GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Korece Nasıl Hızlı Öğrenilir: 5 Adımda Koreceyi Hızlıca Sökmek

Korece Nasıl Hızlı Öğrenilir: 5 Adımda Koreceyi Hızlıca Sökmek

İş hayatına atılırken gelecekte bizi hangi özelliklerin farklı kılacağını tahmin etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Başka kültürleri ve dilleri öğrenmek, toplumsal becerilere ve anlayışlara sahip olmak, şüphesiz ki rekabette sizi öne geçirecek. Korece ufkunuzu genişletmek açısından harika bir seçenek olabilir. Hızlı Korece dil eğitimi almak, müzik endüstrisi ve televizyon programlarının etkisiyle gelişmekte olan Kore kültürünün hızına yetişmenizi sağlayacak. Korece nasıl hızlı öğrenilir birlikte göz atıyoruz.

İşte Koreceyi hızlı öğrenme yolları

Alfabeyi öğrenin

Kore alfabesi, bilinen adıyla Hangul, Asya alfabelerinden en kolayı. Bu etkileyici yazı stili kafa karıştırıcı kombinasyonlara ve eşsiz sözcük gruplarına sahip.

En başta alfabeye ağırlık vermek ilerleyen zamanda işinizi çok daha kolaylaştıracak. Daha kısa sürede okuma yazma öğrenmenize ve Kore’yi gezerken kendi yolunuzu bulmanıza yardımcı olacak.

YouTube üzerinden Hangul alfabesi öğretici videolar izlemenizi ve küçük kartlar yardımıyla onları ezberlemenizi tavsiye ediyoruz.

Büyüleyici Kore sinemasıyla hedefinize bir adım daha yaklaşın

Eğer hala Kore sinemasının çok hızlı geliştiğini ve popülerliğini duymadıysanız bir mağarada yaşıyorsunuz demektir. Örnek olarak, The Handmaiden filmi 2016’da piyasaya sunuldu, evrensel beğeni topladı ve tüm bunlara rağmen yerel gişe sıralamasında yalnızca 88. sırada kendisine yer bulabildi! Buna benzer diğer Kore filmleri: Memories of Murder ve The Host.

Haftada en az 1-2 film izlemenizi ve eğlenmenin yanında dilinize katkı sağlamanızı tavsiye ediyoruz. Geniş film yelpazesinde seçim yapmakta zorluk çekmeyeceksiniz.

K-Pop sizi alıp götürsün

Kore sineması ne kadar Kore kültürünü popülerleştirse de, K-pop müzik tarzı dünyayı kastı kavurdu. Her ne kadar PSY “Gangnam Style” ile dünyayı sallasa da yeni müzik grupları dünyanın her yerinde popülerlik kazandı. En ünlülerinden bazıları: BTS, iKon ve Red Velvet.

K-Pop Kore kültürünün vazgeçilmez bir parçası ve Korece öğrenmek için tavsiye edebileceğimiz zengin bir kaynak.

Yurt dışına çıkın ve yerlilerle tanışın

Bir dili yerlilerle birlikte yaşayarak öğrenmekten başka daha iyi bir yol var mıdır? Kore kültür, tarih ve yemek açısından inanılmaz bir yer. Bunların yanı sıra yerel halk ile devamlı iletişim halinde olarak ve kendinizi rahat hissetmediğiniz durumlara zorlayarak dili hiç düşünmediğiniz kadar hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

En az 2-3 ay kalmanızı ve bir dil okuluna kaydolmanızı tavsiye ediyoruz. Korece gibi zorlu ve egzotik bir dili öğrenmenin en kolay yolu onu yaşayarak öğrenmektir. Neden Kore’de üniversite okumayasınız?

Daha çok televizyon izleyin

Zamanında yaramaz çocukları susturmak için kullanılan bu yöntem, şimdilerde Korece öğrenmenin en etkili yollarından birisi haline geldi. Koreliler drama konusunda özel bir yetenekleri olduğu aşikar; tüm dünyayı peşinde sürükleyen sayısız TV programı da bunun kanıtı.

Kore dizileri kendi dünyanızdan uzaklaşmak ve kelime haznenizi zenginleştirmek için muhteşem bir yol. İşte bizden birkaç öneri: Boys Over Flowers, Master’s Sun, My Love from the Star ve The Heirs.

EF ile hangi dili hızlıca öğrenmek istersiniz?10 dilden birini seç!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi