GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Roma’ya Dair Bilmediğinizi İddia Ettiğimiz 5 Şey

Roma’ya Dair Bilmediğinizi İddia Ettiğimiz 5 Şey

1. KOLEZYUM

Roma’nın en popüler turistik eseri M.S. 72’de inşa edilmiştir. Binlerce insanın ve hayvanın ölümüne neden olan Gladyatör filminden de bildiğimiz acımasız ve gaddar erkeklerin dövüşlerinin gerçekleştiği yerdi. Tahminlere göre  Kuzey Afrika filleri bu gladyatör dövüşlerinde ve savaşlarda kullanıldığı için nesli tükenmiştir. Kolezyum’un 80’i aşkın girişi ve 50.000 seyirci kapasitesi bulunmaktadır.

2. REMUS AND ROMULUS

Remus ve Romulus ikiz kardeşlerin Antik Roma’yı keşfettikleri söylenir. Daha bebekken ailesi tarafından Tiber Nehri’ne bırakılmışlardır. Bir çoban onları bulana dek dişi bir kurt tarafından bakılmışlardır. Yetişkin olduklarında onlara bakan dişi kurtun bulduğu yerde bir şehir kurmaya karar vermişlerdir. İki kardeş kardeş kavga etmiş ve sonunda Romulus Remus’u öldürmüştür. Bu da Romulus’u şehrin tek kurucusu olmasını sağlamıştır. Romulus M.Ö 753 yılında şehre Roma adını vermiştir.

3. VATİKAN

Bazı insanların kafasını karıştırsa da Vatikan Roma’nın bir parçası değildir, hatta İtalya’nın bile bir parçası değil. Roma sınırları içinde bulunan kendi egemenliğine sahip ve dünyanın en küçük ülkesidir. Orada yaşayan yaklaşık 800 kişi ve bu rakamdan daha az vatandaşı bulunmaktadır. Vatandaşlık orada doğmuş olmakla garantili değildir, kişi ülkede yaşamazsa vatandaşlıktan çıkarılabilir. Ayrıca Vatikan’ın müzeleri dünyanın en büyük sanat koleksiyonuna sahiptir.

4. KAPUÇİNO

Cpuchin Kilise Mezarlığı 6 şapel, ve 60 metrelik koridordan oluşup 400 keşişin kemikleriyle dekore edilmiştir. Kapuçino içeceğini hepimiz biliyoruz değil mi? Evet; kapuçino ismini, İtalyanca or_cappuccio_ denen kıyafetleri giyen keşişlerden alır. Ayrıca İtalya’da sürekli içilir ve kahvaltı içeceği olarak kabul edilen kapuçinoyu saat 10.00’dan sonra sipariş etmeni pek önermiyoruz.

5. ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ

İster inan ister inanma alışveriş merkezleri ilk Roma’da çıkmıştır. İlk alışveriş merkezi Romalı İmparator Trajan tarafından inşa edilmiştir. Birkaç kattan oluşan ve yiyecekten baharatlara, kıyafetlere kadar herşeyin bulunduğu 150 dükkana sahipti. Gördüğün gibi Romanın moda, alışveriş ve kumaş kültürü çok köklü bir tarihe sahip.

EF ile Roma'da İtalyanca Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi