GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Berlin Hayatımı Nasıl Değiştirdi?

4 hafta Berlin'e gittim ve dili yerinde yaşayarak öğrendim. Almanya'da Almancamı EF ile geliştirdim, unutulmaz anılar biriktirdim ve bir sürü arkadaş edindim!
EF Berlin Hayatımı Nasıl Değiştirdi?

Merhaba, ben Eda Bektaş. Geçtiğimiz aylarda (ocak ve şubat) EF ile birlikte Berlin’e bir aylığına dil kursuna gittim. Bu bir aylık süreçte yaşadığım tecrübeleri anlatmak istiyorum. Öncelikle ben Almanya’da bir ailenin yanında kaldım. EF Berlin’i tercih edecekseniz, aile yanında kalmayı yurtta kalmaya öneririm çünkü bu sayede Alman ailesiyle ve kültürüyle belli bir süre yaşamış olacaksınız ki bu da size hem hayata karşı hem de kendi kişiliğinize yeni bir bakış açısı katacak. Emin olun ki benim oraya gittiğim halimle döndüğüm halim asla aynı değildi. Farklı şeyler gördüm, tattım ve gezdim. Bunlar da benim gelişmeme, şu anki Eda olmama katkı sağladı diyebilirim. Eğer siz de kendinizi geliştirmek, yurt dışının kapılarını aralamak ve dil becerilerinizi kısa sürede ilerletebilmek istiyorsanız, EF’i tercih edebilirsiniz.

Bunun dışında orada sizin yaş aralığınızda birçok kişi olacak, hem de farklı ülkelerden. Herkes farklı bir kültür, dilleriniz farklı buna rağmen gerçekten de ortak bir noktayı bulup iletişim kuruyorsunuz. Dünyanın her yerinden arkadaşınız oluyor. Mesela ben orada tanıştığım (hatta birlikte Alman ailenin yanında kaldığım) Polonyalı arkadaşımla bu yaz buluşacağım. Böyle fırsatlar elinize geçebilir. Dünya vatandaşı olduğunuzu hissediyorsunuz ve özgüven kazanıyorsunuz. Gerçekten de unutamayacağım bir 1 ay geçirdim EF Education First sayesinde EF Berlin okulunda. Almanca (belki sizin için farklı bir dil) öğrenmek için kesinlikle tavsiye edeceğim bir kurum. Oraya ilk vardığınızda veya daha öncesinde online bir sınav oluyorsunuz. Bu sınav sayesinde kursa başlayacağınız kur belli oluyor, çıkan kur beklediğiniz gibi değilse doğru kurunuzu bulmak için oradaki öğretmenler size yardımcı oluyor. Her kurun 2 kitabı oluyor ve her hafta işlediğiniz ünite ile ilgili küçük sınavlar oluyorsunuz. Bu şekilde de kur atlamaları oluyor. Öğretmenlerin hepsinin Alman olması ve sizin Almancasını bilmeyip İngilizce bile sorduğunuz sorulara Almanca cevap vermeleri sizin dilde ilerlemenizi kolaylaştırıyor. Gerçekten dili, konuşulduğu ülkede öğrenmek çok önemli. Pratik imkanı buluyorsunuz ve bu sayede birçok uluslararası arkadaşlar da ediniyorsunuz.

Bunların dışında EF çok sosyal bir okul; öğrencileri hatta öğretmenleri de kaynaştırmak veya öğrencilerin şehri tanıması adına her hafta farklı güzel aktiviteler yapılıyor. Kampüse gittiğiniz zaman Aktivite Koordinatörleri bu konuda çok yardımcı oluyor. Yani hem geziyorsunuz, hem eğleniyorsunuz, hem de öğreniyorsunuz. Ben Almanca öğrenmek için çok merak ettiğim Berlin şehrini seçtim, hem EF’i hem de Berlin’i kesinlikle öneririm. Bu şehri böyle bir kursla yaşamalısınız.

Deneyimimi size bir video ile de anlatmak isterim:

Berlin'de bizimle Almancanızı geliştirin.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet