GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sizi Yurtdışına Çıkaracak 8 Harika Yol

Sizi Yurtdışına Çıkaracak 8 Harika Yol

Yurtdışına çıkmayı ama çıkıp da ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü? İster yeni mezun olmuş olun, isterse yaz tatilinizi doldurmayı planlayın veya sadece günlük stresten uzaklaşmak isteyin. Herkesin kendisine en uygun seçeneği bulabilmesi için bu listeyi hazırladık.

Klasiklerden- Yurtdışında dil kursu

Hep gitmek istediğiniz ülkenin dilini o ülkede öğrenmek ister misiniz? Paris’ten Londra’ya, Barcelona’dan New York’a, burada hiçbir sınır yok. Yurtdışı dil kursları, dünyanın bütün dillerini öğrenebilmeniz için size fırsatlar sunuyor. Ayrıca, pek çok yurtdışı dil kursunu isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilirsiniz. Kurs yoğunluğundan kursun uzunluğuna bütün parametreler sizin emrinizde. Programınıza göre, boş kalan vaktinizde çevrenizi keşfedebilir, yeni arkadaşlarınızla vakit geçirebilir veya TOEFL gibi dil sınavları için çalışabilirsiniz.

Kariyer atılımı- Yurtdışında staj

Yurtdışında yapacağınız bir staj, hayal ettiğiniz kariyere ulaşmak için harika bir başlangıç olacaktır. Eğer gelecek hakkında çok net planlarınız yoksa da bu kendinizi tanımak yolunda atacağınız çok önemli bir adım. Gelecekteki işverenlerinize açık görüşlü ve bağımsız bir kişiliğe sahip olduğunuzu gösterecek bu staj, size çok önemli iş deneyimleri ve dil yetenekleri kazandıracak. Ayrıca, özgüveninizi, yeni arkadaşlarınızı ve networkünüzü de unutmayalım.

Üniversiteye biraz ara- Yurtdışında bir yarıyıl

Üniversite de geçirdiğiniz bir veya iki yıl sonrasında, yurtdışında geçireceğiniz bir dönem hem akademik kariyerinizi hem de CV’nizi renklendirecektir. Okuduğunuz bölüme yönelik dersler almaya devam ederken, farklı bir üniversitede ve ülkedeki hayatı daha iyi keşfetme şansını yakalayacaksınız. Ayrıca çok daha fazla yerli ve uluslararası öğrenciyle tanışmanız da cabası.

Uzun dönem- Yurtdışında eğitim

Uzun dönemler yurtdışında kalmak istiyorsanız, bütün lisans veya yüksek lisans eğitiminiz boyunca yurtdışında kalmayı düşünebilirsiniz. İngiltere’de master programları bir veya iki sene sürmekte(bir genellikle daha yaygın). Alacağınız diplomanın yanında, çok daha iyi bir İngilizce seviyesi ile mezun olacaksınız.

Aile içi- Çocuk bakıcılığı programları

Yeni bir kültürü öğrenmek ve benimsemek için yerli bir aileyle yaşayabilir ve onların çocuklarıyla ilgilenebilirsiniz. Önkoşulu ise 18-26 yaşında olmak ve daha önce bebek bakıcılığı konusunda veya anaokulu öğretmenliğinde tecrübeniz olduğunu göstermek. Bu program, eğitim alanında bir kariyer düşünüyorsanız inanılmaz faydalı olacaktır. Ayrıca, yurtdışında vakit geçirmek için büyük meblağlar ayırmanız gerekmeyecek çünkü genellikle, kalacak yer ve yemekler aile tarafından karşılanmakta.

Macera dolu rota- Work & Travel

Eğer bir maceraperestseniz, yurtdışında sezunluk ve geçici bir işe girmek tam size göre. Bu bir ülkeyi keşfetmek için icat edilmiş en orijinal ve heyecan verici yollardan biridir. Ancak, biraz planlama ve esneklik şart. Bir hostelde veya karavanda yaşarken, tarlada, kafede veya ofis asistanı olarak çalışmak herkesin seveceği işler değil. Ancak bu işlerle yerel kültürün içine tamamen girebilecek ve işinizi beğenmezseniz başka bir şehre taşınabileceksiniz.

Dönemsel geziler- Yaz okulları

Yaz okulları başka ülkelerdeki üniversite hayatının tadına bakmak için muhteşem bir yol. Yaz tatilinizi yurtdışında dersler almak, yeni arkadaşlar edinmek ve yepyeni bir ülkeyi keşfetmek için kullanabilirsiniz. Yaz okulları “smart vacation”’a çıkmak için harika bir yol (Smart Vacation: Pek çok yeni şey öğrendiğiniz ama aynı zamanda geziler ve etkinlikler için de bolca vakit bulabileceğiniz bir kurs türü)

Değişim yaratın- Gönüllü çalışma

Dünyayı keşfederken güzel işlere dâhil olmak istiyorsanız, gönüllülüğü de mutlaka düşünmelisiniz. Deneyimleriniz veya eğitiminiz ne olursa olsun, dünyada yeteneklerinize ve bağlılığınıza ihtiyacınız olan pek çok organizasyon bulabilirsiniz. Bir iyiliğin parçası olurken, kendiniz, gittiğiniz ülkenin kültürü ve dili hakkında da bilginizi genişleteceksiniz.

Yurtdışını EF ile keşfedin.Detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi