GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İspanyolca Öğrenmek için En İyi Netflix Dizileri

İspanyolca Öğrenmek için En İyi Netflix Dizileri

Netflix’te çok fazla vakit geçirdiğiniz için kötü mü hissediyorsunuz? Artık böyle hissetmenize gerek yok çünkü faydalı noktaları da var. İşte İspanyolca öğrenmek için en iyi Netflix dizileri:

1. La Casa de Papel

Bu gerilim dolu dizide kendinizi sandalyenizin (veya yatağınızın) ucunda bulacaksınız. Konu bir adamın sekiz kişiyi ekibine dahil ederek tarihin en cüretkar banka soygununu planlamasını anlatıyor. Görevleri ise resmi darphaneyi soyarak 2 milyar euro gibi bir miktarla kaçmak. Ancak bunu yapmadan önce birçok rehine ve polis ile nasıl başa çıkacaklarını belirlemeleri gerekiyor.

Ne kadar iyi olduğunu merak mı ediyorsunuz? Normalde mini-seri olması planlanmıştı ancak Netflix bunu satın aldı ve şimdi yeni sezonları planlanıyor. En iyi Netflix dizileri denince ilk akla gelenlerden birisi.

2. Narcos

Bu dizi Pablo Escobar’ın kırsal Kolombiya’daki mütevazi kökenlerinden küresel uyuşturucu krallığına uzanan korkunç yolculuğunu konu ediniyor. Latin Amerika’daki uyuşturucu ticaretine, çevresindeki yolsuzluklara, politikalara ve Amerikan otoritelerinin “uyuşturucuyla savaş” denilen döneme ilginç ve zaman zaman acımasız bir bakış açısı sunuyor.

1., 2. ve 3. sezonlar Escobar ve Cali Cartel (Escobar’ın yerine gelen) üzerine yoğunlaşırken, 4.sezon Meksika’nın Escobar’a yanıtı olan Miguel Felix Gallardo’ya yoğunlaşıyor.

3. Elite

Bir işçi sınıfı kökenli üç İspanyol öğrenciye İspanya‘nın en seçkin okuluna burs verildiğinde, drama başlıyor. Bu dizi, yasak aşk, çatışmalar ve hatta polis soruşturması getiren bir cinayet içeriyor.

4. Ingobernable

Birçoğunun House of Cards ile karşılaştırdığı Meksika’dan gelen bir Netflix serisi. Ülkesindeki barışı sağlamak için ofiste vakit geçiren Meksika cumhurbaşkanının ve ilk eşinin hayatını konu ediniyor. Her şey planlandığı gibi gitmiyor ve bu yüksek gerilimli dizi koltuğunuzun ucuna getirecek.

Gerilim ve beklenmedik sonlar seviyorsanız bu dizi tam size göre.

5. Paquitas Salas

Netflix’in ilk sezondan sonra aldığı, beklenmedik bir şekilde popüler olan bir dizi. Bu dizi müşterilerini kaybeden bir yetenek ajansıyla ilgili. En son en önemli müşterileri ile ilişkilerini sonlandırdıklarında, ana karakter ve eklektik ekibi kendilerini yeniden tasarlamak ve firmalarını kurtarabilecek yetenekli bireyler aramaya devam etmek zorunda kalıyor.

Eğer komedi dizilerini seviyorsanız ve İspanyolca komedi arıyorsanız bu dizi tam size göre.

6. Velvet

1950’lerde İspanya‘nın en prestijli moda mağazalarından birinde geçen dizi, mağazanın varisi ile terzilerden birinin arasındaki ilişkiyi konu ediniyor. Ancak bu kadar basit değil. Ailedeki, komşulardaki ve müşterilerdeki kıskançlık, para ve drama, bu aşk hikayesini oldukça karmaşık ve bir o kadar da eğlenceli bir ilişki haline getiriyor.

7. Club de Cuervos

Meksika’daki bir futbol kulübü ve sahibi öldüğünde ortaya çıkan bir miras savaşıyla ilgili bir drama dizisi.

Komik ve orijinal bu dizi, futbolu komediyle (ve elbette İspanyolca öğrenmeyi) birleştirmek isteyenler için mükemmel bir seçimdir.

8. Tiempos de Guerra

Velvet’in yapımcılarından çıkan bu tarihi drama bizi 1920’lerde savaşın yıktığı İspanyol Fas’a geri götürüyor. O zamanlar, birçok üst sınıf kadın orada hemşire olarak gönüllü oldu ve belki de tahmin edilebileceği gibi, drama, macera ve romantizm ortaya çıktı.

9. La Reina del Flow

Yanlışlıkla hapsedilmiş bir şarkı yazarının hayatıyla ilgili bir Kolombiya yapımı 82 bölüm gerilim dizisi. 17 yıl sonra nihayet serbest bırakıldığı zaman, hapishanede kaldığı süre boyunca ve ailesinin öldürülmesinden sorumlu olanları bulmak için yola koyulur. Aynı zamanda, ana karakter, eski sevgilisinin şarkılarla dolu defterini daha sonra kendini zengin yapmak için kullandığı gerçeğiyle yüzleşecektir.

10. %3

Evet, bu dizi aslında Portekizce ancak İspanyolca dil seçeneği mevcut, o yüzden sayabiliriz değil mi? Yakın gelecekte geçen bu dizide toplumun çok gelişmiş koloni ve fakir Brezilya toprakları olarak ikiye ayrıldığını görüyoruz. Her sene 20 yaşına gelen herkes geleceklerini belirleyecek bir testi uygular. Geçerlerse koloniye katılırlar, geçemezlerse de fakir kalırlar. Başvuranların sadece %3’ünün başardığı bu yarış zorlu ve hayatta kalma olasıkları da belirsiz.

Hafta sonu planlarınızı iptal edin (çünkü oldukça bağımlılık yapıcı) ve izleyin. Sonra bize teşekkür edersiniz.

İspanyolcayı EF ile konuşulduğu yerde öğrenin!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet