GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yurtdışında Uzun Süre Eğitim Almanın 10 Faydası

Yurtdışında Uzun Süre Eğitim Almanın 10 Faydası

Yurtdışında yeni bir dil öğrenmek kendine yapabileceğin en büyük iyiliklerdendir herhalde! Zekanı keskinleştirecek, özgüven kazandıracak ve kariyerinde seni çok daha ilerilere taşıyacaktır. İkinci bir dili ana dilin gibi konuşmak elbette kolay değil. Ancak, ne kadar çok çabalarsan ve dili ne kadar çeşitli kullanırsan, başarmaya o kadar yaklaşırsın.

İşte uzun süre yurtdışında okumak için en önemli 10 neden:

1. Akıcılıkla iletişim kurabileceksin.

Bu sır değil. Yurtdışında ne kadar uzun süre okursan ve vakit geçirirsen, o kadar akıcı konuşursun. Derslerle ve günlük hayatta kuracağın ilişkilerle (yurtdışında olduğun her gün yapacağın gibi),  dile yatkınlığın ve kendine güvenin inanılmaz artacak.

2. Kariyerine büyük katkısı olacak.

İstediğin mezuna danışabilirsin. Hepsi sana aynı şeyi söyleyecektir. Dışarıda rekabete dayalı bir dünya var. Herkes CV’sinin dikkat çekici olması için çalışıyor. Özgeçmişine akıcı dil kullanma yeteneğini eklemek hayalindeki kariyere ulaşmanın ilk adımı olmalı. İki dilli olmanın yanı sıra, yurtdışında geçirdiğin süre şirketlerin aradığı kültürel becerileri de geliştirmene fırsat sağlayacak.

3. Yerel jargonu öğreneceksin.

Bir dili öğrenmekle onu gerçekten yaşamak arasında büyük bir fark var. Başka bir ülkede uzun bir süre geçirdiğinde, oraya özgü esprileri, yerel deyimleri öğrenebilirsin ve daha orijinal bir aksana kavuşursun. Yerliler gibi konuşmayı, satır aralarını okumayı, o kültürün vücut dilini ve jestlerini çözmeyi öğreneceksin. Gündelik dili ne kadar çok öğrenirsen, yeni evinle bağın da o kadar kuvvetli olur.

4. Yepyeni bir yaşam tarzıyla tanışacaksın.

Yurtdışında bir-iki hafta geçirmek, sana o kültüre dair sadece ufak bir fikir verir. Ancak, uzun süre kaldığında, gideceğin yerin kültürünü tamamen öğrenebilirsin. Evden uzakta, yeni evini her yönüyle keşfettikçe, dünyaya başka bir gözle de bakılabileceğini öğreneceksin. Bir kaç haftalığına yurtdışına gittiğinde, favori kafendeki çalışanlar adını ve sabahları ne sipariş ettiğini tam ezberlemeye başlarken ülkene geri dönmek zorunda kalırsın. Uzun dönem gittiğinde ise en iyi kahve yapan yeri bulmaya vaktin olacak ve yağmurlu dizi akşamlarında pizzayı nereden söyleyeceğini, aşırı havalı pazar kahvaltısına rezervasyon yaptırmak için kimi arayacağını çok iyi bilirsin.

5. Keşif için çok daha fazla vaktin olacak.

Seyahat listesine gidilecek yerleri ve yapılacak aktiviteleri not etmek, yurtdışında birkaç haftadan fazla kalanlar için çok daha kolay. Hafta sonu seyahatlerinde ayıracağın zaman ve keşfedilecek yerler sınırlı sonuçta. Uzun süreli gittiğindeyse iki dönem arasındaki tatili de değerlendirebilirsin, yani kısacası şehri keşfetmek için oldukça fazla vaktin olur. Bu aynı zamanda ailenin ve arkadaşlarının seni görmeye de gelebileceği anlamına geliyor – orayı avcunun içi gibi bilen biri olarak onları gezdirebilirsin!

6. Kendine daha çok güveneceksin.

Yurtdışında okuduğunda kendini geliştirdiğin tek alan iletişim becerilerin olmayacak. Evden uzak olmanın en büyük faydalarından biri de kendine olan güvenini arttırması. Farklı bir kültürde yaşamak, yeni arkadaşlıklar kurmak  ve bütçe hesap-kitabı yapmak… Bunların hepsi seni özgüvenli ve bağımsız bir gezgin yapacak beceriler.

7. Geleceğin çok daha parlak geçecek.

Uzun dönemli programlar, seçtiğin mesleği tatma esnekliğini da sağlayacak. Çoğu ders, staj ve özel ilgi dersleri sayesinde, dil becerilerini test etme şansı bulacaksın. Bir yandan CV’ne eklemek üzere kritik uluslararası iş deneyimi kazanırken, bir yandan da gerçek bir sektör deneyimi edinmiş olacaksın.

8. Dil seviyeni belgeleyeceksin.

Üniversite ve işverenler dil seviyeni resmi olarak belgelemeni isteyecektir. Uzun süre yurtdışında kalarak, uluslararası tanınan dil sınavlarını çözmeye vaktin olacak, ki bu sınavlar da gelecekteki akademi ve kariyer hedeflerine ulaşmanı sağlayacak.

9. Süper Zeki Olacaksın

Dil öğrenmek seni daha zeki, daha anlayışlı yapar; bu bir gerçek. Problem çözme, çok yönlü çalışma ve karar alma… Zihnin daha çevik hale geldikçe bunların hepsi daha da kolaylaşacak senin için. Zihinsel süreçlerde daha da iyi olacaksın.

10. Ana Dilini de Geliştireceksin

Dil öğrenenler ana dillerinde de daha becerikli olurlar. Dil öğrenirken, bilinçli ya da bilinçsiz olarak, hem öğrendiğin dilin hem de anadilinin yapılarına kafa yorarsın. Böylece her iki dildeki becerilerini geliştirmiş olursun.

EF ile Yurtdışında 6-9-11 Aylık Programlara Katılın!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi