GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Malta'yı sevmek için 10 neden

Malta'yı sevmek için 10 neden

Malta'yı sevmemek mümkün değil. Yıl boyunca güneş, küçük kalbinizin arzu edebileceğinden daha fazla güzel plaj, canlı bir gece hayatı, spor ve macera için birçok fırsat var.

Bu liste size neden hepimizin Malta'da yaşamadığını merak ettirecek. Ciddiyim. Malta dil okuluna gitmeyi ve deneyimlemeyi düşündünüz mü?

1. Güneş her zaman parlar

Akdeniz ülkesi sekiz ay süren uzun bir yaz mevsimine sahiptir, bu nedenle adanin rustik cazibesini deneyimlemek için asla kötü bir zaman yoktur. Nisan'dan Kasım'a kadar süren Malta'da yılın büyük bölümünde sıcaklık 30 °C'nin üzerindedir. Aynı zamanda Avrupa'nın en güneşli yerlerinden biridir ve her yıl 3.000 saatten fazla güneş ışığının tadını çıkarır. 'Kışın' bile kristal berraklığındaki sulara dalmanın keyfini çıkarabilir veya Malta'nın el değmemiş plajlarından birinde bronzlaşabilirsiniz.

2. Plajlar çok güzel

Malta'da sayılamayacak kadar çok muhteşem plaj var. İster St Peter's Pool'un davetkar sularına dalın, ister Ghajn Tuffieha'nın altın kumlarında arkadaşlarınızla parti yapın, Malta adalarında sizin için mükemmel bir plaj var. Tek sorun, Golden Bay veya Mgarr ix-Xini'nin gözlerden uzak girişini bir kez deneyimlediğinizde, kendinizi geri çekmenin neredeyse imkansız olduğunu göreceksiniz.

3. Mavi Lagün orada

Malta üç ana adadan oluşmaktadır. İki ana ada olan Malta ve Gozo'nun arasına sıkışmış küçük Comino adası bulunmaktadır. Bu engebeli ada sadece dört daimi sakine ev sahipliği yapmaktadır, ancak bozulmamış manzaralar ve gizli koylar arayan yerli halk ve turistlerin favorisidir. Malta'ya yapılacak hiçbir gezi, Malta'nın birçok çarpıcı doğal havuzundan biri olan Comino'nun Mavi Lagünü'nün tatlı, masmavi sularını deneyimlemeden tamamlanmış sayılmaz.

4. Gece hayatı dünya standartlarında

Maltalılar gün boyunca rahat, Akdenizli yaşam tarzının tadını çıkarabilir, ancak Malta'nın uykulu bir gece hayatı olduğunu düşünme hatasına düşmeyin. Hiç de öyle değil. Antik cephenin arkasına baktığınızda, Maltalıların Tiesto gibi en iyi uluslararası DJ'lerin adada çaldığı setlerle nasıl parti yapılacağını bildiklerini keşfedeceksiniz. Ülkenin gece hayatı, özellikle St Julian's ile gelişmektedir.

5. Tarih çok eskidir

Malta'da insan yerleşimi ve kültürünün ilk izleri 7.000 yıldan daha eskiye dayanıyor - Mısır piramitleri ve Çin Seddi'nden çok daha eski. O halde büyüleyici sokaklarının adayı pitoresk bir açık hava müzesi gibi hissettirmesine şaşmamak gerek. Surlarla çevrili Mdina kasabası, yaklaşık 4.000 yıl öncesine uzanan zengin ve renkli bir tarihe sahiptir. Başkent Valletta o kadar güzeldir ki tüm şehir UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlenmiştir.

6. Yerel halk çok sevimli

Maltalı bir ailenin yanında kalırsanız misafir değil, ailenin bir parçası olursunuz. Maltalılar gezegendeki en misafirperver insanlardan bazılarıdır. Hem Maltaca hem de İngilizcenin resmi dil olarak kabul edildiği Maltalılar aynı zamanda en çok dil seven insanlar arasındadır. İtalyanca da nüfusun üçte ikisi tarafından konuşulmaktadır.

7. Ve yemekler harika

Akdeniz mutfağının en lezzetli mutfaklardan biri olduğunu herkes bilir. Malta yemekleri, yıllar boyunca Malta'yı etkilemiş olan birçok ulusun büyüleyici bir karışımıdır. Maltalılar, ağırlıklı olarak şahane balık yemeklerinin yer aldığı lezzetli mutfaklarıyla büyük gurur duyarlar.

8. Kompakt

Bu kadar küçük bir adayı ziyaret etmenin avantajlarından biri de bir sonraki maceradan asla çok uzakta olmamanızdır. Çarpıcı plajlar, canlı gece hayatı ve sakin koylar asla ulaşılamaz veya uzun bir yolculuk uzaklığında değildir. Malta sadece 27 km uzunluğunda ve 14 km genişliğinde olabilir, ancak bu kadar küçük bir boyuta çok fazla mucize sığdırır.

9. Sular turkuaz renginde

Malta'nın davetkâr suları Avrupa'nın en iyi şnorkel noktalarından bazılarını oluşturur. Akdeniz'in turkuaz sularını en iyi şekilde deneyimlemek için Comino'nun mağaralarında ve resiflerinde şnorkelle yüzmeyi unutmayın. Malta aynı zamanda rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve jet ski gibi diğer su sporları için de bir cennettir. Su üzerinde daha yumuşak bir zaman geçirmekten hoşlananlar için, bir kayıkla kıyı boyunca kürek çekebilir veya yelken açarken rüzgarlı görünümü sallayabilirsiniz.

10. Macera her zaman yakınınızda

Kendinizi sudan uzaklaştırabilirseniz, sizi turist izinden çok uzaklara götürecek at binme yürüyüşleri ve destansı dağ bisikleti rotaları vardır. Ülkelerinin doğal güzelliklerini sergileme konusunda tutkulu olan deneyimli rehberler, sizi el değmemiş kırsal bölgelerde gizli güzellik noktalarını keşfedeceğiniz bir yolculuğa çıkaracaktır.

Malta'yı bizimle deneyimleyinDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi