GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Chicago’da Kış Mevsimi: Dondurucu Soğukta Yapılacak Aktiviteler

Chicago’da Kış Mevsimi: Dondurucu Soğukta Yapılacak Aktiviteler

Amerika’nın önde gelen şehirlerinden Chicago, tüm yıl boyunca Midwest ruhunu kültürel, serin ve samimi bir hava ile yansıtıyor. Hava ne kadar soğursa soğusun bu şehrin eğlencesini gölgede bırakamaz. Yükselen gökdelenlerden çılgın malzemelerle donatılmış pizzalara, spor müsabakalarından komedi kulüplerine Windy City (Rüzgarlı Şehir) her havada sizi etkilemeye hazır ve nazırdır. Fularınızı alın, eldivenlerinizi giyin ve kış mevsiminin harikalar diyarına sıcak bir “merhaba” deyin. Chicago’da kış mevsimi bir başkadır ve bunun için oldukça geçerli sebeplerimiz var.

1- Homestead Restoranı’na (Homestead Restaurant) uğramayı ihmal etmeyin

Çatı katında yer alan bu güzide mekanda şehri tepeden seyretme şansını bulacaksınız. İçinizi ısıtacak kokteyller, çıtır çıtır yanan açık bir şömine ve onun pırıltılı ışıkları ile keyifli anlara yelken açacaksınız.

2- Millenium Park’ta paten eğlencesine girişin

Millennium Park’ın açık havadaki pistinde buz pateni yapmak eşsiz bir maceradır. Hele bir de kar atıştırıyorsa, film sahnesi güzelliğinde bir deneyim sizi bekliyor demektir. Ücretsiz ders almak istiyorsanız Pazar gününü tercih edin ve erkenden yola çıkarak kendinize bir yer kapın.

3- Field Müzesi’ni (The Field Museum) ziyaret etmeyi unutmayın

Bu ikonik (simgesel) müzeyi mutlaka listenizin başına yazmalısınız. Afrika’nın kalbinde, Kenya’da yer alan yarasa mağaralarından günümüz modern dünyasının derinliklerine kadar uzanan şaşalı sergilere ev sahipliği yapıyor.

4- Bir komedi gösterisinde kendinizden geçin

ComedySportz Theatre ve The Lincoln Lodge gibi şehrin en ünlü komedi kulüplerinden birinde kahkahalar atabilirsiniz.

5- Buz hokeyi maçına giderek yerel takımı destekleyin

Chicago’nun yerel halkı ile birlikte bu popüler sporun bir müsabakasında yer almalısınız. Şehrin takımı Chicago Blackhawks ve Chicago halkıyla iyi anlaşmak istiyorsanız bir Blackhawks taraftarı olmayı deneyebilirsiniz. Maç bitmeden ünlü bol malzemeli pizzadan bir dilim almayı da unutmayın.

Bu kış dünyayı bizimle gezin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi