GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Parisli Gibi Gezin: Yaz Döneminde Paris İçin 9 İpucu

Parisli Gibi Gezin: Yaz Döneminde Paris İçin 9 İpucu

Paris‘te her mevsimin kendine has bir cazibesi vardır ve yaz mevsimi için de durum böyledir. Yaz döneminde Paris dış mekanlarını keşfetmek, ıssız sokaklarında dolaşmak ve açık hava kafelerinde dinlenmek için en uygun şartları sağlar. Paris’i seven kalbiniz her ne yapmak istiyorsa, vereceğimiz ipuçları geziniz boyunca çok işinize yarayacak.

“Terrasse” keyfi yapın

Yaz döneminde Paris, kafe teraslarında saatlerce dinlenmek demektir. Paris‘te kafelerin etrafını çevreleyen beyaz ve yeşil bistro sandalyelerin klişeleşmiş görüntüsünü kim bilmez ki? İşte etrafı seyredebileceğiniz ve bir şeyler içebileceğiniz etkileyici yerler: canlı Pigalle mahallesinin arka tarafına gizlenmiş Musée de la Vie Romantique avlusu, Lena ve Mimile’nin taş bir duvara tünemiş terası, eğer şanslıysanız şezlong kapabileceğiniz Rosa Bonheur’un terası ve eskimeyen bir klasik olan Canal Saint-Martin’i çevreleyen Chez Prune.

Size en uygun parkı seçin

Sıcaklıklar arttıkça, Parisliler şehrin birçok parkından birine akın ediyor ve piknik için kuruluyor ya da gecenin ilerleyen saatlerine kadar içiyorlar (apéros). Champs de Mars’taki Eyfel Kulesi’nin gölgesinde vakit geçirirler, Jardin des Tuileries’deki Louvre’un arka bahçesinde piknik yapıp, 20. bölgede Paris’in yüksek Buttes Chaumont’undan şehrin manzarasını seyredebilirsiniz. Şehrin doğusunda ya da 5. bölgede, Jardin des Plantes’in botanik bahçesinin renkli sokaklarında yürüyebilirsiniz. Yaz döneminde Paris parkları insanların vazgeçilmezi oluyor.

Petank ustası olun

Gidin ve petank yeteneklerinizi geliştirin! Özetle, petank veya boules, bowlingin Fransız karşılığıdır. Bir beyzbol topu büyüklüğünde çelik topların, sert bir toprağın üzerinde, kokonet denilen bir hedefe doğru yuvarlanması veya atılmasıdır. Hedefe en yakın petank topu olan oyuncu veya takım kazanır. Fransa‘nın güneyinden gelmesine rağmen, bu oyun Paris’te oldukça popülerdir. Parklarda veya boulodromes diye denilen özel alanlarda oynandığını göreceksiniz. Belki de petank oynamak için en etkileyici yer, 5.bölgede (Place Monge metro istasyonu), Rue de Monge’den erişilebilen Gallo-Roma dönemine tarihlenen bir amfitiyatro olan Arènes de Lutèce’de’dir.

Berges de Seine‘e aşık olun

Seine nehrinin kıyıları olan Berges de Seine, Paris‘te yakın zamanda gerçekleştirilen en eğlenceli (ve en iyi) kentsel projelerden biridir. 2013 yılında açılan, trafiğe kapalı olan 2.3 km uzunluğundaki bu yaya yolu Seine’nin sol yakasında, herkesin eğlenebileceği, bir dizi etkinlik yapabileceği halka açık alanlara sahiptir. Hem büyükler için hem de küçük çocuklar için gerçek bir oyun alanı sunar. Bisiklet kiralayarak Musée d’Orsay’dan Pont de l’Alma’ya kadar gidebilir, masa tenisi oynayabilir, ücretsiz yoga dersine katılabilir, dönüştürülmüş nakliye konteynırlarında kendi alanınızı ayırtabilir veya Eyfel Kulesi’nden bir adım ötedeki parkta güzelce kitap okuyabilirsiniz.

Bir dalış deneyimi yaşayın!

Sıcaklık dayanılmaz hale geliyor ve buz gibi soğukluktaki Perrier yardımcı olmuyor mu? Bu orijinal yüzme noktalarından birinde serinleyebilirsiniz. 16e arrondissement  üzerinde yer alan yenilenmiş Piscine Molitor (Life of Pi’nin Pi karakteri adını bu havuzdan alır), nefesinizi kesecek ve ve sizi 1930’lara götürecektir. Burada hem açık hem de kapalı yüzme havuzunun keyfini çıkarabilirsiniz. Seine Nehri üzerindeki Josephine Baker yüzme havuzuna girebilir, Paris Plages’deki plaja kaçabilir, Seine Nehri ve Bassin de la Villette kıyısında kurulan geçici yapay plajlara gidebilirsiniz. Paris‘in göbeğinde şezlonglarda vakit geçirmenin veya plaj voleybolu oynamanın mümkün olmadığını kim söyledi ki?

O sadece bir dondurma değil, O bir Berthillon

Yaz denildiğinde dondurmasız bir yaz düşünülemez. Şehirdeki en iyi ev yapımı dondurma için Saintle Saint-Louis’de Berthillon’a gidebilirsiniz. Seine’deki iki doğal adadan biri olan Saint-Louis, ana caddesinde yeryüzündeki herhangi diğer caddeye göre daha fazla dondurma dükkanı barındırmaktadır. Dondurma cennetinde sıra beklerken Notre-Dame Katedrali’ni bile görebildiğiniz için yılan gibi uzamış kuyruğu sorun etmeyeceksiniz.

Bir günlüğüne şehirden kaçın

Bazen, dalgaların veya cıvıl cıvıl kuşların sesinin şehrin sesini bastırdığı bir yerde, her şeyden uzakta olmak istersiniz. Endişelenmeyin, Paris yakınlarında günlük geziler yapabileceğiniz birçok seçenek var. Deauville’deki şık sahil beldesinde sizi kilometrelerce uzunlukta kumsallar bekliyor. Ünlü kaldırımda yürüyebilir veya bir tur mini golf oynayabilirsiniz. Ünlü Water Lilies resimlerinin canlandığı Giverny’de zamanda geriye yolculuk yapabilir ve Monet’nin kır evinde ve bahçesinde rehber eşliğinde tura katılın. Bazı görkemli şato ziyaretleri için bir klasik olan Versailles’a gidebilir ya da geniş bahçeleriyle sizi memnun edecek ikincil bir kraliyet yeri olan Fontainebleau’ya gidebilirsiniz.

Dışarıda vakit geçirin

Yaz, gerçekten dışarıda vakit geçirmenin en iyi olduğu mevsimlerdendir ve Paris de bu açıdan çok iyidir. Günün her saatinde güzel dış mekanlarda düzenlenen birçok kültürel, müzikal ve spor programı olduğunu göreceksiniz. Parc de la Villette’te düzenlenen Açık Hava Sineması Festivali’nde Temmuz ortasından Ağustos sonuna kadar kült filmlerin ve kısa filmlerin gösteriminin keyfini çıkarabilir ya da Solidays ve Rock en Seine müzik festivallerinde Fransız müziğiyle ve uluslararası sanatçılar ile dans edebilirsiniz. Eğer kendinizi maceraperest hissediyorsanız, her yaz 100 yılı aşkın bir süredir düzenlenen Paris la Nage efsanevi kanal geçişinde yüzlerce Parisliye katılabilirsiniz

Olayın merkezinde olun!

Paris, 10 Temmuz’da Euro 2016 finallerine ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Stade de France’a bileti olmayanlar, Eyfel Kulesi Fan Zone’da finallerin (ve diğer tüm maçların) genel gösterimlerinin ve Foot Foraine Festivali’nde futbolun (Parc de la Villette’de düzenlenen) tadını çıkarttı. Bastille Günü olarak da bilinen 14 Temmuz’da geçit töreni gerçekleşti, havai fişek gösterileri oldu ve her itfaiyenin düzenlediği, “bals des pompiers” olarak bilinen mahalle festivalleri yapıldı. Tour de France, en büyük yıllık spor olayı ve muhtemelen televizyonda en çok izlenenlerden biridir. Bunu da Fransa‘da deneyimleme imkanınız olacak!

Bizimle Fransa'da eğitim alın.Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet