GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Vejetaryen ve Vegan Beslenme Dostu 12 Şehir

Vejetaryen ve Vegan Beslenme Dostu 12 Şehir

Emniyet kemerlerinizi takın ve koltuklarınıza yaslanın. Beslenme düzeninizden ödün vermeden seyahat edebileceğiniz şehirlere gidiyoruz! Hızla yayılan vejetaryen ve vegan kültürü bir noktada kendi sektörünü de yarattı diyebiliriz. Birçok restoran vejetaryen diyeti ve vegan diyeti için özel menü oluştururken, sadece vegan beslenme ve vejetaryen beslenmeye kendini adayan yerler de çoğalmaya başladı. Dünyada hangi şehirler bu konuda daha ön planda diye merak ediyorsanız sizin için vejetaryen ve vegan beslenme dostu 12 tane şehri aşağıda listeledik.

LONDRA, BİRLEŞİK KRALLIK

Hayvan haklarını savunan en aktivist şehir olarak bilinen Londra’da vejetaryen ve vegan beslenme dostu yerler fazlasıyla mevcut. Marketler kendi markalarını bastıkları ürünler bile satıyor. Tesco’dan Aldi’ye kadar pek çok süpermarkette vegan ürünleri bulabiliyorsunuz. Dünyanın ilk vegan tavuk dükkanı “Temple of Hackney” de mutlaka uğramanız gereken yerlerden. Seitan kullanarak yaptıkları hamburgerlerden kızarmış tavuğa kadar bol seçeneğiniz var. Tabii glüten oranı çok yüksek olduğu için çölyak hastalarının yememesi gerektiğinin uyarısını da yapalım. Diğer birçok restoranda da kızarmış peynir burgerden sebzeli tapas’lara kadar vejetaryen menüler bulabilirsiniz.

BERLİN, ALMANYA

“Schivelbeiner Strasse”, bir diğer adıyla “Vegan Caddesi” ile oldukça ilgi gören Berlin de bu listede başı çekiyor. Kafeler, restoranlar ve kıyafet dükkanlarıyla dolu olan bu caddede yalnızca vejetaryen ve vegan ürünler mevcut, hayvansal ürün kullanılan hiçbir şey bulunmuyor. Lokal yemek kültürü oldukça çeşitli olan Berlin genellikle sosis ve şnitzel ile anılıyor olsa da aslında daha fazlasını sunuyor. Prenzlauer Berg mahallesinde pek çok vegan ürün bulabilirsiniz. Arkadaşlarınız hamburger yerken siz de vejetaryen burgerinizin tadını çıkarabilirsiniz. Market olarak ise “Veganz” en ünlüsü.

NEW YORK CITY, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

2017’deki bir araştırma ABD’de vejetaryen ve veganlara en uygun şehir olarak New York City’i seçti. Soya fasulyesinden yapılan sandviçlerden vegan pizzalara, soslu sebze yemeklerinden glütensiz ve vegan tatlılara kadar sınırsız vegan kahvaltı ve vegan yemek seçeneği bulabiliyorsunuz. Blossom Vegan ve Chalk Point Kitchen en bilinen restoranlar arasında yer alıyor. Kısacası yolunuz buraya düşünce gönül rahatlığıyla vejetaryen ve vegan beslenme yapabileceksiniz. Sonuçta ABD’ye fırsatlar ülkesi diye boşuna demiyorlar!

PORTLAND, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Oregon eyaletinde yer alan Portland, 2016’da PETA tarafından bir numaralı vegan merkez olarak seçildi. New York City kadar bilinmese de aslında tam anlamıyla vegan bir şehir. Barbekü ürünlerinden hamur tatlılarına kadar geniş bir vejetaryen ve vegan beslenme menüsü sunan Portland ayrıca “vegan dans kulübü” gibi ilgi çekici yerlere de sahip. Maxwell Bar gibi lokasyonlarda vegan kokteylinizi yudumladıktan sonra vegan çikolata için Missionary Chocolates dükkanına gidebilir ya da vegan dövmeci Scapegoat Tattoo’ya gidip bir vegan dövme sahibi olabilirsiniz. Özetle, “Ne yiyebilirim bugün?” sorunuza her gün farklı yanıtlar verebileceğiniz yiyecekler için Portland sizi bekliyor.

TEL AVIV, İSRAİL

Kulağa sürpriz bir seçim gibi gelebilir, ama yapılan araştırmalara göre nüfusunda oldukça fazla vejetaryen barındıran bir şehir burası. Baktığınız her köşe başında falafel yiyebileceğiniz yerler göreceksiniz ve et içermeyen dönerci dükkanları da muhtemelen epey ilginizi çekecek. Resmi kayıtlara geçmemiş olsa da vegan gezginler için en iyi şehir olarak belirlenmiş İsrail’in kalbinin attığı yer Tel Aviv. Vejetaryen restoranları arasında ise en ünlü olanı Anastasia. Vegan diyeti veya vejetaryen diyeti yapıyorsanız Tel Aviv sizin için doğru adres olacak.

LOS ANGELES, ABD

İlk akla gelen konu Hollywood ünlüleri olabilir ama aslında vejetaryen ve vegan beslenme meraklıları için de ufak bir cennet olduğu gerçeğini göz ardı etmeyelim. Ağzınızın sularını akıtacak vegan peynir ve vegan kek ile yapılmış vegan tatlılardan üst seviye gurme vegan restoranlara kadar seçeneğiniz bol ve iştah açıcı! Little Pine Restaurant, Crossroads Kitchen ve Sage Vegan Bistro ise en bilinen yerleri. Tam sosyal medyada paylaşmaya uygun güzel sunumları olan tatlı vegan yemekler için Donut Friend’e uğramayı da unutmayın.

AMSTERDAM, HOLLANDA

Pek çok farklı yemek seçeneğine erişebileceğiniz bir yer olan Amsterdam’da en ünlü yerlerden biri Jacketz. Kumpir seviyorsanız ve farklı şeyler denemek istiyorsanız pancarlı kumpir denemenizi tavsiye ederiz. Pluk Amsterdam da sosyal medya paylaşımlarınızı renklendirecek cinsten bir yer. Vegan ve vejetaryen yemek seçenekleri bol olan bu yerden fotoğraf paylaşmadan ayrılan kimse neredeyse yok. The Avocado Show isimli kafede de her şeyin avokado ile yapıldığı geniş bir menüyü deneyimleyebilirsiniz.

PARİS, FRANSA

Özellikle tatlılarıyla meşhur olan Paris, vegan ve vejetaryenleri de unutmuyor. 45’ten fazla vegan restoranı ve pek çok vejetaryen ürün seçeneği ile burada hem karnınız hem gözünüz doyacak. Hank Burger’e mutlaka uğramalısınız, aksi takdirde bu lezzeti kaçırdığınıza pişman olabilirsiniz. Ayrıca “Smmmile” ismiyle bilinen bir vegan festivali düzenlediklerini de belirtelim. Böylece vegan olmanın sadece bir beslenme tarzı değil, aynı zamanda yaşam tarzı olduğunu da kanıtlamış oluyoruz!

SİNGAPUR, SİNGAPUR

Sadece Avrupa ya da Amerika’da değil, Asya’da da vegan beslenme dostu yerler bulabilirsiniz. Mesela ülkesiyle aynı ismi taşıyan Singapur’da 4 katlı olan Fortune Centre kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir yer. PETA’nın listesine defalarca girmiş olan Singapur adeta bir vegan ve vejetaryen cenneti. Vegan tarifler ilginizi çekiyorsa buraya uğramadan Singapur’dan ayrılmayın. Vegan burgerlerin çok tercih edildiği bu şehirde aynı zamanda şık kafelere giderek geniş menülerin de tadını çıkarmanız mümkün.

[

](https://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/07/Vegan-tatlıları.png)

TURİN (TORİNO), İTALYA

İtalya denince ilk akla gelen harika tatlıları ve ünü kıtaları aşan hamur işi yiyecekleri geliyor. İstediğiniz içerikte bir vegan ziyafeti bulmanın zor olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Turin’de Coox’a ya da Il Gusto di Carmilla’ya giderek klasik İtalyan lezzetlerini vegan ve vejetaryen tarifleriyle denemeniz mümkün. Öğle vakti soya ya da badem sütlü dondurmanızı zevkle yerken akşam da vegan peynirli pizza ile karnınızı doyurabilirsiniz.

MUMBAİ, HİNDİSTAN

Belki de dünyanın en büyük vejetaryen nüfusuna sahip olan Mumbai, vegan seçeneklerle de göz dolduruyor. Kabak ve mısır içeren bir sürü lezzet deneyebilir, egzotik lezzetlerin vejetaryen ve vegan tarifleri ile hazırlanmış hallerini sipariş verebilirsiniz. Yol üstünde tezgahlarda da vejetaryen pek çok atıştırmalık bulabiliyorsunuz. Yalnız genelde lakto-vejetaryen (süt tüketip et tüketmeyenler) oldukları için veganların tükettikleri şeylere biraz dikkat etmeleri gerekebilir.

ROMA, İTALYA

Otantik birçok mutfağa ev sahipliği yapan Roma, sadece yemeklerini denemek için bile gidilen bir şehir. Focaccio ekmeğinden pasta pomodoro olarak geçen domates soslu makarnasına kadar pek çok vegan ve vejetaryen lezzet bulabiliyorsunuz. Sebzeyi de çok tüketen bir ülke olduğu için klasik lezzetler tercih edip üzerine sebze ekleterek harika vejetaryen tarifler elde edebilirsiniz. Breaking Bread Bistro ise veganlar arasında en popüler olan merkezlerden.

Vegan ve vejetaryenliğin tadını yurt dışında çıkarın!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi