Blue Lagoon gezisi olabilir çünkü hiç bu kadar güzel bir plaj görmemiştim. Su çok açık mavi ve kristal berraklığında ve mükemmel su sıcaklığına sahip. Bir diğeri de ev sahibi ailemle geçirdiğim harika zaman. Bazen akşamları birlikte oyunlar oynar ve birbirimizi daha iyi tanırdık. Son olarak Malta’da edindiğim ömür boyu arkadaşlar. Dünyanın her yerinden insanlarla tanışma ve zaman geçirme ayrıcalığına sahip oldum ve birçok arkadaş edindim. ”

Alexandra – Slovakya – EF Roma

“EF dil kursumu Eylül 2020’de İtalya’nın Roma şehrinde gerçekleştirdim. Her zaman İtalyanca öğrenmek istedim ve bunu yapmaya da devam edeceğim çünkü havalı bir dil.

Covid-19 kısıtlamalarıyla işler biraz değişti, ancak başlangıçta düşündüğüm kadar sınırlayıcı değildi. Açıkçası, yüz maskeli bir yabancı dil öğrenmek, tüm dersler ve konuşmalar sırasında diğer sınıf arkadaşlarından her zaman 1 metre uzakta kalmak gibi bazı zorlu durumlar vardı, ancak genel olarak yönetilebilirdi. Ve tüm bu önlemlerin bizi ve öğretmenleri korumak için yerinde olduğunu anlıyorum.

Açık nedenlerden dolayı, masa başına en fazla iki kişiyi oturabileceğimiz bir akşam yemeği toplantısı dışında partilere izin verilmedi. Bir partiden çok hızlı flört gibiydi! Bütün bunlar yerine getirildiğinde, arkadaş bulmak daha zordu, ama bunu da başardım. Bazı çok ilginç ve sevimli insanlarla tanıştım. Öğle yemeği ve kahve molalarında birlikte vakit geçirdik.

Yaşadığım en iyi an, dilde gerçek ilerleme kaydettiğimi ve konuşup anlayabildiğim zamandı. ”

Maxime – Hollanda – EF San Diego ve EF Honolulu

“İngilizce öğrenmek için Hollanda’dan ayrılmak istediğimden emindim, çünkü bence bu çok güzel bir dil ve dünyada en çok konuşulan dillerden biri.

Beni San Diego’ya en çok çeken şey kampüs oldu. Zengin tesislere sahip EF’in en büyük ve en yeni kampüslerinden biridir. Özellikle yüzme havuzunu ve voleybol sahasını seviyorum ve bunlara her zaman erişebiliyorum. San Diego aynı zamanda Amerika’nın daha güvenli şehirlerinden biridir. Honolulu’yu Instagram ve Pinterest’teki tüm resimlere aşık olduğum için seçtim.

Kaliforniya’da birbirinden 6 fit (1,82 metre) uzakta tutamayacağınız binalarda ve yoğun alanlarda yüz maskesi takmak zorunludur. Bence bu çok iyi gözlemleniyor ve bu da güvenli hissettiriyor. Burada mesafelerini korumayı hâlâ çok zor buluyorlar, ama işte tam da bu yüzden herkesin maskesini takmasının harika olduğunu düşünüyorum.

Buradaki en iyi anılarımdan biri hafta sonu kampüsten arabayla yaklaşık 2 saatlik bir çöl olan Borrego Springs’e bir yol gezisi. İngilizce, Almanca ve Hollandaca müzik dinleyerek çöle gittik. Yolda fotoğraf çekmek için durduk ve çöle vardığımızda hava 42ºC idi. Hava çok sıcak olmasına rağmen yine de kısa bir yürüyüş yapmak istiyorduk. 20 dakikalık bir yürüyüşten sonra birkaç kişi için çok fazla olduğu için geri döndük. Dönüş yolculuğunda yarımız uyuyordu, bu yüzden güzel ve sessizdi. Günü iyi bitirmek için gün batımı için Sunset Cliffs’e gittik. Çok eğlenceli bir gün! ”

Camilla – İsveç – EF Münih

“Bir değişikliğe ihtiyacım olduğu için Münih’te Almanca öğrenmek için EF ile yurtdışına çıkmaya karar verdim. Aynı zamanda, Corona salgını da geldi, bu nedenle daha uzun yolculuklar ve sırt çantasıyla seyahat seçenekleri önemli değildi. Almanya’ya gidebileceğim ve sonunda okulumun Almanca’sını hayata geçirebileceğim fikri aklıma geldi.

Daha önceki haliyle kıyaslayamadığım için öğretimin Covid-19’dan etkilenip etkilenmediğini söylemek zor ama çok etkilendiğini düşünmüyorum. Elbette koridorlarda dolaşırken bir yüz maskesi takmamız gerekiyor, ancak sınıftaki yerinize oturduğunuzda (ve birbirimizden yeterince uzaklaştığınızda) maskenizi çıkarabilirsiniz. Ayrıca her yerde el dezenfektanı var. Her sabah okula geldiğimizde ateşimizi de ölçmek zorundayız. Sanırım güvenli hissettiriyor! ”

Tıpkı İsveç’te olduğu gibi, çoğu şey açık, ancak daha fazla mesafe ve bazen de maske gereksinimleri geçerli. Bira bahçelerine gidiyoruz, parklarda takılıyor ve restoranlarda yemek yiyoruz. Zaman zaman müzeleri ziyaret etmek veya geziler yapmak gibi daha fazla “turistik” şeyler yapıyoruz. Münih hakkında o kadar iyi olan şey, Avrupa’da çok merkezi bir konuma sahip olmasıdır. Alpler’e trenle ve bir günlük yürüyüş için bir saat gidebilirsiniz. Trenle birkaç saat daha eklerseniz, Avusturya, İtalya ve diğer birçok ülkeye seyahat edebilirsiniz. Keşfedilecek çok şey var!

EF ile yurt dışında eğitim almanın en iyi yanı, yeni insanları tanımak ve birbirlerinin farklı kültürleri hakkında her şeyi öğrenmek olduğunu söyleyebilirim!

Ücretsiz katalog için tıklayın

Güvenli Eğitim Garantisi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi