GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngiltere’de İngilizce Pratiği Yapabileceğiniz 10 Yer

İngiltere’de İngilizce Pratiği Yapabileceğiniz 10 Yer

Tom’un Top 10 listeler serisinin ilk bölümüne hoşgeldin – dünyayı daha iyi bir yer yapmak için kullanabileceğin işe yarar bilgilerin bulunduğu on maddelik listeler!

Eğer İngiltere’de İngilizce öğreniyorsan, İngilizce pratik yapmak ve dil yeteneklerini orada yaşayan kişilerle test etmek için bowling salonlarından barlara kadar bir sürü mekan mevcut. İngiliz aksanını mükemmelleştirmek istiyorsan dışarı çıkmaktan korkma – biz İngilizler adam yemeyiz! (Yiyecek olsak da, en azından yardım istemek için İngilizceni kullanabilirsin. Tabii ki şaka!)

10. Mağazalar

Mağaza (store) ya da İngiltere’de dediğimiz gibi dükkan (shop) sahipleri genellikle içeri girdiğinde seni sıcak bir şekilde karşılayıp, alışveriş yaparken seninle sohbet edecek arkadaş canlısı kişilerdir. Bu dükkanlar sadece çikolata almak için değil aynı zamanda arkadaş edinmek için mükemmel yerler olabilir.

9. Şık Bir Restoran

Neden mi? Çünkü kim şık giyineceği pahalı bir yerde yemek yemek için bahane bulmak istemez ki? Ayrıca yemeğini sipariş ederken İngilizceni oldukça seçerek kullanacak ve yemek kültürü ile ilgili de oldukça sofistike olan İngilizce kelimelerle de karşılaşacaksın.

8. Sinema

Tamam, belki de sinema konuşmak için çok uygun bir yer değil çünkü birçok kişi film sırasında konuşulmasından asla hoşlanmayacaktır. Fakat film çıkışında, filmi izleyenler tartışırken pratik yapman için mükemmel bir fırsat olabilir. Sinemada bir ön sıranda oturan kişilere filmi beğenip beğenmediklerini sorabilirsin, bir de bakmışsın ki bu kişilerle arka arkaya filmler izlediğin bir film maratonun içindesin.

7. SOSYAL AKTİVİTE KULÜPLERİ

Eğer sosyal bir kişiysen, yeni arkadaşlar edinmek ve İngilizceni geliştirmek için bir kulübe katılabilirsin. Sosyal kulüpler, sanattan spora birçok farklı alanda olabilir; Türkiye’den gelip futbol ile ilgilenen biriysen çok kolay bir şekilde yerel bir futbol kulübüne katılabilirsin. Kim bilir, belki Premiere League takımlarından biriyle anlaşma bile yapabilirsin. (Tabii hiçbir şey için söz vermediğimizi hatırlatalım!)

6. SINIFLAR

İngilizceyi bir dil okulunda öğrenmek için İngiltere’de yaşıyorsan, bu durumda sürekli İngilizce konuşuyor olman gerekiyor. Bu durumdan oldukça memnun olmalısın! Ana dili Türkçe olmayan arkadaşlar edinmeye çalış, böylelikle mezun olana kadar kısa yoldan çok daha fazla dil öğrenmiş olursun (hem de İngiliz aksanıyla).

5. GECE KULÜPLERİ

Herkes eğlenirken daha arkadaş canlısı ve sosyal olur, ve arkadaşlarınla hepsi birbirine benzeyen ve hep devam eden house müziği şarkıları eşliğinde dans etmekten daha eğlenceli ne olabilir ki? Daha da güzeli, konuşurken müziğin sesini bastırmak için bağırman gerekeceğinden bu durum telaffuzunda mucizeler yaratacak.

4. BARLAR

Barlar, gece kulüplerinden çok daha az kalabalık olacağı için genelde o kadar da gürültülü değillerdir. Bara doğru giderek, bir içecek sipariş et ve yanındaki kişiyle (erkek ya da kadın) ile sohbet başlat. Genellikle yeni bir arkadaş edinmekten oldukça mutlu olacaklardır – ama yine de buluşmada olan çiftlerle konuşmaktan kaçınmanda büyük fayda var. Netice de böyle bir durumda olmak oldukça garip bir hal alabilir.

3. TV İzlerken

Altyazı ile izledindiğinde İngiliz televizyonunu anlamak çok daha kolay hale gelecektir. (Altyazıdan kastım İngilizce altyazı – Türkçe altyazılı izlemek kendini kandırmaca olur.)

2. Ev Arkadaşları

Birlikte yaşadığın kişiler en yakın arkadaşların olabilir, o yüzden İngilizceyi onlarla birlikte öğrenmek oldukça doğal! Anadili Türkçe olmayan kişilerle birlikte yaşarsan, kendi dilini konuşmak yerine öğrendiğin dilde iletişim kurmak zorunda kalırsın. Ayrıca, bir Türk dizisini mi yoksa Almanca bir futbol maçını mı izlemek konusunda tartışmak yerine birlikte haberleri İngilizce izlemek daha iyi bir seçenek olacaktır!

1. Arkadaşlar

Aslında oldukça basit bir seçenek. Neden yurtdışındayken kendi anadilini konuşan kişilerle arkadaş olasın ki? Sonuçta İngilizce öğrenmek için buradasın. En güzel kısmı da dil yeteneklerini oldukça özgün bir şekilde gösterecek olan bütün günlük ifadeleri/deyimleri de öğrenmiş olacaksın.

EF ile İngilizceyi İngiltere'de Öğrenin!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi