GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sonbahar Tatili için 6 Şehir Kaçamağı

Sonbahar Tatili için 6 Şehir Kaçamağı

Sonbahar tatili size ilaç gibi gelecek. Yaz bitti diye üzülüyor, teninizin yaz anılarınızdan daha hızlı solacağından mı endişeleniyorsunuz? Korkmanıza gerek yok, çünkü sonbahar yeni bir şehir keşfine çıkmak için mükemmel bir mevsimdir. Yerel halkın işine gücüne döndüğü (merhaba ofis! merhaba okul!) bu mevsimde fiyatlar, kalabalıklar ve hava sıcaklıkları pek çok popüler adres için düşüşe geçer.
Karşınızda yaz sonu travmasına birebir -ve elbette bu seçenekler ile sınırlanamayacak olan- destinasyonlar ile hazırladığımız sonbahar tatili şehir kaçamakları listesi:

1. Paris

Paris her zaman iyi bir fikirdir” – Audrey Hepburn
Paris’e Işıklar Şehri (La Ville Lumière) denmesinin sebebi yalnızca Aydınlanma Çağı’na önderlik etmesi değil, aynı zamanda şehrin sokak ve bulvarlarının büyüleyici bir şekilde ışıklandırılarak dünyanın en romantik şehirlerinden biri haline getirilmesidir. Sonbahar ise bu ışıkların tadını çıkarmak için en doğru zaman dilimidir. Değer verdiğiniz birini buraya götürerek Montmartre’daki Sacre Coeur gözlem güvertesinden Paris’e doymaya ne dersiniz? Merkezi Eyfel Kulesi olan şehrin en iyi manzaralarından birine ev sahipliği yapan bu platform size sonbahar tatili boyunca sınırsız bir romantizm vadediyor.

2. Roma

Roma’dayken Romalılar gibi yapın” – Atasözü
Roma’daki yerli kültür, özellikle sonbahar ayında yemek üzerine yoğunlaşır. Porçini mantarı, trüf mantarı, üzüm ve zeytin her trattoria’dan (İtalyan usülü salaş restoran) damlarken kendinizi İtalya’nın başkentinde kaybetmelisiniz. Roma’nın tarihi merkezi yiyecek pazarları ile doludur, bunların en iyilerinden birisi ise Campo de’ Fiori’dir. Burada geleneksel Roma mutfağında yer alan enginar, kestane ve balkabağı gibi sezonsal ürünleri bulabilirsiniz.

3. Londra

Londra’dan sıkılan insan hayattan sıkılmış demektir” – Samuel Johnson
Yaprakları dökülmeye başlayıp havalar sıcaklıklar da düşünce yapılacak en iyi şey nedir? Sürükleyici bir kitap ile yorganı üzerinize çekip sıcak bir fincan çay veya sıcak çikolata ile çöreğin tadını çıkarmaktadır. Peki bunu yapabileceğiniz en iyi yer neresidir? Cevabı elbette Londra! Büyük Britanya’nın merkezi bu şehir “Afternoon Tea” adı verilen görkemli öğleden sonrası çayı geleneği ile eş anlamlı hale gelmiştir. Planlamanızı daha da kolaylaştırmak adına sizlere Londra’nın görülmesi gereken yerlerini derledik.

4. New York

New York’ta güz neden bu kadar davetkar görünür?” – Vernon Duke
Havalar soğurken New York’un kültür mizanseni tonlarca Broadway gösterisi ve sayısız konser seçenekleri ile ısınmaya başlar. Leziz yemekler, muhteşem alışveriş fırsatları ve dünyada eşine rastlanmaz gece hayatından bahsetmemize gerek dahi yok sanırım. Şehrin uyumayan temposundan sıkıldınız mı? Kısa bir tren yolculuğu ile şehir dışına çıkın ve mavi gökyüzü, tertemiz hava ve kırmızı, sarı, turuncu ve altın renklerle süslenmiş manzaraların keyfini sürün. Bir pazara uğrayıp elma toplayın ya da daha iyisi toplama işini bir başkasına bırakın ve kendinize bir ünlü Amerikan elmalı turtası sipariş edin!

5. Toronto

Toronto evdir ve evi hiçbir şey yenemez” – Ellen Wong
Dökülen yaprakların oluşturduğu muazzam şöleni izlemek için Kuzey New York’tan daha iyi bir adres arıyorsanız Kanada (bayrağında bile yaprak olan bir ülke!) sınırının hemen kuzeyine yolculuk edin. Ontario Gölü’nün kıyısında konumlanmış Toronto, tırmanma veya uzun yürüyüşler için ideal olan gösterişli parklar ile doludur. Eğer tüm bu olağanüstü yeşillik doğa tutkunuzu tatmin etmiyorsa, arabayla 90 dakika uzaklıktaki Niagara Şelalesi’ni deneyin…

6. Sydney

Hayal kurmayı kaybetmiş olanlar kendileri kayıptırlar” – Avustralyalı Aborjin atasözü
Eğer yazın bitmiş olmasını gerçekten kaldıramıyorsanız ve bronz teninizin üzerine biraz daha koymak niyetindeyseniz dünyanın diğer ucuna, ilkbaharın son sürat devam ettiği ve yaz mevsiminin göz kırptığı Sydney’e gidin. Sörf tahtanızı alın, şehrin size sunduğu güzelliklerin (ve lezzetlerin) tadını çıkarmak için birkaç gün (ya da hafta) geçirin ve hatta orta Avustralya’yı keşfetmek adına arkadaşlarınızla bir araba yolculuğu planlayın.

[

](https://www.ef.com.tr/blog/wp-content/uploads/sites/7/2018/09/Seulde-sonbahar-tatili.png)

7. Bonus: Seul

Sonbahar tatili için aklınıza gelecek ilk destinasyon Seul olmayabilir. Bizse kalıpları kırmanız adına Güney Kore’nin bu zarif merkezinin ne denli unutulmaz anılara gebe olacağını dile getirmek istiyoruz. Yaz sıcaklarının yerini bıraktığı 19-20 civarında gezen ortalama dereceler, Eylül-Ekim-Kasım aylarını Seul için en cazip zaman dilimi haline getiriyor. Büyüleyici bir mistik kültür ve göz ziyafeti sunan renk spektrumu ile K-pop’un kalbinin attığı yere uçmanızın tam vakti.

Unutulmaz bir sonbahar için EF ile yurtdışına gidin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi