GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Profesyonelce Valiz Hazırlama – Sık Seyahat Edenlerden İpuçları

Profesyonelce Valiz Hazırlama – Sık Seyahat Edenlerden İpuçları

Valiz hazırlama sizi de yoran bir süreç mi? Çaresiz bir şekilde havaalanına gitmeden sadece saatler önce rastgele kıyafetleri valize doldururdunuz mu hiç? Üzerine birkaç hafta düşünerek yanınıza ne alacağınıza ve kombinlerinize karar verseniz daha iyi olmaz mı? Valiz hazırlama yurt dışına seyahate çıkmanın yanı sıra özellikle dil eğitimine giderken de üzerine düşünmeniz gereken bir olay.

Evet, valiz hazırlama sinir bozucu olabilir, saçınızı yolmak isteyebilirsiniz veya ter içinde kalabilirsiniz. Özellikle de bunu çok sık yapıyorsanız gergin olabilirsiniz ancak böyle olması gerekmiyor. EF‘in en deneyimli gezginlerinden valiz hazırlama ipuçlarını öğrendik ve bu bilgiler sizi bir sonraki seviyeye taşıyacak. Kısa sürede profesyonel gezgin olacaksınız!

1. Tom: Hafif hazırlayın

Ne zaman uçtuğunuzdan bağımsız olarak bir gece öncesinde valizinizi hazırlayın ve en önemlisi valizinizi hafif hazırlayın. Bütün dolabınızda vakit harcamaktansa gerçekten çok giydiğiniz kıyafetleri seçerek tüm süreci kolaylaştırabilirsiniz. Bir şey mi unuttunuz? Stres yapmanıza gerek yok, birçok şeyi seyahate gittiğiniz yerde de bulabileceğinizi unutmayın (ek olarak eve götürebileceğiniz yepyeni bir montunuz/şapkanız/harika bir çift çizmeniz de olacak!)

2. Narae: Kıvırın, kıvırın ve daha çok kıvırın

Sadece küçük bir valiz ile seyahat etmeyi deneyin ve kıyafetlerinizi katlamak yerine kıvırarak koymayı deneyin. Daha az alan kaplamış olursunuz ve kırışmayı önlersiniz. Takılarınız ve diş fırçanız gibi küçük parçalı şeyler için plastik eldiven kullanın. Her şeyi ayrı bir şekilde temiz ve düzenli tutar.

3. Lena: Yerli biri gibi duş alın

Hafif valiz hazırlamak ve el valizinizle güvenlikten hızlıca geçebilmek için şampuan şişelerini ve losyonları evde bırakın. Eğer otel bunları size sağlamazsa (veya arkadaşınız paylaşmaya gönüllü değilse) yerel eczaneye veya bir süpermarkete uğrayarak alabilirsiniz.

4. Madeleine: Planlı olun

Valizi dikkatli hazırlayın ve kesinlikle giyeceğiniz şeyleri yanınıza alın. Önce gerekli olan şeylere karar verin. Benimkiler: koşu ayakkabıları, mayo, güneş gözlüğü ve kitap. Sonrasında yapacağınız aktivitelere uygun kıyafetleri seçin ve bir kez kombinlediğiniz parçayı bir daha kullanabilecek misiniz onu düşünün (bir eteği iki farklı bluzla giyemeyeceksiniz yanınıza almanıza hiç gerek yok). Birkaç gün boyunca her şeyi kafanızda tartın ve giymeyeceğinizi bildiğiniz şeyleri yanınıza alma dürtüsüyle savaşın (bu özellikle çantanızın yarısı boş görünürken oldukça zor olabilir!)

5. Kaisa: Yedeğiniz mutlaka olsun

Sadece el valizi ile seyahat etmek daha iyi olsa da, büyük bir valiz hazırlamanız gerekiyorsa mutlaka el valizinizde acil durumda değiştirebilmek için birkaç kıyafet bulundurun. Büyük valiziniz olmadan bir iki gün geçirmeniz gerektiğinde üstünüzü değiştirebilirsiniz böylelikle. Ekstra tüyo: Kirlilerinizi ayırmak için fazladan bir kıyafet poşeti ayırmayı unutmayın!

6. Katya: Önemli şeylerden topuklu ayakkabıya

Her zaman önemli şeyleri kontrol ederek başlayın: pasaportunuzun, kartlarınızın, telefonunuz, telefon şarjınız, kulaklıklarınız, sakız, peçete, yara bandı, makyaj malzemeleri ve ağrı kesicilerin olduğundan emin olduktan sonra favori topuklu ayakkabılarınız gibi diğer şeyleri kontrole geçebilirsiniz. Hangi buluşmaya ya da partiye gitmeniz gerekeceğini bilemezsiniz!

Image by Helga Weber, Flickr / Creative Commons

Valizinizi hazırlayın ve EF ile yola çıkın!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet