GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF ile Londra’da Dil Eğitimine Yolculuk

Ankara Barosu ve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesiyim. Avukat olmasaydım, turist rehberi olurdum. En büyük hayalim yelkenli bir tekne ve sevimli bir karavan almak.
EF ile Londra’da Dil Eğitimine Yolculuk

Hukuk eğitimim sonrası, hemen avukatlık mesleğine başlamam nedeniyle yurt dışı eğitim hep içimde bir ukde olarak kalmıştı. EF, yurtdışında dil eğitimi ile bunun kapılarını bana açtı. “Üzerinde Güneş Batmayan İmparatorluk”un başkenti Londra, benim için iyi bir fırsattı.

Bir ay süre ile King’s Cross Residence’ta tek kişilik odada konaklayacaktım.

King’s Cross, “Londra’nın Nişantaşı” olarak adlandıralabilecek bir bölge. İsmini King’s Cross – St Pancras Tren İstasyonu’ndan alan bölge, bundan 10-15 yıl öncesine kadar oldukça bakımsız bir bölge iken, şimdi Londra’nın en gözde adreslerinden birisi olmuş.

Dev bir tren istasyonu, onlarca rezidans, Thames nehrine bağlanan ve Camden Town’a uzanan küçük bir nehir, nehir kenarında dinlenme ve koşu alanları, harika kafeler, küçük parklar ve harika pub’ların olduğu King’s Cross, Londra’nın merkezinde size steril ve keyifli bir yaşam alanı vadediyor. Kolayca odama yerleştim.

King’s Cross Residance’dan, metroya yürüdüğüm 10 dakikalık zaman dilimi, akan giden kent yaşamını ve telaşla işine yetişmeye çalışan birbirinden farklı onlarca insanı gözlemleme şansı verdi bana.

O günlerden kalma bir alışkanlığın kapısını da açtı bana: King’s Cross Residence’ın kata özel mutfağında hazırlanan güzel bir kahve, elde termos, kulakta müzikle yeniden öğrenciliğe dönüş.

Yaşam bir deneyimler bütünüdür. Kendini ifade etmenin, sosyalleşmenin ve gelişmenin en güzel yollarından birisi farklı olanlarla bir arada olmaktır.

Londra; tek sesliliğin değil, farklılıkların adresi.

Benzerlerin toplandığı değil, çoğulculuğun hakim olduğu  dünyanın en önemli başkentlerinden birisi.

Gücü de buradan geliyor belki.

Londra’da silah üreticisi işçilerin takımı iken, bir dünya devine dönüşen Arsenal’in stadı Emirates Stadium‘un girişinde yazdığı gibi “Victory Through Harmony”, yani “Uyumla Zafere Doğru”.  İşte Londra, Fransız futbol profesörü Arsene Wegner’in Arsenal’inin belirttiği gibi uyumla zaferin adresi.

EF Londra’nın merkezi Waterloo İstasyonu’na yakın, tarihi Roupell Street üzerindeki okulu işte bu uyumun bir parçası.

Londra’nın en yüksek binası The Shard’a, yerel pazar Borough Market‘e yürüme mesafesindeki okulum küçük bir kolej havasında.

Güler yüzü ve esprileriyle Hint hocam Arwin Sharma, Çinli konaklama sorumlusu sempatik Shan, İskandinav akademik personel Isa, İtalyan sınıf arkadaşlarım Victoria ve Jessica, meslektaşım Marco, futbol sevdalısı heyecanlı bir Akdenizli Pablo, onlarca Fransız, İspanyol, Alman, Latin, bu çok sesli müziğin birer notasıydı. Hepsi ile tanışmaktan o kadar mutluydum ki.

Bu duygularla başladığım eğitim, okul tarafından neredeyse her gün düzenlenen aktivitelerle aynı zamanda bir şenliğe dönüştü.

Ders kitaplarının arasına sıkışmadan, rengarenk pufların üzerinde başlayan sohbetlerimiz, akşamında keyifli kahkahalara bıraktı yerini.

Herkes kendi yaşamını, kültürünü, inancını, gelecek hayallerini anlattı sırasıyla.

İş yaşamındaki profesyonellerden oluşan sınıfımızda herkes İngilizceyi ana dilin İngilizce olduğu bir ülkede öğrenme şansını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyordu. Haftada 32 saatlik yoğun programın ardından adım adım gezmek, Londra’yı keşfetmek, hatta Londra’da kaybolmak yapılabilecek en güzel şeydi.

Dünyanın en büyük müzelerinden British Museum’dan Tate Modern’e, Wesminister ve Buckingam Sarayı’ndan Big Ben’e, Chelsea’nın stadı Stamford Birdge’den The Shard’a, Camden Town’dan Covent Garden’a, Cafe de Paris’den Tropicana’ya bir ay boyunca mimari, tarihi, sportif, eğlenceli, sanatsal ve estetik olanla buluştum.

Bu buluşmaya, Çin Mahallesi’nde, Borough Market’te, The Shard’ın terasında lezzetli olanı da ekledim.

Üzerinde Güneş Batmayan İmparatoluk’un başkenti Londra, her misafirini sarıp sarmaladığı gibi, eşsiz bir uyumla beni de konuk etti.

İyi ki, EF ile Londra’daydım.

Sırada Malta var.

EF ile kendi hikayenizi yazın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi