GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizcenizi geliştirerek evde vaktinizi verimli geçirin!

İngilizcenizi geliştirerek evde vaktinizi verimli geçirin!

Evde verimli vakit geçirmenin en iyi yollarından biri koltuğunuzdan kalkmadan İngilizce öğrenmek olabilir. Teknoloji çağında yaşamanın avantajları saymakla bitmez. Söz konusu özelikle İngilizce öğrenmek olunca artık o ağır kitapları taşıyıp, kütüphane kütüphane gezmeye gerek bile kalmadı. Kolay bir şekilde evinizden İngilizce öğrenebilir ve kendinizi uluslararası geleceğinize hazırlayabilirsiniz. Koltuğunuzdan kalkmadan dil becerilerinizi geliştirmenizi sağlayacak bir liste hazırladık…

  • Podcast dinleyin

İhtiyacınız olan sadece internet ve bir çift kulaklık… Özel ilgi alanınıza göre podcastleri seçebilir, sadece dinleyerek dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz. İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olacak en iyi ücretsiz podcast’leri buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

  • Netflix ile evde pratik yapın

Netflix artık hayatımızın bir parçası… Peki keyifle dizi izlerken İngilizcenizi de geliştirmek harika olmaz mıydı? İngilizce öğrenmek için en iyi 10 diziyi sizler için derledik, buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

  • Kitapları ana dillerinde okuyun

Bugünlerde herkes her gün telefonlarında olabilir, ancak gerçek bir kitap okumanın verdiği haz hiçbir şeyin yerini tutmaz. Evde kaldığımız bu günlerde İngiliz edebiyatı klasiklerini okumak için en doğru zaman. Ana dilinde bir kitap okumak, kitabı yepyeni gözlerle görmenizi sağlar ve kelime dağarcınızı maksimum seviyede geliştirir. İşte İngilizce öğrenmek için en iyi 10 kitabı sizler için derledik, buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

  • Şarkı dinleyerek İngilizcenizi geliştirin

Şimdi dinlediğin şarkıları sözlerini açıp eşlik etme zamanı! Belki de önceden dinlediğin şarkıları anlamaya başladıkça çok sevmeye başlayacaksın. Şarkı dinleyerek İngilizcenizi keyifli bir şekilde geliştirin. Bilmediğiniz kelimeleri not almayı unutmayın!

  • Her gün yeni kelimeler öğrenin

Telaffuz ve gramer ile birlikte, İngilizce öğrenenler için en önemli konulardan biri de kelime bilgisidir. Her gün yeni kelimeler öğrenerek kelime dağarcığınızı zenginleştirmeye çalışın. İngilizce’de en çok kullanılan kelimeleri ve sıklıkla karıştırılan kelimeleri, aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte telaffuz pratiği yapın.

Daha fazla derse ihtiyacınız mı var? Koltuğunuzdan kalkmadan 2000 saat interaktif dersin bulunduğu EF English Live platformuna buraya tıklayarak kaydolun. Kişiselleştirilmiş kurs seçenekleri ile koltuğunuzdan kalkmadan İngilizcenizi maksimum seviyede ilerletin. 1 ay boyunca ücretsiz EF English Live platformuna kaydolmak için buraya tıklayın.

EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet