GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 5 Podcast

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 5 Podcast

İngilizce öğrenmek için neler yapabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Dijital bir dünyada yaşamanın birçok avantajı var; özellikle de iş kedi videoları izlemeye ve İngilizce öğrenmeye gelince. İngilizce gramer bilgileri ile dolu kalın kitapları oradan oraya taşıdığımız günler geride kaldı. Onların yerine artık İngilizceni bir tuşla geliştirebileceğin ‘podcast’ (internette hazırlanan ya da sonradan internete kopyalanan yayın) gibi programlar aldı. İş veya okula gelip giderken ya da spor salonunda dinleyebileceğin bu yayınlar, İngilizce öğrenirken çok iyi bir tamamlayıcı görevi görürken sana yepyeni kelime bilgisi de kazandırır. Bir yerden başlaman için, her seviyede İngilizce öğrenen kişiler için uygun olan en iyi beş postcast yayınını listeledik. Şimdiden iyi dinlemeler!

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ İÇİN İNGİLİZCE KAYNAKLAR

Learn English
British Council tarafından hazırlanan Learn English ile başlayalım. Müzakereler üzerine kurulu olan bölümler günlük hayattan kelime ve durumları kapsıyor. Daha da güzeli, “Learn English” birçok destekleyici öğeyi de ücretsiz sunuyor. Her bölümün sözlü yazı çözümünü indirebileceğin gibi, kısa quizler de çözerek yeni öğrendiğin kelimeleri test edebilirsin. Yeni kelimeleri kalıcı bir şekilde öğrenmek ve ışık hızında ilerleme göstermek için bundan daha iyi bir yol ne olabilir ki?

**Voice of America (VOA)**Popüler ve ilginç konuları dinleyerek İngilizceni ilerletmek ister misin? Öyleyse Voice of America: Learning English tam sana göre. Yavaştan normal hıza kadar bu yayınlar, farklı sesli yayın içerikler sunmaktadır. Ayrıca her program farklı bir ilgi alanını ele almaktadır. “American Mosaic” programı, Amerika’daki popüler kültürü, yeni çıkan filmleri ele alırken, tarihle ilgilenen kişiler için de Amerika tarihini işleyen “The Making of a Nation” yayını güzel bir seçenek sunmaktadır. Yayın konuları bunlarla sınırlı değil, bilimden, dil bilimine kadar birçok alternatif konu bulman mümkün. Yani, sadece İngilizce öğrenmekle kalmayacak, yayınları dinledikten sonra da oldukça bilgili de olacaksın!

ORTA SEVİYE İÇİN İNGİLİZCE KAYNAKLAR

6 Minute EnglishHazırladığı 6 Minute English podcast yayını ile BBC, İngilizce öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmiştir. Günlük durumları anlatan bölümler, Nick ve Alice arasında geçen konuşmalar üzerine kurulmuştur. Oldukça komik bir şekilde işlenen bölümlerde ilginç İngiliz espri anlayışını yansıtan sorular da duyman mümkün; böylelikle hikayenin içine girip İngilizce öğrendiğini bile unutabilirsin. Ayrıca, her bölümün yazılı metnini ve yeni kelimeler listesini tanımları ile birlikte indirebilirsin.

Podcasts in EnglishPodcasts in English her seviyede sunduğu çok çeşitli yayınla oldukça dikkat çekici bir kaynak. Daha da güzeli, bölümlerin süresi oldukça kısa, çoğu 5 dakikanın altında; özellikle zaman kısıtı olan kişiler için harika bir seçenek. “Dünya kupası hakkında 10 unutulmaz gerçek”, “ahşap kaplama” gibi ilginç ve değişik içerikler sunarak, dinleyenler için besleyici bir alternatif olmaktadır.

İLERİ SEVİYE İÇİN İNGİLİZCE KAYNAK

The English We SpeakThe English We Speak ile BBC, bir dilde uzmanlaşmanın nihai noktalarından biri olan deyim ve özel ifadelere odaklanmaktadır. İki kişi arasında basit bir konuşmaya dayalı bölümlerde her hafta eğlenceli ve popüler bir deyim seçilerek, bu deyim etrafında konuşma sürdürülmektedir. Benim en sevdiğim bölümler arasında “eye candy” (hoş/çekici kişi) ve “sweet tooth” (tatlı yemeyi seven kişi) gibi deyimlerin ele alındığı bölümler yer almaktadır. En güzel yanı ise, deyimleri kullanımına uygun örnekler çerçevesinde duyacağın için yeni kalıpları çok daha iyi bir şekilde öğrenip, bu sayede İngilizceni daha mükemmel hale getirebilirsin.

EF ile Şimdi İngilizce Öğren!Daha Detaylı Bilgi Alın!
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi