GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Türkiye’nin İngilizce Seviyesi Neden Önemli?

Türkiye’nin İngilizce Seviyesi Neden Önemli?

İngilizce sadece geleceğin kariyer anahtarı veya bireylere, global ve birbirine bağlı dünyaya erişim imkanı sağlayan bir araç olduğu için önemli değildir. Aynı zamanda, ulusal ve bölgesel boyutlarda da önemlidir; çünkü bir ülkedeki İngilizce seviyesi o ülkenin ekonomik rekabet gücü ve gelecek yatırımları hakkında da önemli ipuçları verir. 80 ülke genelinde bir milyonun üstünde yetişkin tarafından yapılan test verilerine dayanarak, EF Education First tarafından hazırlanan 2019 İngilizce Yeterlilik Endeksi (English Proficiency Index)- EF EPI, sadece ülkeleri İngilizce seviyelerine göre sıralama yapıp karşılaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda İngilizce seviyesi ile ekonomik refah, yaşam süresi, internete bağlanırlık gibi konular arasındaki ilişkiyi de ortaya çıkarıyor.

Bu ilişkilerden bazılarının sonuçları diğerlerine göre daha net olmakla birlikte, temelde yüksek İngilizce seviyesinin şimdi ve gelecekte pozitif ekonomik gelişmelere ve ülkelerin global bağlamda ilerlemesine işaret ettiğini söyleyebiliriz. Yüksek dil seviyesi, bir ülkenin gayrisafi milli geliri özelinde dinamik ve gelişmekte olan bir ekonomi için oldukça önem taşımakla birlikte bu ilişki sadece ekonomik boyutlarla da sınırlı kalmıyor.

Aşağıda göreceğiniz bağlantılar resmin tamamını anlatmıyor fakat yine de açık olan bir gerçek var ki, dünyanın neresinde olursanız olun, yüksek İngilizce seviyesi refah, sağlıklı, dünyayla bağlantılı bir geleceğin ayrılmaz bir parçasıdır.

Tüm ülkelerin sıralamasını ve analizleri görmek için, EPI sitesini ziyaret edebilirsiniz: www.ef.com.tr/epi

GELİR

İNOVASYON

BAĞLANIRLIK

DOĞUM ORANLARI

YAŞAM SÜRESİ

Siz de dilinizi EF ile test edin!Dil Testi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi