GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Kış Mevsimi Neden Güzeldir: Kışı Sevmek için 13 Neden

Kış Mevsimi Neden Güzeldir: Kışı Sevmek için 13 Neden

Kış ile aramızda bir aşk-nefret ilişkisi var. Muhtemelen Facebook’ta ilişki durumumuzu “karmaşık” olarak seçerdik. Görüşmek istemediğim ama akrabalık ilişkisinden dolayı kaçamadığım bir yakınım gibidir kış. Ancak karmaşık bir ilişkide ya da tuhaf bir akrabanla olduğu gibi, birbirinizle ilgili bazı şeylerden de hoşlanırsınız. Kışı sevmek için nedenler olduğunu da görmezden gelemem. Tatlı yurt dışı kış lokasyonları gibi.  İşte “kış mevsimi neden güzeldir?” sorusunu yanıtlayan 13 madde!

1- Bırakın kar yağsın

Kar GERÇEKTEN çok güzel: kabarık yumuşacık beyaz battaniye gibi her şeyi örter ve harika bir görsel yaratır. Ayrıca kar yağmurdan daha iyidir çünkü ıslanmazsınız ve kayak veya kar topu savaşı gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Hiç yağmur topu atmaya çalıştın mı? Ben de öyle düşünmüştüm.

2- Tepelere çıkın

Kayak yapmaya bayılıyorum! İster kayak, ister snowboard, isterse de kızak olsun, bunun büyük bir bağ kurma deneyimi olduğunu göreceksiniz ve bu size güneşin altında sahilde kavrulmaktan çok daha fazlasını sunacak. İyi bir antrenman yapabilir, enerji seviyenizi yükseltmek için doyurucu bir yemek yiyeyebilir ve danslar eşliğinde geçecek keyifli bir kayak sonrası seansıyla günü sonlandırabilirsiniz.

3- Kat kat giyinin

Giysi katmanlarınızı bir sonraki seviyeye geçirmek için daha iyi bir zaman düşünülemez: Kışın, tüm kıyafetlerinizi bir anda giyebilir, rahat atkılara sarılabilir ve tüylü terliklerinizle hava atabilirsiniz. Kış mevsimi bulutlarda yürüdüğünüzü hayal ettiren, uyku tulumu gibi duran ceketleri ve kötü saç gününüzü mümkün olan en iyi şekilde örten şapkaları giymenize olanak sağlayan bir mevsim.

4- Kendinizi yemeğe verin

Fondü ya da diğer ağır kışlık yiyecekleri tüketmek bu mevsimde zorunlu. Sıcak çikolatanın veya kahvenin tadını çıkarabilir, içine marshmallow koyabilir ve içeceğinizi kremayla doldurabilirsiniz. Midenizi sıcak çorbalar, kavrulmuş kestane ve tarçınlı şeker kurabiyeleri ile doldurun. Kış, bize bu konfor gıdalarını sundu ve bunlar bize hiç kötü geldi mi? (Asla.) Bu bizi bir sonraki noktaya sürüklüyor.

5- Diyeti unutun

Kış zamanı bikini için zayıf bir bedene gerek yok. Bu harika bir haber, çünkü bu hoşça kal bikini, merhaba panço demek! Diyetiniz, fitness çevresindeki insanların “karbonhidrat yüklemesi” olarak adlandırdığı şekilde olmuş olabilir ve bu da sorun değildir çünkü vücudunuz bunu doğal olarak ister: yağ oranınız arttıkça daha sıcak olacaksınız ve sonrasında doğal seleksiyon sizin peşinizi bırakacak. Evrim harika bir şey!

6- Tüyleri dert etmeyin

Kış, hayvan dostlarımız kadar tüylü olmamız gerektiği anlamına gelmez ama çoraplar ve üzerinize aldığınız her ekstra katman tıraş olma düzeninizi aza indirecektir. Bu bilimsel bir şekilde kanıtlanmıştır, tüyler sıcak kalmanıza yardımcı olur. Sakal dahil, sonuçta sakallı erkeklerden hoşlanılır. Oduncu görünüşü benim için öfkeli bir görüntüdür ama sakallar şaşırtıcı derecede çok yönlüdür ve şenlik doludur. Sakallara yeni yıl süsleri asabilir, çiçek koyabilir, hatta simlerle kaplayabilirsiniz.

7- Sıcak küvetlerde ve saunalarda rahatlayın

Yaz döneminde kim gerçekten iyi bir şekilde bunlardan faydalanabilir ki? Etrafınızdaki hava soğuk ve yıldızlar daha parlak hale geldikçe sıcak küvette rahatlamak ya da ısınmak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için bir saunaya gitmek bu düşük sıcaklıkları katlanılabilir yapar.

8- Kısa günlerin tadını çıkartın

Birçok insan buna söyleniyor biliyorum. Ama aslında bu tembellik yapmak için harika bir bahane. Yazın olduğu gibi aşırı üretken olmanız gerekmiyor çünkü yazın gölde yüzüyoruz, alışverişe gidiyoruz, barbekü yapıyoruz ve plajda ateş yakıp akşam 6’dan 9’a kadar vakit geçiriyoruz. Kışın kolayca bir battaniyeye sarılabilir, biraz da cips alıp sevdiğiniz TV programlarını saatlerce izleyebilirsiniz. İşte buna yaşamak denir.

9- Daha az terleyin

Ter lekeleriniz olduğunu fark ettiğiniz an çok kötüdür. Dolayısıyla, daha az terleme daha az vücut kokusu anlamına gelir. Bu da özellikle toplu taşımada işe gidip gelmek zorunda olanlar için iyi bir şey. Gerçekten herkes için çift taraflı bir kazanç durumu.

10- Sarılma pratiği yapın

Sarılmayı kim sevmez ki? İster insan, ister evcil hayvan, ya da laptop olsun, sevdiğiniz kişilere hafta sonlarında gündüz vakti yakın olma imkanınız olacak. Bunu yaz zamanı yapamazsınız çünkü güneş acımasız bir şekilde ışık saçacak, ortamı sıcak yapacak ve yatağınızdan çıkmak istemeyeceksiniz.

11- En taze havayı soluyun

Bir sonraki kış dağın zirvesine çıktığınız zaman derin bir nefes alın. Kış boyunca neredeyse hiç yok denecek kadar ya da daha az rahatsız edici alerji tetikleyen polen olur. Piyango kazanmaya ya da uçabildiğinizi fark etmeye eş değer güzellikteki havayı soluyabileceksiniz. Harika bir his.

12- Battaniyeli aktiviteler yapın

Kitap kurtları, sevinin! Battaniyenizin altında elinizde el feneri ile kitaplarınızın dünyasında kaybolmak harika değil mi? Ya da bir yastık yığını arasında rahatça kurularak film seyretmek… Ve hayır, battaniyeden çadır kurmak için asla yaşlı değilsiniz.

13- Böcek olmamasını kutlayın

Arılar ve sinekler, kaybolun! Deli gibi kaşınan beş sivrisinek ısırığı ile uyanmayacaksınız. Arı çekecek korkusuyla bazı belirgin yiyeceklerden kaçınmanız da gerekmeyecek. Özellikle de uyurken kulağınıza vızıldayan sinekleri elinizle kovmak zorunda kalmayacaksınız. Muhahhahaha, kış süper bir mevsim!

İçinizi ısıtacak şehirlerde dil öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi